Milleti salak sanıyorlar - Mehmet Şeker

MüHeNDiS

MüHeNDiS
Reaction score
0
resim46_1.jpg

Mehmet Şeker - Yeni Şafak
[email protected]

Milleti salak sanıyorlar

"Yahu sana ne? Seni ne ilgilendirir? Sen basın sözcüsü müsün?" Tırnak içindeki bu veciz sözler, ana muhalefet lideri Deniz Baykal'a ait.

Başbakan Erdoğan "Sonuna gelindi" şeklinde bir açıklama yapınca, Baykal böyle yüklendi.

Hayatında iktidar koltuğu görmemiş olan Sayın Baykal günün birinde kazara başbakan olsa, demek bu mantıkla yaklaşacak gündemdeki konulara.

* * *

çeteler kurulacak, yakalanacak "Yahu bana ne" diyecek.

Darbe planları çarşaf çarşaf ortaya yayılacak, "Yahu beni ne ilgilendirir" diyecek.

"Gözaltına alınanlar günden güne artıyor, davanın çapı gittikçe genişliyor, ne zaman sonuçlanacak bu işler?" diye soranlar olursa ne olacak?

Baykal yine aynı tavırla "Yahu bana ne?" diyecek, "Ben basın sözcüsü müyüm?" diye çıkışacak demek.

* * *

Yahu sana nesi var mı?

İddiaya göre hükümeti devirmek için gizli örgüt kuruyor, düzeni değiştirmek maksadıyla planlar yapıyorlar.

Ailecek pikniğe gitme planı değil söz konusu olan!

Ege sahillerinde mavi yolculuğa çıkma planı değil!

Darbeden söz ediyoruz alo!

* * *

Durumun vahametini anlamamış olabileceğine ihtimal vermiyoruz.

Baykal kaçın kurası?

Farkındadır, biliyor ve anlıyordur da...

Da'dan sonrası kim bilir ne?

* * *

Bu işler mahkemenin, savcılarla yargıçları ilgilendirir; başbakanı ilgilendirmez demek istiyorsa o sözleriyle, o zaman da başka yerden patlak veriyor.

"Gözaltılar başlayalı bir seneyi geçti, niye bu kadar uzadı, neden hâlâ iddianame ortaya çıkmadı?" diye Başbakan Erdoğan'dan hesap soran yine kendisi.

Yani azizim, nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan...

Ah ah diye Ahmet Kaya'nın sesi yankılanıyor kulaklarımda.

* * *

O mantığa göre bir başbakan, ülkede kaos ortamı yaratmak isteyenlere hoşgörülü davranacak.

Kendisini alaşağı etmek isteyenleri görmezden gelecek.

Ortaya çıkan delillerle ilgilenmeyecek.

"Yakında sonuçlanır" falan demeyecek, sadece "Bana ne" diyecek.

Memleket çocuklarını birbirine kırdırma ve her yanda kan dökme planları yapanlar olursa, iyi niyetle yaklaşarak, "Bir kimsenin suçlu olduğu yargı kararıyla sabit olana kadar masumdur" ilkesini hatırlayacak ve "Masumdur masum" diyecek, kendine ve çevresine bu şekilde telkinde bulunacak.

* * *

çatıda bir tıkırtı olursa, aklına hırsız ihtimali falan gelmeyecek, "Kedidir kedi" diyecek.

Karşısında biri ona doğru silah doğrultursa, "Şakadır şaka" diyecek, "o silahta mermi de yoktur zaten" diye avunacak.

Erdoğan böyle davranmadığı için yanlış yapıyor!

Mantık işte bu.

O kafadaki birini ülkenin başına getirirler mi hiç? Başbakan yaparlar mı?

