Merinos Halı'da namaz yasak ama...

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Merinos Halı'da namaz yasak ama...

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu'nun sözlerinden sonra ilginç bir detay ortaya çıktı

"HİÇ BİR ŞEKİLDE NAMAZA İZİN VERMEM"

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu'nun "Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde namaza izin vermem" şeklindeki sözlerine her kesimden tepki yağarken, firmanın camilere sattığı halılarla büyüdüğü ortaya çıktı.

AKİT gazetesinin Merinos'ta namaz kılmanın yasak olduğu yönündeki haberinden sonra ilginç bir konu daha gündeme geldi.

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu, skandal sözler sarfetmiş, "Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde namaza izin vermem. İbadetler kesinlikle işletme dışında olur. İşletme bir ibadethane değildir. İşletmede inanç olmaz. İşletmede iş yapılır" demişti. Aslında böyle konuşarak, günde neredeyse 3 vakit namazı işyerinde geçiren işçilere, 'eğer namaz kılıyorsanız burada çalışamazsınız' demek istemişti.

Merinos'un Gaziantep'teki 240 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikasında, küçük bir mescit bile bulunmuyor. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı fabrikada işçiler, iş saatlerinde kesinlikle namaz kılmadıklarını, öğlen paydosları gibi aralarda ise namazlarını dolapların bulunduğu bölüm veya merdiven altlarında kılmalarına rağmen rahatsız edildiklerini söylüyorlar. Erdemoğlu'ndan fabrikaya mescit yapmasını istiyorlar.

Yönetici de namaz kılan işçilere 'müsaade yok' demişti!

Merinos Halı İşletme Grup Yöneticisi Şahin Borlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş saatinde namaz kılan işçilere müsaade etmediklerini söylemişti.

Erdemoğlu Holding'in yönetim kurulunun aldığı kararla işçinin iş saatinde makinesinin başında durması gerektiğini ifade eden Şahin Borlu, Cuma namazı için de aynı kuralların geçerli olduğunu vurgulamıştı. Borlu, "İşyerinde verim esastır. Çalışmak en güzel ibadettir mantığıyla böyle bir karar alınmıştır" demişti.

İşte tezat burada başlıyor!

Merinos'un patronu ve yetkili ismi bu açıklamaları yaparken, markanın bugünkü konumuna gelmesinde en büyük faktörün 'cami'ler olduğu iddia edildi.

Merinos'un cami halısı üretiminde oldukça önemli bir paya sahip olduğunu anlatan sektörün önemli isimleri, açıklamalara oldukça şaşırdıklarını bildirdi. Diğer taraftan vatandaşlar da "Madem Merinos namaz kılmaya imkan tanımıyor, cami cemaati de yarın, 'işçisine namazı kıldırmayan bir firmanın ürünlerini de bundan sonra biz kullanmayacağız, satın almayacağız' diyeceğiz" diye konuşuyor.

İşte o halı

68944457173.jpg

Merinos Halı'da namaz yasak ama... - En Doğru ve Güncel Haber

nOT;

yeni düğün yapacak,ve ev eşya düzecek olanların dikkatle okuyacağına inanıyorum..

Müslümanlar bilinçli davranmayı öğrenebilseydi
bu adam bu kadar rahat bir şekilde
inançlara saygısızlık yapamazdı.

ne mobilyası alınır ne halısı bu yavşakların... Ne oldum demeyeceksin İbrahim Erdemoğlu ne olacağım diyeceksin...

Ne alırım ne de çevremdekilere, fikir danışanlara aldırırım...

merinos mu? ASLA.........

İşte o halı... :D :D

Biraz baktım sadece samanyolu habervaktim gibi sitelerde var..Azda olsa güvenebileceğimiz bir yayından duyurulup merinostan da adam akıllı açıklama gelene kadar yorum yapmak yersiz... Sizede bunu tavsiye ederim.. Yanınızda olsa adamı keseceksiniz.. Az sakin olun.. Demokracymenler....

"Cenab-ı HAK imhal eder ama İHMAL etmez!"

