Microsoft: 60 Milyon Vista Dağıtıldı, 2008'de 1 Milyar Windows Olacak...

rıdvanho

New member
Reaction score
0
Windows XP'den memnun olan kullanıcı sayısı oldukça fazla olsa da; Microsoft, Vista'nın 60 milyon kopyaya ulaştığını gururla duyurdu.

Aslında, Microsoft'un bu duyurusu, yalnızca Vista'nın bile Apple tabanlı mevcut tüm işletim sistemlerini sayısal olarak geçmesinin duyurusuydu. Microsoft'un pazarlama ve satıştan sorumlu operasyon yöneticisi (COO – Chief Operations Officer) Kevin Turner, Apple'ın tüm satışlarını dağıtımın ilk beş haftasında geçtiklerini bildirdi.

60 milyon, herhangi bir yazılım üreticisi için inanılmaz bir sayı olarak kabul edilse de, Microsoft'un ürettiği bir işletim sisteminin gözünün daha yükseklerde olması gerekiyor. Microsoft artık milyonları değil, milyarları hedefliyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Windows tabanlı bilgisayar sayısının önümüzdeki 12 ay içerisinde bir milyara ulaşacağını söyledi: "Eğer bir an durup düşünürseniz, 2008 mali yılı sonunda Windows tabanlı PC'lerin sayısı tüm dünyadaki otomobillerin sayısını geçecek, bu bence akıllara durgunluk verecek bir istatistik."

Ballmer; bu yılın başlarında, Vista'nın çıkışından kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, Vista'nın yavaş ilerleyen satışlarını yazılım korsanlığına bağlamıştı. Ballmer, "Korsanın önüne geçilmesi, Windows'tan elde edilen geliri önemli oranda artıracaktır, korsan konusunda bu yıl içerisinde bazı adımlar atabileceğimizi düşünüyorum" demişti.

Ballmer'ın bu yorumundan kısa süre sonra Microsoft'un kurucusu Bill Gates konuya daha iyimser yaklaşmıştı. Gates, "PC satışları artış gösteriyor. Kullanıcılar Windows Vista'yı istiyor." demişti.

2009 a KAdar Vista ya GEçmemeyi düşünüyorum..

iyi sallamışlar ne 1 milyarı be

win 3.1 dir bence yarısı :) yada ms dos :p

Ya Cidden Para ile Satın Alan Vermı Ya =) 400$ lık versiyonu bide

directx 10 destekli bir ekran kartım olsa geçerdim...onu alıncaya kadar ati 512 mb X1950 pro ile xp ye devam...selamlar

Kesinlikle Vista berbat.Bu 60 kullanıcı ya sonradan pişman olmuştur,ya işadamıdır işi için almıştır(hani iş pc si ya bişey olursa umrumda değil),yha dhailk kez PC kullananlardır.
Sağ ol bilgi için.

uzun süre xp kullandıktan sonra vistaya geçtim arada sırada sorun çıkartsada vistadan memnunum

mantıklı bende pc yi yeni aldım vista yüküydü.ama hep sorun veriyor vistan varsa derdiiiin var

microsoft herkesin korsan kullandığını biliyor. yaygınlaşmasının 60 milyon aboneye ulaşmasının en önemli etkeni de bu zaten. internete bağlanıldığında kimin lisanslı kimin lisanssız çok rahat saptayabiliyo. Zorla parayla satmaya kalksa herkes windowstan soğuyup başka işletim sistemi arayışına girecektir. Türkiye de kamu sektörü tamamen windows kullanıyo, gelecekte çok kötü şeyler olabilir.

microsoft şimdilik uyarır gibi yapıyo "yazılım sahteciliği kurbanı olabilisiniz " diyerek. ekranlarımızda o yazıyı çıkartmaktan başka çok daha kötü şeyler de yapabilir.

walla sp1 yuklu sorunsuz,rahat,kolay,gelismis,gorsel daha ne olsun ki kurulumu bile xp oncekilerden buda xp den daha basit seven gelince heral cd tak cikar yapariz kendi yukler ama seven gusele benzio aciklamalara gore daha kullanici dostu we vistadan daha az kaynak tuketen nede olsa ailesinin bu6 o 7.bireyi olijak

yakında sp2 çıkarsa vistadaki sorunların büyük bölümü yok olur bence vista sp1 haliyle xp den daha iyi

Vista problemli olabilir ama XP sorunsuz gibi konuşmayın. Üstelik Vistanın 64Bit sürümleri gayet başarılı.

64 bit versiyonlarını bilmem ama 32 bitlik versiyonları görselliğinin dışında ell tutulur tarafı yok.Gereksiz yere sistem kaynaklarını tüketmesi de cabası.Ancak şu var Windows Vista yı sorunsuz kullanmak istiyorsanız kesinlikle yeni nesil işlemcilerle kullanmalısınız.Zaten sorun yaşamadığını söyleyenler bilgisayar donanımı güçlü olanlar.Onun dışında P4 makinlarda kesinlikle tavsiye etmem.

Geri