Bu millet bu kadar salak mı?

yazının sonundaki soruya cevap vermek istiyorum ve cevabım maalesef evet.tayyip erdoğanın yüzde 47 alabilidiği bir ülkede salakların bile zeki insan kategorisine sokulabileceğini söylemekten ülkem ve milletim adına utanç duyuyorum,haa şimdi bazı demogog hıyarların ağaları çıkıp da elit melit geyiği çevirip de milleti aşağı gören chp zihniyeti felan fıstık deyip de sinirlerimi zıplatıcak bunu da biliyorum diyecekler ki sen çok mu üstünsün evet öyleyim şaka da yapmıyorum,bu ülkedeki 20 milyon adamın bilgi birikimini toplasan benim ya da arkadaşlarımından birininkiyle anca denk olur.bir insanın ortalama 12 yılda bir kitap bitirdiği bir ülkede bu iddiamın çok da abartılı olmadığını düşünüyorum.

yazının sonundaki soruya cevap vermek istiyorum ve cevabım maalesef evet.tayyip erdoğanın yüzde 47 alabilidiği bir ülkede salakların bile zeki insan kategorisine sokulabileceğini söylemekten ülkem ve milletim adına utanç duyuyorum,haa şimdi bazı demogog hıyarların ağaları çıkıp da elit melit geyiği çevirip de milleti aşağı gören chp zihniyeti felan fıstık deyip de sinirlerimi zıplatıcak bunu da biliyorum diyecekler ki sen çok mu üstünsün evet öyleyim şaka da yapmıyorum,bu ülkedeki 20 milyon adamın bilgi birikimini toplasan benim ya da arkadaşlarımından birininkiyle anca denk olur.bir insanın ortalama 12 yılda bir kitap bitirdiği bir ülkede bu iddiamın çok da abartılı olmadığını düşünüyorum.

herşey kitaplarda olmaz okuduğun kitap aşk kitabı şiir kitabıysa hiçbir şey öğrenemezsin o 20 milyon içinde ne insanalr avrdır ki belki snei olmasada arkadaşların arasından çoğunu zeka testlerinden katlıyabilecek.ayrıca bi düzeltme yapıyım bu ülkede sadece isnalrı oy verdiği kişilere neden oy verdin demeden sadece oy verdiği için aptal cahil salak benzeri aşağılamaları yaıcak insanalr bu ülkenin zeki akıllı entel bilgin insanalrı olucaksa varsın bu ülke cahil kalsıda senin giib havalanmış insanalr olmasın bu ülkede bu ülkeyi kurtuluş savaşında kurtaran da kuran da senin o cahil olark ifade ettiğin kitap okumayan insanlardı bunuda aklından hiç bri zman çıakrtma....

yazıya gelince baykal ın tabiki işine gelir darbe olursa irtica ile kapatma davası açılan yartililer bunlar akp yani iktidar partisi oluyor bunlar büyük ihtimalle istiklal mahkemelerinde yargılanıp ya idam edilecekler ya ceza evlerine kapatılacakalr ortadan iktidar partisi kalkınca %20 oranıyla ikinci parti olarak meclise giren parti bir dahaki seçimlerde büyük ihtimalle iktidar olucak moruk baykal da sonunda o çok istediği başbakanlık makamına belki ardından tahmın edemiyeceği olucak cumhurbaşkanı koltuğuna oturcak benimde önüme böyle bi yol konsa baykal giib bi zihniyetim olsa hemen avukatlık aypar göz altındakiler çıakrttırmaya bakardım sonunda başbakanlık cumhurbaşkandlığı var....

kendini beğenmiş olmanız çok tuhaf etrafa hala at gözlükleriyle bakmaya çalışıyorsunuz atın artık şu at gözlüklerinizi

yapılan istatistikler ne söyler bilmem ama kendinizi 20 milyon insandan üstün görmeniz tuhaf ve bence çok komik

son olarak cehalet günde 1-2 kitap bitirmekle yada üzniversite okuyup doktara yapmakla yok olmaz. cehalet okuyup anlamak ve anladığını uygulamakla yok olur.

sizin heralde okuduğunuz kitapları ve dersleri anlama ve mukayese etme gibi bi özelliğiniz yokki tutup 20 milyonu "bir tür" hiç sayıyorsunuz.

sözü getirmek istedim nokta şu "yıllarca kendinizi beğenip durmaktan ve ' Türkiye'yi sadece biz kurtarırız Canım ' düşüncelerinizden CAHİL kalmışsınız ve CAHİL kalmaya devam edeceksiniz.

