Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ
ےσℓđ
- Reaction score
- 0
Milletin ağzı!
![]()
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisi için “Barzani ağzıyla konuşuyor” sözlerine şöyle cevap verdi:
“Bunları Sayın Baykal ilk defa konuşmuyor. Baykal karakterinin gereğini yerine getiriyor. Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dili kullanmam mümkün değil. Ama Sayın Baykal’ın bugüne kadar kimlerin ağzıyla konuştuğunu benim milletim çok iyi bilir. Şu anda da zaten Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir. Biri diğerinin değirmenine su taşımakla görevli. Bu şekilde yolculuklarına devam etmektedirler. 22 Temmuz’da kimin kimin değirmenine su taşıdığını ve bu taşıyanlara da gerekli cevabı milletim en iyi şekilde verecektir. Dikkat edin, iki ağız da aynı ağızdır. Hiçbir değişiklik aralarında yoktur. Adeta böyle paslaşan bir tablo ortaya çıkmaktadır.”
* * *
Üzerinde durmak istediğim husus, Erdoğan’ın “Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dil kullanmam mümkün değil” sözleridir.
Erdoğan “Ananı al da git” gibi ağızları kastediyorsa ilk bakışta milletin ağzı ile konuşuyor denilebilir! Tabii milletin tamamının değil ama argo konuşmayı sevenlerin ağzıyla!
Fakat siyasi bir liderin asıl konuşmaları icraatlarıdır. Ve Erdoğan’ın hiçbir icraatında milletin ağzı da yoktur, gönlü de!
Avrupa Birliği’nin dayattığı yasalar, milletin ağzı ile mi talep edilmiştir?
IMF ve Dünya Bankası’nın dayattığı yasaları milletin ağzından hiç duydunuz mu?
Veya Denktaş gibi bir milli kahramana “Git kendi ülkende konuş” diyebilecek kaç tane ağız vardır bu milletin içinde?
* * *
Millet cenazelerde öfkeyle bağırıyor, “Bush’un emrinden çıkın” diyor!
Milletin milyonlarcası meydanları doldurmuş, “Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye” diye bağırıyor! Milletin ağzı budur!
Erdoğan’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2003 yılı Mayıs ayında Londra’da, ünlü Citigroup’un düzenlediği program çerçevesinde, Rotschild gibi Yahudi ailelerine, BP’ye ve Shell şirketlerinin sahiplerine, Tüpraş, Petkim, Milli Piyango ve Tekel’i pazarlarken milletin ağzına bakmıyordu herhalde! Aksine “babalar gibi satarım” diyordu.
Telekom’u, İngiliz İstihbarat Servisi’nin güdümündeki Hariri ailesine satan ağız kimin ağzıdır?
Galataport diye Haliç kıyılarını İsrailli Ofer’e satan ağız kimi ağzıdır? “GAP’a para lazım, yerli-yabancı yatırımcı bulun” diye YASED’e ricada bulunan ağız kimin ağzıdır? İsrail’in GAP ve Konya Ovası projelerini kabul ederek Resmi Gazete’de yayınlayan ağız kimin ağzıdır?
Bankalar, vatanın kan dolaşımı sistemi demektir! Peki bankaları kim sattı? “Elektrik alt yapısını, Halkbank’ı ve Ziraat Bankası’nı da satacağım” diye IMF’ye niyet mektubu yazan ağız kimin ağzıdır?
Özelleştirme adı altında, Türkiye’nin en büyük servetlerini, bankalarını, maden arazilerini Rio Tinto ve Citibank’a devreden ağız kimin ağzıdır?
“Türk” kavramını etnik bir kimlik gibi takdim eden ağız kimin ağzıdır, milletin ağzı mı?
Etnik gerekçelerle Türkiye’nin çimentosu olan “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne karşı çıkan ağız kimin ağzıdır?
Milletin ağzı mı???
Arslan BULUT