İşte o halı... :D :D

Biraz baktım sadece samanyolu habervaktim gibi sitelerde var..Azda olsa güvenebileceğimiz bir yayından duyurulup merinostan da adam akıllı açıklama gelene kadar yorum yapmak yersiz... Sizede bunu tavsiye ederim.. Yanınızda olsa adamı keseceksiniz.. Az sakin olun.. Demokracymenler....

dostum farklı konularda bir çok yorumuna dikkat ediyorum tamamen islamiyet ve ona yakın kişi ve kurumların karşısında yer alan bir yapın var olduğu kanısındayım...
sen bu haberi milliyet - vatan yada radikal gibi senin zihniyetindeki gazetelerden bekleyemezsin ki... elbette stv yada kanal 7 verecek...

dostum farklı konularda bir çok yorumuna dikkat ediyorum tamamen islamiyet ve ona yakın kişi ve kurumların karşısında yer alan bir yapın var olduğu kanısındayım...
sen bu haberi milliyet - vatan yada radikal gibi senin zihniyetindeki gazetelerden bekleyemezsin ki... elbette stv yada kanal 7 verecek...

niye?
onlar çok mu dindar? aralarından çocuk tecavüzcüleri de çıkıyor dikkat et.....

deniz fenerinde hamudu ile çaldıkları ispat edilmiş insanları koruyan,kollayan ve hatta belkide içinde bulunan daha mı dindar? :)

bırak kardeşim,
ülker sizi nasıl kazıklıyorsa,
kesin dinci bir parababası halı imalatına giriyordur da kötülüyordur.

Alırım anasını satayım,
kaliteyi ucuza alabiliyorsam alırım,dinini-diyanetini reklam ederek ticaret yapan adama zırnık koklatmam :)

Sanada bir kıssa olsun,çocuklarına anlatırsın:
Bir zamanlar ticaret ile uğraşırken İstanbul'da bir ermeni ile tanıştık,daha doğrusu telefonu elimize geçti.Malzemeleri kaliteli ve fiyatı uygun idi.Küçük bir miktar sipariş vermek için aradık,fatura bilgilerimizi,adresimizi aldılar.Tutarı hesaplar bildiririz dediler.
Sabah bir baktık kargo gelmiş :)
Telefon açtık,yahu dedik,çek yok,senet yok,para yok,bu malzemeyi neye güvenip gönderdiniz?
Kirkor idi amcanın adı,dedi ki;
Be kardeş,sen müslüman değilsin?

yani azıcık içinizde olsunda,şu müslümanlığı illaki paraya ve ticarete yaslamayın.

Merinosun patronuna sual etmek gerek...Sakıp aga seni maddi olarak preslerdi..sakıp aga ne götürdü..görebildin mi?ya sen hangi mülkü yada parayı götüreceksin..eeee bu sözler sarfedilmiş se üzüntü verici bir durum....

Nedenini bilmiyordum ama zaten gıcık oluyordum bu merinosa şimdi iyice gıcık oldum. Benim evime merinosun hiç bir ürünü giremez.

Ben din sömürücülerin karşısındayım.. Stv ve kanal 7 nin karşısındayım.. Dinle beyin yıkamaya çalışanların karşısındayım.. Ayrıca yorumumu iyi okursanız azda olsa güvenilir bir yayından ve karşı taraftan bir açıklama gelene kadar dedim.. Konuda taraf olmadım.. Her adil insan gibi karşı tarafa savunma hakkı verdim... Hani size göre daha demokratikleşiyoruz ya..Bende öyle olayım dedim..

Konuyuda değiştirmek istemiyorum ama yabancılara satılan fabrikalarımız şirketlerimiz varken böyle basit bir konuda galyana gelmeniz düşündürücü.. Siz bu yandaş yayınlar ne gösteriyorsa onu yapıyorsunuz. Ona göre konuşuyorsunuz.. Düşünme gereği görmüyorsunuz.. Nasıl olsa yandaş yazarlar düşünüyor...

Sadece sunu bil ben kilise açanların haç dikenlerin yanında değil ani harabelerinde cuma namazı kılabilenlerin yanındayım...

yandaş kışkırtması.......

Çoğu Avm'de mescit olmaması da ayrı bir sorunsal..

Bir insanın namaz kılmaması yada müslüman olmaması ticaretimi etkilemez ama namaz düşmanı olması etkiler.. O yüzden bi b.ka da muhalefet ederken aklınızla düşünün..

Geri