Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Menejerlik oyunları hakkında yaşadığınız sorunlar..
FM, CM ve FiManager oyunlarında yaşadığınız sorunları bu başlık altından bildirebilirsiniz. Elimizden geldiği kadar size kalıcı çözümler üretmeye çalışacağız.
İlk sorun benim olsun
Bugün FM 2011 aldım.. Eve geldim kurulum için dvd yi taktım 7zip ile dosyaları ayıklamamı istedi yeni bir klasöre, neyse ayıkladım herşeyi sonra d3dx9_41.dll hatası verdi. Onu da buldum dllfiles tan C:Windows/system32 klasörü içine attım.. Bu sorun ortadan kalktı.. Oyuna çift tıkladım 5-6 saniye sonra fm.exe hata verdi uygulama kapatılacak diye hata raporu verdi.. Bu hata raporu editör içinde geçerli..
Hiçbir şekilde normal bir yükleme penceresi vs gelmiyor sadece 7zip ile Program Files'teki dosyaları klasöre ayıklıyor o kadar..
İlginç olan ise ayıklanmış dosyanın boyutu 1.51 GB .. İnternetteki dvd imajlarının hepsi 2.50 GB.. Acaba bu adamın sattığı oyun demo olan oyun mu ?
İlk sorun benim olsun
Bugün FM 2011 aldım.. Eve geldim kurulum için dvd yi taktım 7zip ile dosyaları ayıklamamı istedi yeni bir klasöre, neyse ayıkladım herşeyi sonra d3dx9_41.dll hatası verdi. Onu da buldum dllfiles tan C:Windows/system32 klasörü içine attım.. Bu sorun ortadan kalktı.. Oyuna çift tıkladım 5-6 saniye sonra fm.exe hata verdi uygulama kapatılacak diye hata raporu verdi.. Bu hata raporu editör içinde geçerli..
Hiçbir şekilde normal bir yükleme penceresi vs gelmiyor sadece 7zip ile Program Files'teki dosyaları klasöre ayıklıyor o kadar..
İlginç olan ise ayıklanmış dosyanın boyutu 1.51 GB .. İnternetteki dvd imajlarının hepsi 2.50 GB.. Acaba bu adamın sattığı oyun demo olan oyun mu ?
7Zip vb programlarla sıkıştırılan oyunlarda bu tür hatalara rastlanılmıyor değil fakat anladığım kadarıyla bahsi geçen .dll eksikliğinden dolayı bir hata almış bulunmaktaydın. .dll dosyasını bulup system32'ye atman normal şartlarda çözüme ulaşması gerekirken başka bi hata raporu alman oldukça ilginç.
Ben sana bir kaç küçük öneride bulunacağım inşallah işe yarar. Bunun gibi bir çok hatalarda oyunun düzgün çalışabilmesi için bütün teknik forumlarda ilk olarak oyunun bilgisayardan tamamen temizlenmesi önerilir. Yani oyunu kaldır. Kaldırdıktan sonra arama yaptır FM11 ile çıkan ilgili bütün dosya ve klasörleri tek tek sil.
Bunu yaptıktan sonra oyunu tekrar kur. .dll dosyasını system32'ye kopyaladığın gibi FM11'in bulunduğu dizine de aynı şekilde at. (Örn; C:/Program Files/Sigames/Football Manager 11 gibi) Sen nereye kurduysan oraya kopyala. Bunu yaptıktan sonra crack gerekiyorsa diğer gereken şeyleri hallet.
Bu çok basit bir çözüm yolu ama gerçekten çoğu durumlarda ilk olarak bunu öneriyorlar. Bunları yaptığın halde çözüme ulaşmazsan benim tavsiyem DirectX programının son sürümünü indirerek güncelle.
NOT: Yapmış olduğun crackte sağlam olmayabilir. Sağlam bir crack dene.
Ayrıca sistem özelliklerini yazarsan daha bilgilendirici ve açıklayıcı olabilirim