by.erce
New member
- Reaction score
- 0

Çok top çaldığı için arkadaşları onu 'Örümcek' diye çağırıyor. Ama o başkalarının başına çorap değil, titizlikle ilmik ilmik kendi geleceğini örüyor.
Çok top çaldığı için arkadaşları onu 'Örümcek' diye çağırıyor. Ama o başkalarının başına çorap değil, titizlikle ilmik ilmik kendi geleceğini örüyor.Gözünü Euro 2008’de Ay-Yıldızlı formaya dikmiş Mehmet. Bu nedenle özel programla çalışıyor, hem de gece-gündüz, hiç durmadan...
Futbola Malatya Belediyespor’da başlayan, daha sonra 4 sezon Çanakkale Dardanelspor formasını giyen Mehmet Topal, ardından da hayal ettiği Sarı-Kırmızılı formaya kavuşmanın sevincini yaşıyor. Dardanel’de oynarken arabası olmayan Topal, menaceriyle buluşup Galatasaraylı yöneticilerle görüşmek için İstanbul’a otobüsle gelmiş. Ama şimdi onun da bir arabası var! Florya’da tesislerle yatıp kalkıyor. Son haftaların yükselen yıldızı Mehmet Topal, sorularımıza içten yanıtlar verdi. İşte sorularımız, işte genç oyuncunun yanıtları:
- Transfer olduktan sonra hemen Denizlispor deplasmanında ve ardından da Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool karşında ilk 11’de sahaya çıktın. Ama sonra uzun süre forma şansı bulamadın?* Denizli karşısında iyi bir maç çıkarmıştım. Liverpool’da atmosfer çok etkileyiciydi. İster istemez biraz ürkek oynamıştım. İlk yarı boyunca kapanmıştık. Açıkçası sahada kaldığım süre içerisinde performansım iyi değildi. Sonra 4-5 hafta kadroya giremedim. Sonuçta Galatasaray’da futbol oynuyorsunuz. Çok çalışmam gerektiğini düşünmüştüm. Neticede son 7-8 haftadır yine forma şansı buluyorum ve iyi değerlendirdim sanırım.
- Kalli ve Gerets ile çalıştın. İkisi arasında ne gibi farklılıklar var?
* Öncelikle, ikisi de çok disiplinli, çok profesyonel insanlar. Tabii ki çok da tecrübeliler. Gelişimimde önemli katkıları olduğunu düşünüyorum. Bu konuda hem sayın Gerets’e, Sayın Feldkamp’a teşekkür ederim.
- Bu sezon daha çok oynuyorsun, ilk 11’de de yer buldun. Linderoth sakatlanmasa bu şansı yakalayabilir miydin?
* Allah kimseye sakatlık vermesin, ama Linderoth’un sakatlığı gerçekten çok kötü ve üzücü. Tabii onun sakatlanmasıyla forma şansımın arttığı da bir gerçek. Sezon başından beri antrenmanlarda hep iyi çalıştım. Kendimi hep hazır tuttum. Çünkü yoğun maç trafiği içerisinde şans geleceğini biliyordum. O şansı da iyi değerlendirmem gerektiğinin farkındaydım. Şans geldi ve bunu iyi değerlendirdim. Henüz istediğim seviyede değilim. Daha iyi olmalıyım, olmak zorundayım.
- Linderoth’u bir oyuncu olarak nasıl görüyorsun?
* İnsan duruşundan bellidir. İlk geldiğinde tercüman aracılığı ile bir sohbetimiz olmuştu. Linderoth oynadığı zaman ben kadroya giremiyordum, ama sürekli bana yardımcı olmaya çalıştı. Bugünkü performansımda katkısı büyük. Onun kademe anlayışını, yaptığı hareketleri dikkatli izledim. Bunları ben de yapabilirim diye düşünüyordum. Bana çok katkısı oldu.
- İstanbul BŞ Belediye maçında Servet ile tartıştınız. Tartışmadan sonra maç içerisinde moralin çok bozuldu ve hocan da seni çıkardı. Sonra iki hafta oynayamadın. Profesyonel bir futbolcu olarak duygusal davranmadın mı?
* Servet Abi ile bir pozisyon hakkında tartıştık. Aynı topa çıkmıştık ve pozisyon yemiştik. Orada ufak bir tartışmamız olmuştu. Ben de biraz içime kapanık, duygusal biri olduğum için 10-15 dakika oyunuma yansıdı. Duygusal olmam eksik yönlerimden biri.
- Galatasaray, ön libero oynayacak Ayhan, Barış ve senin gibi oyuncuları olmasına rağmen sürekli bu bölgeye oyuncu transfer etmeye çalışıyor? Etkileniyor musunuz?
