matematik sorusu bilin bakalim burdan buyrun

arkadaşlar üç arkadaş 5 lira alsalardı 25 lira ödüyeceklerdi 25/3 8.33 1 lirada her birine çırak verdi 9.33* eder 9.33*3 28 eder 2 lirayıda çırak vermedi 28+2 30 eder bukadar basit

Bu sorular tarih oldu arkadaşım.Belliki yeni öğrenmişsin bu soruyu.Cevabını herkes verdi.Farklı şekillerdede olsa cevaplandı ve hala çıkıp ewet cevap bu demiyorsun.Takmışsın ''mantıksal olmuyor''a.Eğerki tüm işletmeler senin dediğin gibi mantıksal hesap yapsa şimdi hepsinin yerinde yeller eserdi.Bu bir muhasebe sorusu mantık sorusu değil.Muhasebe sorularını(alacak verecek hesabı)mantıkla çözmeye çalışırsak ayvayı yemişiz.Burada senin bu soru karşılığında verilen cevaplara olan tavrınada tek bir şey söylemek kalıyor;iyiki bir muhasebeci yada işletme sahibi değilsin yoksa vay haline!!!

Bu arada bu tür soruları çoğaltabilirsin.Bende şu an bir tane üreteyim:Gittin bir yerden kendine bir kazak aldın.Kazağın fiyatı 45 ytl.Sende 50 ytl verdin 5 ytl geri aldın.3 ytl'yide yol parasına çıktın ve kaldı 2 ytl.Hesaplayalım;50 ytl verdin 2 ytl kaldı kazak sana 48 ytl'ye geldi.3ytl'de yol parası verdin 51 ytl.
Oldumu bak şimdi kısagünün karı 1 ytl kazandın.Olayın içinden herkesi çıkarttım ve tek başına yaptığın bir alışveriş örneğinden olayı basitleştirdim.Senin mantığına göre hesapladım.Bu hesap ne kadar doğru ise senin hesabında o kadar doğru.

geri kalan para kusurutlara gidiyor işte tam bolunmediği icin...

Geri