"Rabbim Cahillerin çokluğundan bizi korusun" (Amin)

Cehalet kötü bir bitki gibidir; diktatörler bu bitkiden istifade ederler; oysa demokrasilerde vatandaşların cehaletine katlanılamaz.

William Henry Beveridge

sizin istediğiniz durumu anlatan bir vecize

yazıya gelince baykal ın tabiki işine gelir darbe olursa irtica ile kapatma davası açılan yartililer bunlar akp yani iktidar partisi oluyor bunlar büyük ihtimalle istiklal mahkemelerinde yargılanıp ya idam edilecekler ya ceza evlerine kapatılacakalr ortadan iktidar partisi kalkınca %20 oranıyla ikinci parti olarak meclise giren parti bir dahaki seçimlerde büyük ihtimalle iktidar olucak moruk baykal da sonunda o çok istediği başbakanlık makamına belki ardından tahmın edemiyeceği olucak cumhurbaşkanı koltuğuna oturcak benimde önüme böyle bi yol konsa baykal giib bi zihniyetim olsa hemen avukatlık aypar göz altındakiler çıakrttırmaya bakardım sonunda başbakanlık cumhurbaşkandlığı var....

valla bilader benim gibi düşünmüşsün, sağolasın

hatta ben bu ergekonun arkasında sanki baykal'ı sezinliyorum ama bakalım ilerde belli olacak

Deniz Baykal seçimlerde ezilince saçma saçma konuşmaya başladı.

Ayrıca aklıma bir söz geldi"Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır."

hatta ben bu ergekonun arkasında sanki baykal'ı sezinliyorum ama bakalım ilerde belli olacak

ben zannetmiyorum bu dava sonlanıcak arkasındaki asıl güçler çıkıcak türkiye bu ergenekon dan kurtulacak bu ülkede her hükümet geldiğinde bir kadrolaşma göstermiştir bu ilk hükümetten son hükümete kadar devam eder akp yi bilmiyorum ben kadrolaşmasına şait olmadım ama herkes diyorsa var ki bişiler konuşuyolar ateş olmayan yerden duman çıkmaz...

bu ülkede nasıl ki ilerici devrimci gerici dnci irticayi atatürkçü emperyalist kominist ne kadr bi tanımlama varsa bunlar devletin her tarafında biraz adamı vardır o yüzden bu olayı dincler yaptırıyo ilericiciler vb ler engel olur ilericiler mi yaptırıyo diğerleri engel olur ve aynı tarih anlatımı gibi asla gerçeği öğrenemezsin

nasıl ki tarih anlatımında tarafsızlık yoktur biri dinci dir diciler yonunden analtrı diğeri dinsiz dir dinsizler yönünden anlatır o mahkemedede bu ayrımlar vardır benım adamım diye yapmazlar

bu ülke ne zamanki vatan için millet için çalışacak yamuk yapan babası anası olduğu halde onu yargılayacak hakim avukat savcı olmadığı sürece böyel davalar olur bi yere gelir bi yerden sonra tıkanır zaman aşımından kapanır....

neymiş üstünlüğün bilgi biriikimin söylede öğrenelim. 12 yılda 1 kitap bitirenlerin atası kurtardı bu ülkeyi kitap okumuş adamların birçoğunun kaçtığı savaşta. Ayrıca adamları ekmek alacak parası yok sen kitaptan bahsediyorsun.

