MHP Durak'ı sildi

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Adana Büyükşehir Belediyesini karıştıran iddialar Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'de Başkan Aytaç Durak'ın bir kadın ile bir meclis üyesi arasındaki 260 bin dolarlık rüşvet pazarlığı kaydını dinletmesi ile başladı. Zan altında kalan üyeler, Durak'a tepki gösterdi. Daha sonra söz alan ve Durak'ın 20 yıllık yol arkadaşı olan MHP'li Meclis üyesi Mustafa Tuncel, Başkan Durak'ı rant sağlamak, vergi kaçırmak, görevi kötüye kullanmak ve yalan beyanda bulunmakla suçladı.

"Hapse beraber gideriz" restine kadar varan tartışmalar basına yansıyınca olay büyüdü. Tuncel, 4 gün boyunca süren Meclis toplantılarında Durak'a yönelik eleştiri ve suçlamalarını sürdürdü. Mecliste Durak'ın oğluyla imar yolsuzluğu yaptığını ve 2 milyar serveti olduğunu ileri süren Tuncel, "Bu adam kağıttan kaplan. Korkmayın" diye bağırdı.

BAŞBAKAN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Konu bu noktaya varınca topa Başbakan Erdoğan da girdi ve İngiltere'ye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada savcıları göreve çağırdı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili basına yansıyan iddialarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız bu tür konuları yakından takip ediyor. Bu tür haber aynı zamanda yargıyı da ilgilendiren haberler. Yargıda bu tür haberleri suç duyurusu gibi kabul etmek süretiyle üzerine gitmeli. Ortada dolaşan rakamlar, haberler fevkalede öneme haiz. Adana sıradan bir ilimiz değil." dedi.

BAHÇELİ'DEN "İSTİFA" ÇAĞRISI

Durak, en büyük şoku ise partisi MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Grup Toplantısı'ndaki konuşmasıyla yaşadı. Bahçeli "Aytaç Durak ve diğer MHP'li meclis üyeleri disipline sevk edilecek. Aytaç Durak bize disiplin yolunu bırakmadan istifa etmeli." diye konuştu. Bahçeli'nin Durak'ı istifaya davet eden sözleri "örnek tavır" olarak yorumlandı.

İŞTE DURAK'IN BAHÇELİ TARAFINDAN "SİLİNMESİ"NE YOL AÇAN OLAYLAR ZİNCİRİ-TIKLAYIN

"BANA TUZAK KURDULAR"

Bunun üzerine Aytaç Durak, basın mensuplarının karşısına çıktı ve hem kendini savundu hem de Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi. Yolsuzlukların üzerine gittiği için kendisine tuzak kurulduğunu iddia eden Durak, şöyle konuştu:

"Ben yıllardır yolsuzluklarla mücadele ediyorum. Nasıl yolsuzlukla bağdaştırıldığımı anlamadım. Yolsuzlukların üzerine gittiğim için bunlar yapılıyor. Dilekçeyi verdiğini açıklayan arkadaşa sesleniyorum... Mustafa Tuncer'e sesleniyorum... Yarın sabah dilekçeyi vermezsen namertsin. Ben kendimi ihbar edeceğim savcılığa. Diyeceğim ki; Sayın Mustafa Bey'in elindeki belgeleri alın inceleyin.

Benim servetim sözde Rahmi Koç'tan iyiymiş. Benim öyle bir hayatım yok. Bu iddialarda bulunan arkadaş Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yolsuzlukların ve rüşvetin baş kaynağı arkadaştır. Ben bunları biliyordum ama elimde delil yoktu. Ne zaman elime bu kaset geçti, o zaman emin oldum ve kasedi izlettim herkese. O da olayı farklı noktaya çekmek için kalktı bana bu iftiraları attı. Dedi ki ben de yanacağım sen de yanacaksın."

"200'DE 1'İ KADAR"

Aytaç Durak, kamuoyuna yansıyan mal varlığı iddialarına da tepki göstererek, servetinin söylenen rakamın 200'de 1'i kadar olduğunu söyledi. "Ben Belediye Başkanı olmasaydım daha zengin olurdum. Çünkü benim mal varlığım başkan olmadan önce sürekli bir artan grafik çiziyordu" diyen Durak, "Benim gayrimenkul zengini olduğum iddiaları da yalan. Ben her yıl beyan ediyorum mal varlığımı. Benim şirketim var, devamlı ziraat, tarım gelirim var. Milyar dolarlar diyorlar ya. O milyar dolarların 200'de 1'i benim mal varlığım" diyerek kendini savundu.

BAŞBAKAN'A YANIT

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle ilgili açıklamasını ve savcıları göreve çağırmasını ise şöyle yorumladı:

"Sayın Başbakan belediyelerdeki şaibeleri çok iyi biliyor. Beni de onlardan zannediyor. Sürekli müfettişl gönderiliyor. Şu anda Adana'da 6 müfettiş var."

"BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEDEN İSTİFA ETMEM"

Aytaç Durak basın toplantısında anlattı ama gazetecilerin asıl merak ettiği konu Bahçeli'nin istifa çağrısına vereceği yanıttı. Durak, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında "Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Bu kadar çamur atılırsa bir insana bu açıklama normaldir. İstifa edip etmeyeceğim konusu şu an önemli değil. Önemli olan gerçeklerin ortaya çıkarılmasıdır. Ben Sayın Bahçeli ile görüşmeden karar vermem" açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ'DEN GELEN YANIT VE İKİNCİ ŞOK

Durak, Bahçeli ile görüşme talebini Genel Merkez'e de iletti ama MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamayla günün ikinci şokunu yaşadı. MHP'den yapılan açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın genel merkeze çağırılmadığı abelirtilirken, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili tavrının açık olduğu vurgulandı. Açıklamada Durak'ın randevu talebini ilettiği, fakat kendisiyle görüşmeye gerek olmadığının söylendiği ifade edildi.

BU AKŞAM TEKE TEK'TE TÜM SORULARI YANITLAYACAK

Belediye Başkanı’nın, “arı kovanına çomak soktum” diyerek ortaya çıkarttığı bir rüşvet pazarlığı kasedi… Kasedin ortaya çıkmasının ardından “imparatorluk” kurmakla suçlanan bir belediye başkanı, milyar dolarlık servet iddiaları, rant kavgası suçlamaları…
Teke Tek bu hafta yine olay yaratıyor… Fatih Altaylı soruyor, son günlerin hedef ismi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak canlı yayında yanıt veriyor… Türkiye, gözlerini bu akşam Teke Tek’e çeviriyor:

* 20 yıldır Adana’yı yöneten Aytaç Durak, kentte neden bu kadar bu kadar güçlü? Adana bu süreçte nasıl bir değişim yaşadı?

* Durak’ın Belediye Meclisi’ne sunduğu kasedin içeriğinde nasıl bir pazarlık var?

* Belediye’de her partiden temsilcilerin olduğu bir rüşvet çarkı mı kurulu?

* 2 milyar dolar serveti olduğu iddia edilen Aytaç Durak’ın gerçek malvarlığı ne?

* Belediye’yi aslında oğlu Gökhan Durak mı yönetiyor? Oğlundan baskı mı görüyor?

kaynak

bu adam da artık istifa etmeliydi be

Geri