* Tabii ben şu anda oynuyorum ve iyi durumdayım. Bu haberleri ben de okuyorum. Ama açıkçası beni olumsuz etkilemiyor. Hatta hırslandırıyor ve motive ediyor.
- Galatasaray’a geldikten sonra sağ bek, stoper olarak denendin. Şu anda orta sahadasın. Tercih hakkı senin olsa hangi pozisyonda oynamak istersin?
* Tercih hakkı benim değil, hocamızın. Eski takımlarımda da kadroda eksik olan bölgelerde oynadım. Stoper, sağ bek... Açıkçası ben ön libero oynamayı tercih ederim.
- Milli Takım’da da bir ön libero sıkıntısı var. Mehmet Aurelio’nun Milli Takım’a alınması tartışıldı. “70 milyonluk ülkeden bir ön libero çıkmıyor mu” eleştirileri yapıldı.
* Bizim rakibimiz Fenerbahçe’nin formasını giyiyor ama, Mehmet Aurelio, Türkiye’de en beğendiğim orta saha oyuncularından biridir. Ben kendimden tecrübeli oyunculardan küçük ya da büyük bir şeyler almaya çalışıyorum. Bu duruma büyüklerimiz karar verdi. Florya’da 3-4 arkadaşımla antrenmanlardan önce ya da sonra ekstra çalışıyorum. Bunu Milli Takım seviyesine yükselmek için yapıyorum. Hocalarımız da bize destek oluyor ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda olmamız gerektiğini söylüyorlar. Benim de hedefim milli forma ile Euro 2008’de yer almak. Sayın Feldkamp da, performansımın iyi olduğunu söylüyor. Sakatlık sorunu yaşamazsam beni orada göreceğini düşündüğünü belirtti. Ben de çok çalışmam gerektiğini biliyorum.
- İki ayağınla şut çekebiliyorsun. Program dışında ne kadar çalışıyorsun?
* Haftanın 7 günü antrenman yapıyoruz. Ama Cevat hocamızın benim için hazırladığı özel program dahilinde çabukluk ve kuvvet çalışması da söz konusu. Antrenmanlardan sonra iki ayağımla 30-40 şut çekiyorum. Küçükken sol ayağımı geliştirmek için sağ ayağımı hiç kullanmazdım. Bir süre sonra baktım sağ ayağımı hiç kullanmıyorum. Şimdi ikisi de aynı seviyede.
Ama ben geliştirmek için çalışmaya devam ediyorum.
- Takım arkadaşların sana bir lakap takmış?
* Evet, bacaklarım uzun olduğu ve top çaldığım için
“Örümcek” diyorlar.
- Örnek aldığın ya da beğendiğin bir oyuncu var mı?
* Çocukluğumdan beri Zidane ve Viera’yı hayranlıkla izledim. Beni Viera’ya benzetiyorlar, ama Zidane’in yeri başka...
- Galatasaray bu sezon şampiyon olacak mı?
* Bir profesyonel olarak hiç şampiyonluk yaşamadım. Sadece Çanakkale’de PAF takım olarak şampiyon olmuştum. Açıkçası düşündüğüm zaman bile tüylerim diken diken oluyor. Şampiyon olamamamız için hiçbir sebep yok. Takımda olumsuz
hiçbir şey yok. Arkadaşlık, uyum üst düzeyde. Sezon sonunda şampiyon olacağız.
‘9 kardeşiz, 4’ümüz futbolcu’Ağabeyim Nihat, Tekspor’da oynuyordu ve Malatya’nın en iyi futbolcularından biriydi. Çalıştığı için futbola zaman ayıramadı, bıraktı. Küçük kardeşim Ahmet 1993 doğumlu, Galatasaray alt yapısına getirdim. Beğendiler, ama Malatya’da bir maç yer almıştı, statü gereği burada oynayamayacaktı. Malatya Belediye’ye geri döndü. 88 doğumlu İsmail ise şu an Bozcaadaspor’da... 9 kardeşiz, 4’ümüz futbolcu, ama babam futbolla hiç ilgilenmiyor.
‘Aklım hep İngiltere Ligi’nde’Burada uzun yıllar kalmayı düşünüyorum. Tabii Milli Takım’da oynamayı da çok istiyorum. Ama çocukluğumdan beri İngiltere Ligi’ni düşlemişimdir. Favori takımım Arsenal. Bir gün Çanakkale’de maç toplantısındayız. Hocamız konuşuyor, ama ben o anda Premier Lig’de oynamanın hayalini kuruyorum. Hocamız döndü ve “Mehmet’i örnek alın, İngiltere’de oynayacak seviyede” demişti. O anda çok etkilendim. Belki de hocamın içine doğmuştu, kimbilir!
fanatik