Zerre kadar zekan olsaydı bunları düşünüp kendini ülkenin %47sinden üstün görmezdin. Chp zihniyetini taşıyan adamlar yasa dışı örgüt kurmaktan yargılanan adamlara bu yapılan haksızlık diye bir tarafını yırttı. Tek sebebi sözde zeki insanlarda oy toplamak.

ben kendimi asla üstün görmedim bana zeki diyen akıllı diyen arkadaşlarıma y benım okuldaki başarıma bakmayın ben ders çalışmam kita okumam beden daha zekisini daha akılısını görmedinzi diye beni bişi zannediyosunzu diye tartışırdım

senin zeki diye tabir ettiğin o %47 ye girmiyen kısımdan olan hocalarımda o kısıma giren hocaoalrımda günde 1 kitap bitiren hocalrımda bana bu konuşmayı yapıyorsa ve benim 17 sen boyunca sadece roman bitirdiğimi göz önüne alınca durum sanırım biraz değişiyo demekki sorun kitap okumakta değil hayattan bişiler almak ve her konuşmadan bişiler çıkartmadan ama benim küçük yaşlarımda kitap yerine masal yerine açıp ansiklopedileri incelediğimi bilemezsin ben oy vermedim yaş kutarmıyor ama o zaman oy versem akp ye verirdim demekki buda akp ye oy verenlerin aptal salak olmadığına inandırıyo eğer sen öyle düşünüyorsan bu aptal ve salakların içinde yaşamammalısın bu aptal ve salalklar ok olduğu için sen azınlıktasın ya aptal ve salak demiceksin ay da burdan gidiceksin....

kendini beğenmiş olmanız çok tuhaf etrafa hala at gözlükleriyle bakmaya çalışıyorsunuz atın artık şu at gözlüklerinizi

yapılan istatistikler ne söyler bilmem ama kendinizi 20 milyon insandan üstün görmeniz tuhaf ve bence çok komik

son olarak cehalet günde 1-2 kitap bitirmekle yada üzniversite okuyup doktara yapmakla yok olmaz. cehalet okuyup anlamak ve anladığını uygulamakla yok olur.

sizin heralde okuduğunuz kitapları ve dersleri anlama ve mukayese etme gibi bi özelliğiniz yokki tutup 20 milyonu "bir tür" hiç sayıyorsunuz.

sözü getirmek istedim nokta şu "yıllarca kendinizi beğenip durmaktan ve ' Türkiye'yi sadece biz kurtarırız Canım ' düşüncelerinizden CAHİL kalmışsınız ve CAHİL kalmaya devam edeceksiniz.

"Rabbim Cahillerin çokluğundan bizi korusun" (Amin)

Cehalet kötü bir bitki gibidir; diktatörler bu bitkiden istifade ederler; oysa demokrasilerde vatandaşların cehaletine katlanılamaz.

William Henry Beveridge

sizin istediğiniz durumu anlatan bir vecize

Ağzına sağlık kardeş son kurduğun cümle harika yalnız bir kelime fazlalığı mı desem ne desem bilmiyorum anlam biraz kayboluyor gibi .Gel bi anlaşma yapalım şu son cümlenden "sanki" kelimesini silelim ne dersin ha.....

malesef milletmizin %80 oranı cahil ve bilgisiz vede ilgisiz vede duyarsız bunu bilen bir hükümet (mahalle muhtarını seçemeyecek kadar cahil milletimize) ne dersek yaparlar biz ne yaparsak desteklerler düşüncesiyle cahil milletmize cumhurbaşkanıda seçtiren bir kafaya sahip hükümetle türkiye sizce nereye gider gidecegi belli kriz darbe ekonomik çöküntü borçların artması işsizliğin artması vs. işte böyle bir hükümetimiz var milletin cahilliğinden istifade eden bir hükümetimiz var o kadar cahilizki anlatamam

