Masa üstü sorunu yardım???

TEKNİSYEN4

New member
Reaction score
0
jzvh9u.jpg

Arkadaşilar bilgisayarı ilk açtığımda ve herhangi bir programdan masa üstüne dönüş yaptığımda masaüstü kısa yolları resimdeki gibi olup birkaç saniyede normal haline dönüyor.Buda çok can sıkıcı bir durum ayrıca bununla bağlantılımı bilmem ara sıra bilgisayar ilk açılışta restart yapıyor.Nette araştırdım böyle sorunla karşılaşanlar olmuş fakat sağlıllı bir cevap yok yardım edebilecek veya daha önce başına gelipte çözen varmı arkadaşlar?

Windowsda çalışan her program kapatıldığı ve masaüstüne döndüğü zaman , otomatik olarak windows masaüstündeki simgelerin tek tek yollarını (asıl kayıtlı olduğu yerler) kontrol eder. Eğer RAM in düşük ise bu işlem biraz uzun sürer ve ekrandaki gibi "simgesi yok" halinde görünür ilk başta, sonra yerlerinde simge dosyaları kontrol edilince seçili simge görüntüye gelir. Masaüstündeki simgeler ne kadar azsa bu süre dah da kısalacağından bilgisayarında hızlanmayı fark edeceksin.
Tavsiyem 3 tane klasör oluştur masaüstüne ,
1- kısayollar (içine kısayollarını kopyalarsın)
2-Programlar (içerisine programlarını )
3-Diğer (bunlarda katagorize olmayan , anlık çalışmalarını koyarsın)
hem aradığını daha rahat bulursun, hemde bilgisayrının hızı kısmende olsa artar ve probemin ortadan kalkar.

1.Yol - Kurulu Olan Bu Kadar Çok Programlar İçin Ram'in Yeterli Mi,
Eğer Yeterli Değilse Bilgisayarın Yavaşlar Ve Kasılır,
Resimlerin Gelmemesi'de Büyük Bir İhtimal İle Yetersiz Ram'dan Dolayı Olabilir.
Ctrl+Alt+Delete İle Görev Yöneticisini Başlat Dedikten Sonra Performans Sekmesinden Ram İle İlgili Gerekli Bilgiyi Alabilirsin.
2.Yol - Bilgisayarına Virüs Girmiş Olabilir.
Şimdilik Aklıma Gelenler Bunlar Belki Başka Arkadaşlar Bu Konuda Yardımıc Olabilir.

Edit : Ben Genelde Kısayol Kullanmam Bilgisayarın Performansına Olumsuz Etki Ediyor,
Başlat Sekmesinde Zaten Çalıştırmak İstediğin Programların Kısa Yolu İlgili Klasörün İçinde Mevcut,
Ekstradan Masaüstüne Kısayol Ekleyip Bilgisayarının Performansını Düşürme Derim.

sistem özellikleri düşük.. ram ve ekran kartını yoran programlardan çıkış yapıldığında böyle yapması normal..
korkulacak bişey yok..

Windowsda çalışan her program kapatıldığı ve masaüstüne döndüğü zaman , otomatik olarak windows masaüstündeki simgelerin tek tek yollarını (asıl kayıtlı olduğu yerler) kontrol eder. Eğer RAM in düşük ise bu işlem biraz uzun sürer ve ekrandaki gibi "simgesi yok" halinde görünür ilk başta, sonra yerlerinde simge dosyaları kontrol edilince seçili simge görüntüye gelir. Masaüstündeki simgeler ne kadar azsa bu süre dah da kısalacağından bilgisayarında hızlanmayı fark edeceksin.
Tavsiyem 3 tane klasör oluştur masaüstüne ,
1- kısayollar (içine kısayollarını kopyalarsın)
2-Programlar (içerisine programlarını )
3-Diğer (bunlarda katagorize olmayan , anlık çalışmalarını koyarsın)
hem aradığını daha rahat bulursun, hemde bilgisayrının hızı kısmende olsa artar ve probemin ortadan kalkar.

1.Yol - Kurulu Olan Bu Kadar Çok Programlar İçin Ram'in Yeterli Mi,
Eğer Yeterli Değilse Bilgisayarın Yavaşlar Ve Kasılır,
Resimlerin Gelmemesi'de Büyük Bir İhtimal İle Yetersiz Ram'dan Dolayı Olabilir.
Ctrl+Alt+Delete İle Görev Yöneticisini Başlat Dedikten Sonra Performans Sekmesinden Ram İle İlgili Gerekli Bilgiyi Alabilirsin.
2.Yol - Bilgisayarına Virüs Girmiş Olabilir.
Şimdilik Aklıma Gelenler Bunlar Belki Başka Arkadaşlar Bu Konuda Yardımıc Olabilir.

Edit : Ben Genelde Kısayol Kullanmam Bilgisayarın Performansına Olumsuz Etki Ediyor,
Başlat Sekmesinde Zaten Çalıştırmak İstediğin Programların Kısa Yolu İlgili Klasörün İçinde Mevcut,
Ekstradan Masaüstüne Kısayol Ekleyip Bilgisayarının Performansını Düşürme Derim.

Arkadaşilar yardımlarınız için teşekkürler.İşletim sistem XP PRO modifiye kullanmıyorum.1GB DDR2 Ram Ati radeon x1550 512 mb ekran kartı mevcut ekran kartının güncel driveri kurulu.antivirüs nod 32 kurulu taratıyorum virüste yok veya bulunmuyor.Ayrıca bilgisayarın restart yapmasıda çok can sıkıcı.
Bundan önce modifiye perfect xp kullanıyordum mavi ekran hatalarından dolayı formatlayıp daha yenice xp kurdum yalnız perfect xp'de bu şekilde bir sorunolmuyordu sistem gene aynı sistem anlamadım.

Geri