Meyveyle Kilo Verilmez

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
26,181
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B






D3F73F7AB921DF5857627DD717558.jpg



Meyve gerçeği

80260FC9CFC205FF7DF9FE9AFB116.jpg



Tüm gün yemek yerine meyve yemek, az kalori almaya çalışmaktır. Oysa gün boyu tüketilen meyve, günlük almanız gereken kaloriyi karşılamaya fazlasıyla yetebilir. Böylece kilo verme hayalleri suya düşer.


Şekeri unutmayın

7818D755A580B1698F1C135252F693.jpg




Meyveler, içeriğindeki karbonhidratın türü basit olması sebebi ile daha bilinçli tüketilmelidirler. Basit şeker içeren besinler, kan şekerini hızla yükseltip, hızla düşüren etkiye sahiptirler. Bu yüzden meyvelerin glisemik indeksi göz önünde bulundurulmalıdır.


Acıktırır


74C886F4D04D87CBA2FE8947CE772.jpg



İncir, muz, karpuz, kavun ve üzüm gibi meyvelerin glisemik indeksi diğerlerine oranla daha yüksektir ve bu yüzden daha çabuk acıkmanıza sebep olurlar. Elma, armut, şeftali gibi meyveler ise glisemik indeksi düşük olanlardır. Glisemik indeksi yüksek olan meyveleri tüketirken, miktarını iyi ayarlamak gerekir. Meyvelerin, sıklığını ve miktarını doğru ayarladığınız takdirde, vücuda çok faydası vardır.


Fazla enerji


42722544E781A2A1EED723A6E07F.jpg



Meyveler gereksiniminden fazla tüketildiğinde, fazla enerji alımına sebep olacağından, kilo kontrolüne ters etki yapabilirler. İçeriğinde bulunan fruktoz denilen meyve şekeri, meyve fazla yendiğinde, kilo alımına sebep olur.


Porsiyonu belli


93758F9C28A68C4A5D462890F59F2B.jpg



Bir kişinin günde yemesi gereken meyve miktarı, 3-5 porsiyona arasında değişir. Bu porsiyonları gün içinde öğünlere dağıtmak gerekir. Çocuklarda ve büyüme çağında, günde en az 3 porsiyon tüketilmesi gereklidir.


Oranları

6DCE1BD6B32A548F32C59FAA57BCE.jpg




Ana öğünlerde tüketilen meyvelerin yanında proteinli bir besinin olması tek başına meyve tüketimine oranla, besin öğelerini içermesi açısından sağlıklıdır. Bir porsiyon meyvenin oranı şöyle açıklanabilir: 1 küçük boy elma, şeftali, armut veya 1 çay bardağı kiraz, erik, çilek. Kavun ve karpuzda ise, 2 parmak kalınlığında kesilmiş ince bir dilimdir.





 
Geri
Üst