Mercedes Hamilton'la 3 yıllık sözleşme imzaladı

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Mercedes Hamilton'la 3 yıllık sözleşme imzaladı

nico-rosberg-lewis-hamilton-2010.jpg

Mercedes, Lewis Hamilton'la gelecek yıldan itibaren geçerli olmak üzere 3 yıllık anlaşma imzaladığını resmen açıkladı.

McLaren sabah saatlerinde gelecek için Sergio Perez'le anlaştığını duyurmuştu. Hamilton böylece 2013 sezonunda Nico Rosberg'le birlikte Alman ekibinde mücadele edecek.

Formula 1'e adım attığı 2007'den bu yana McLaren'da yarışan Hamilton bugün yaptığı açıklamada, "yeni meydan okumalara" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Formula 1 kariyerinde Mercedes'le yeni bir sayfa açmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu dile getiren Hamilton, "Mercedes-Benz, motor sporlarında inanılmaz bir mirasa ve benim de paylaştığım kazanma tutkusuna sahip bir takım. Birlikte büyüyebilir ve yeni başarılar elde edebiliriz" dedi.

Takımın dünya şampiyonluğu hedefini paylaştığını ifade eden Hamilton, "Gümüş Oklar"ın bu hedefine ulaşmasına yardımcı olabileceğine inandığını dile getirdi.

Mercedes takım patronu Ross Brawn ise, Hamilton'ın takımda yarışacak olmasından duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, "Lewis çapında bir pilotun takıma gelişe, Mercdes-Benz'in Formula 1'deki duruşunun en iyi göstergesidir. Lewis'in bizim vizyonumuzu, Gümüş Oklar'ın başarı tutkusunu paylaşmasından gurur duyuyorum" dedi.

Brawn, "Lewis-Nico kombinasyonunun, gelecek yıl griddeki en dinamik ve heyecan verici çift olacağına inanıyorum. Birlikte neler başarabileceğimizi görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Bu arada Hamilton'ın takıma geleceğinin açıklanmasının ardından Rosberg, Twitter hesabına, "Wow harika, Lewis'in (gelecek sene) yeni takım arkadışım olması müthiş. Yine harika bir mücadele olacak" yorumunda bulundu

TÜRKİYEF1​

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    12.3 KB · Görüntüleme: 134
Geri