örnegin bizim esenler belediyesi başkanlığına aranızdan bir kişinin ismini yazalım akp den girsin kazanmassa bende ne olayım milletin isime baktıgı yokki nerde lamba lamba nerde diye bize soruyırlar iste bu kadar cahiliz kimdir neyin nesidir adını dahi bilen yok akpden ver gitsin

malesef milletmizin %80 oranı cahil ve bilgisiz vede ilgisiz vede duyarsız bunu bilen bir hükümet (mahalle muhtarını seçemeyecek kadar cahil milletimize) ne dersek yaparlar biz ne yaparsak desteklerler düşüncesiyle cahil milletmize cumhurbaşkanıda seçtiren bir kafaya sahip hükümetle türkiye sizce nereye gider gidecegi belli kriz darbe ekonomik çöküntü borçların artması işsizliğin artması vs. işte böyle bir hükümetimiz var milletin cahilliğinden istifade eden bir hükümetimiz var o kadar cahilizki anlatamam

örnegin bizim esenler belediyesi başkanlığına aranızdan bir kişinin ismini yazalım akp den girsin kazanmassa bende ne olayım milletin isime baktıgı yokki nerde lamba lamba nerde diye bize soruyırlar iste bu kadar cahiliz kimdir neyin nesidir adını dahi bilen yok akpden ver gitsin

bu milletimizin cahil ya da bilgisiz olduğunu değil milletimizn akp ye ne akdar güvendiğinin belirtisidir ayrıca sen kendine nedne cahl diyosun ki?
%80 cahilse %20 bilgilidir bi arkadaşa göre 20 milyon chp seçmeni bilgili ise bu %35 yaapt bu 20 milyon içinde bile cahil varsa biz kesn dıarda kalıyoruz

sen ne dersen de bu ülke oyunu partiye göre verir ben ne kadar istanbul büyük şehirin bazı planalrından yakınıyorsamda kadikoy belediyesinin 20 senedir başkanı aynı chp den ilçeye ilçeye olmasa bile mahhalelre birşey yapamdığını biliyorum büyük şehir belediyesinin yaptığı çalışmarı da yaza yaza bitiremem ama buna hiç kadikoy belediyeisnin yardımı olmadı

10 15 sen belki daah eski bi tarihte biizm mahalleye bi ışıklar yapılmış ışıklar diyince başka yer yok 2. ısşıklar akp donemınde yapıldı dahada ışıklar yapılıyor...

tam tahmin ettiğim gibi cevaplar gelmiş dost acı söyledi diye dokuz köyden kovuldu,olayı çanakkaledeki dedesine getirmiş adam gene,ulan çanakkaledeki dedenle senin imkanların yaşadığın şartlar birmi de kıyaslama yapıyosun ve dedenden bir karış farkın yoksa hala bu dedenin değil senin suçun,benim dedem de kaderci nasip kısmet modunda yaşayan demirele oy atan bi adamdı ne yapalım yani,keşke bir kerede küçük emrahlıktan kurtulup bu adam ne anlatmak istio diye düşünseniz
mesela bir insanın arkadaşı tuzlada düşüp ölüyosa ve iki gün sonra orda bakanlar alkışlanıyosa ortada ciddi bir karakter yada zeka problemi vardır,eğer bi millet bakın su temiz eğer kirli olmasa ben içermiyim diyen bi adama oy atıyosa,bi ekonomik krizin hangi şartlar altında oluştuğunu bilmiyorsa,her ben müslümanım diyen adama elini verip bi taraflarını kaptırıyor ve hala uslanmıyorsa,akşama pişirecek çorbası yokken memlekette 10 milyon işsiz bi o kadar da geçici işte çalışan insan varken borsa iyi o halde ekonomimiz iyiye gidiyor diyen adamlara kanıyorsa,türkiye cumhurieti şeyhler dervişler müridler ülkesi olamaz diyen atasını ezip geçip şeyh dizi dibinde resim çektiren çapulcuya 47 oy veriyorsa,40 kişinin öldüğü ve mühendislerin bir ay öncesinden uyardığı bir kazadan sonra hala o ulaştırma bakanı olacak herif koltuğundaysa ve savunma olarak kader bu ölenle ölünmez diyebilecek kadar işi pişkinliğe vurabiliyorsa daha dün ab türkiyeyi almaz diyen bugün de kapatma davası ab yolunda iyi değil diyen kaypak bugün cumhurbaşkanıysa,abdlı yazarlar 1997 yılında türkiyeye tayyibin başbakan olcağını yazabiliyorsa,korede yüzlerce askerimiz ne uğruna olduğunu bile bilmediği bir savaşda haksız yere koreli halka saldırıyor ve bunu onlara yaptıran menderes bugün hala savunulabiliyorsa,insanlarda sınıf bilinci yoksa günde 10 saat çalışıp 600 milyon para alıp da oy attığı adam hergün yeni trilyonlar çıkartmasına rağmen oy verdiği adamın neye hizmet ettiğini anlamıyorsa,devletin elindeki tüm sermayenin 5 yılda uçup gitmesinin ardından hala etrafına aval aval bakıp çok şükür diyen bir halk varsa ortada bu halk kendi halkım olmasına rağmen kendi babam amcam halam bile olsa bunların arasında duygusal davranamam adama direk hakkında ne düşündüğümü söylerim maalesef aziz nesin çok ama çok haklı türk milletinin zekası hakkında söylediklerinde.

tam tahmin ettiğim gibi cevaplar gelmiş dost acı söyledi diye dokuz köyden kovuldu,olayı çanakkaledeki dedesine getirmiş adam gene,ulan çanakkaledeki dedenle senin imkanların yaşadığın şartlar birmi de kıyaslama yapıyosun ve dedenden bir karış farkın yoksa hala bu dedenin değil senin suçun,benim dedem de kaderci nasip kısmet modunda yaşayan demirele oy atan bi adamdı ne yapalım yani,keşke bir kerede küçük emrahlıktan kurtulup bu adam ne anlatmak istio diye düşünseniz
mesela bir insanın arkadaşı tuzlada düşüp ölüyosa ve iki gün sonra orda bakanlar alkışlanıyosa ortada ciddi bir karakter yada zeka problemi vardır,eğer bi millet bakın su temiz eğer kirli olmasa ben içermiyim diyen bi adama oy atıyosa,bi ekonomik krizin hangi şartlar altında oluştuğunu bilmiyorsa,her ben müslümanım diyen adama elini verip bi taraflarını kaptırıyor ve hala uslanmıyorsa,akşama pişirecek çorbası yokken memlekette 10 milyon işsiz bi o kadar da geçici işte çalışan insan varken borsa iyi o halde ekonomimiz iyiye gidiyor diyen adamlara kanıyorsa,türkiye cumhurieti şeyhler dervişler müridler ülkesi olamaz diyen atasını ezip geçip şeyh dizi dibinde resim çektiren çapulcuya 47 oy veriyorsa,40 kişinin öldüğü ve mühendislerin bir ay öncesinden uyardığı bir kazadan sonra hala o ulaştırma bakanı olacak herif koltuğundaysa ve savunma olarak kader bu ölenle ölünmez diyebilecek kadar işi pişkinliğe vurabiliyorsa daha dün ab türkiyeyi almaz diyen bugün de kapatma davası ab yolunda iyi değil diyen kaypak bugün cumhurbaşkanıysa,abdlı yazarlar 1997 yılında türkiyeye tayyibin başbakan olcağını yazabiliyorsa,korede yüzlerce askerimiz ne uğruna olduğunu bile bilmediği bir savaşda haksız yere koreli halka saldırıyor ve bunu onlara yaptıran menderes bugün hala savunulabiliyorsa,insanlarda sınıf bilinci yoksa günde 10 saat çalışıp 600 milyon para alıp da oy attığı adam hergün yeni trilyonlar çıkartmasına rağmen oy verdiği adamın neye hizmet ettiğini anlamıyorsa,devletin elindeki tüm sermayenin 5 yılda uçup gitmesinin ardından hala etrafına aval aval bakıp çok şükür diyen bir halk varsa ortada bu halk kendi halkım olmasına rağmen kendi babam amcam halam bile olsa bunların arasında duygusal davranamam adama direk hakkında ne düşündüğümü söylerim maalesef aziz nesin çok ama çok haklı türk milletinin zekası hakkında söylediklerinde.

nerdne biliyorsun o 10 sat çalışım 600lira alıp çalışan işçinin akp ye oy verdiğini nerdne biliyosun o adamın chp ye veya mhp veyay snein savunduğun hangi parti ise ona vermediğini ortada bir cahil var bu esin akp ye vermiştir diyorsun ne kadar betonlaştırmışsın kafanı belki akıllı olabilir zeki olabilrisin bu benim umrunda ancak millet uğruna çalışmaya başlayınca olru otekı turlu snein zekanın bana faydası olmaz ama sen resmen chp ye hıtap ederek chp ye oy verenler akıllıdır diyorsan ben senin zekandan emin olamam sen resmen adolf hitler gibi kendine bir ırk belirlemişsin o nasıl uzun sarışın mavi gözlü diye ayırıyorsa sende chp li diye ayırıyorsun işte senin bu fikirleini benmseyen insanlar eğr akılı ise yöentici kısım ise işte o zaman diğer cahil kalıyor çünkü diyorsun bunlar cahil adam olmaz diyorsun ve geiyorsun oysaki snei partindna yanında beraber çalıştığın adamını IQ sü 60 ise nun gelişimi için neler yapıyorsun

bu arada ben chp'li değil,ip'liyim,fakat baraj denen saçmalık oyumu chp ye götürüyor bunu belirtmek isterim ki olayı klasik chp akp kavgasına çevirmeyelim,zira mesele chp değil,olay şu aslında bu yazıyı yazan yenişafak yazarı da halka benimle aynı pencereden bakıyor o da akp gibi partilerin nasıl iktidara geldiğini biliyor ama burda olay şu,ortada çirkin bir ördek yavrusu var ben diyorum ki bu çirkin, o diyor ki hayır değil burda ben aslında şunu da söylemeliydim belki hakaretin dozu biraz azalır içiniz rahatlardı,aslında genelde halklar böyledir sermaye kimi isterse onu seçtirir çünkü sermaye büyümelidir patlayana kadar büyümelidir sermaye yerinde durduğu an kriz başlar işte bu kapitalist toplumların zayıf noktasıdır herşey mükemmel bile gitse freni yokdur,burda bizim şanssızlığımız kapitalistin ezdiği toplumlardan olmamız ki kemiklere kadar,belki ezen milletlerde kimin iktidar olacağı o kadar önemli olmayabilir (gerçi onlar da sömürülür ama bizim kadar derinden değil,en azından kapitalistin işi yolunda gittiği müddetçe) ama bizde kimin iktidar olacağı çok önemlidir çünkü bizim boynumuzu onların dişlerinden kurtarmamız gerek ve bunun için milli bir devrimi yapabilecek her türlü yaptırıma kafa tutabilecek yürekli bir iktidar lazım,peki akp ne yaptı 6 yıl boyunca adamlar yatırdı parayı vurdu voleyi gitti vuran gitti yerine başkası geldi peki bunlar bu kadar parayı kimin sırtından kazandı türk milletinin sırtından,hadi yaptın bi hata verdin 34 ü beş yıl önce,bugün 47 alıyosa hala demekki senin forest gump dan pek bi farkın yok

arkadaım oy arttımayı sadece cahillihe bağlama bu insnaalrın neden akp ye oy verdiğini çıkıp sordun mu?

birde ben sana chp li demedim önce tarafı olduğun parti dedim sonra kolayıma geldiği ve alışkanlık olduğu için chp li dedim

arkadaım oy arttımayı sadece cahillihe bağlama bu insnaalrın neden akp ye oy verdiğini çıkıp sordun mu?

birde ben sana chp li demedim önce tarafı olduğun parti dedim sonra kolayıma geldiği ve alışkanlık olduğu için chp li dedim

çok yerinde yakalamışsın maşallah.chp gibi müslümanlığı şüpheli bir partiye oy vermek demek zalimlerden olmak gibidir mazallah.Allah c.c zalimlerden olanı sevmez

Geri