Milli takımın forması turkuvaz renkte olabilir mi?

Milli takımın forması turkuvaz renkte olabilir mi?

• Evet

Kullanılan: 22 22.9%
  • Hayır

Kullanılan: 74 77.1%

• Kullanılan toplam oy
    96

unknown

New member
Reaction score
0
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanacağı yeni forma renginin, FB’nin yabancılarla oynadığı maçlarda giyeceği forma gibi turkuvaz olacağı iddiası tepki topladı.

İddiayı bugünkü köşesinde yazan Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, ''Eski, göğsünde ayyıldızlı bant bulunan formayı modernize etmek çok mu zordu?'' yorumunu yaptı.

Milli takımın formasının değiştirilmesine karşı çıkan bir grup da www.formamigeriver.com/tr/ adresli bir internet sitesi açarak, konuyla ilgili kamuoyu oluşturmak üzere imza toplamaya başladı.

Milliyet spor yazarı ''Mehmet Demirkol ise turkuvaz formayı destekleyerek, Dünyanın hemen tüm dillerinde Türk adıyla anılıyor bu renk. Milli Takım turkuvaz forma giymeli'' dedi.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Milli takımın forması turkuvaz renkte olabilir mi; yoksa?..

Ntvforumlarinda gordum sizinde goruslerinizi merak ettim..

Turkuaz fransızca bir kelimedir ve Türk mavisi anlamına gelir

özellikle orta asya mimarisinde ve yer yer Türkiyede de görülen kimi türblerin kubbesindeki açık maviye benzer renge denir turkuaz diye

kullanılması hiçte kötü olmaz bence kullanılabilir

valla Türk mavisi olayını bende biliyorum ama nasıl olur bilmiyorum. aslında dünyada örnekleri var mesela Hollanda da bayraklarında olmamasına rağmen turuncu kullanıolar "William of Orange"dan gelen bi gelenek. ayrıca italyada da House of savoy açık mavi olduğu için mavi kullanılıyor ama onlarınki gelenek gibi olmuş sanırım kurulduklarından beri(italya sadece ilk iki maçında oynamamış mavi formayla) o renkteler bizde sonradan değiştirince garip olur gibi

Fenerbahceninki Gibi Olmus Ama Olsun Degisem Ne Fenerbahcede Milli Takim Zaten

Milli Takim Formasi Kendi ülkemizin bayrak Renginde Olmasi En Dogru Karardir , Turkuaz Yapsak Hadi Gelin ACiklayin Anlamini manasini

Turkuaz bizlere has renk diye bizim bayragımızın rengi olan kırmızı beyaz ı atmak bana cok mantıksız geliyor..

Bu Bayrakta Turkuaz Bir Renk GörebiLiyor musunuz???

Hayır bence farklı renkleri ve tarzıda olusun diyer ülkelere benzemesin bakınca hoş olusun

İkileyin.. Böyle bişey olamaz. Ben kabul etmem yani Bayrağımda olmayan bir rengi milli takımın üstünde görmeği yeğlemem! Görürsemde o benim milli takımım demem!

her ülkenin kendine has bir tarzı şekli ve forma gibi bir sürü değişik özelliği vardır Fatih TERİM ve TFF böyle istemişse olsun bence ama olmasın diyenlerede neden diye bir sormak lazım...

Turkuaz Ne Alaka Ya Beyaz Üzerine Kırmızı Olur Ya Da Kırmızı Üzerine Beyaz Bu Budur Bu Kadar Basit!!! Herşeyi Değiştiriyorlar Bari Bunu Orjinal Bıraksınlar!!!

Fenerbahceninki Gibi Olmus Ama Olsun Degisem Ne Fenerbahcede Milli Takim Zaten

ben fenerde oynayan türk futbolcu bilmiyorum kusura bakma... aurelio, vederson, önder, colin kazım vs.. bunlar mı türk???? o zaman ben neyim???

illaki formam farklı olsun diyorsan doksanların başında değişen, 15 yıl sonra tekrar giyersin olur biter. ben çocukluğumun o şahane formasını tekrar göreceğim günü heyecanla ve sabırla bekliyorum... işte o formanın tarihçesi...

(alıntıdır)Sene 1923... O zaman bulunan ilk isim, Türkiye karmasıydı (Türkiye muhteliti). Ama halk beğenmeyince gazeteler bir anket başlatıyor. Bu sırada birisi çıkarak ‘Milli Takım olsun’ diyor. ‘Milli’ ismi zaten o dönem milletin gönlünde yatmakta. Milli mücadele olmuş, ‘Misak-i Milli’ denilen anlaşma imzalanmış. Bu isim ortaya atıldığı anda bomba gibi patlıyor ve ‘Milli Takım’ adını alıyor. İlk milli takımın formasında da o zamanki tabirle, anaların ak sütü gibi bembeyaz şort ve o bembeyaz formanın göğsüne dolanan kırmızı band üzerinde ay yıldızlı bir bayrak var. Bu forma da, ay yıldız eski Türk alfabesindeki gibi soldan sağa bakmaktaydı. Bugün şimdiki okuma şeklimize uygun olarak tam tersine sağdan sola doğru bakıyor ay yıldızımız...

26 Ekim 1923’te ilk maçına çıkan Türk Milli takımı bu formayla sahada top koşturuyor... Ve milli forma bugüne gelene dek, yıllar boyunca çeşitli evrelerden geçiyor. Yine de hepimizin bildiği o göğse dolanan klasik bayrak, her zaman formada sabit kalıyor. “Bir süre sonra, aynı formanın kırmızısı da yapıldı. Bu kez de ortası beyaz oldu, üzerine ise kırmızı ay yıldız geldi. Fakat o forma da hiç tutulmadı. İnanır mısınız, Türkiye’de bu formayla oynanan maçlardan hiçbiri seyirciye Milli Takım havasını vermedi. Öyle olunca, yine klasik beyaz forma, kırmızı kuşak şekline geri dönüldü” diye konuşuyor Atabeyoğlu Milli formadaki değişimleri ve ekliyor:
“Futbolda kuralların değişmesiyle birlikte sırta forma numaraları koyulması zorunluluğu geldi. Böylece, formadaki bayrak mefhumunun ilk anlamı ortadan silinmiş oluyordu. Çünkü önceleri Türk Milli formasına kendine has özelliği veren kırmızı bant, sırta da dolanıyordu. O bandın üzerine gelecek rakamların yarısı kırmızı, yarısı da beyaz renkle yazmak tuhaf kaçacağı için, yeni formadaki bant koltuk altında bitecek şekilde tasarlandı. Formanın arkasına da kırmızı renkle oyuncuların numaraları yazıldı. 1992 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda ise Milli Takım’ın formasındaki bant tamamen kaldırıldı.”
Türk Milli Takımı’nın tarihinde sadece bir kez giyebildiği bir forması da var. 14 Kasım 1984 tarihinde, İzmir’de İngiltere’ye karşı alınan 8-0’lık hezimette Türk Milli Takımı tarihinde ilk kez parçalı forma giyiyor. Fakat o mağlubiyetin faturası, futbolcular yerine formaya çıkarıldığından, o günden sonra hiçbir oyuncuya o formayı giymek nasip olmuyor. Atabeyoğlu, Türk Milli Takımı’nın tarihinde ilk kez renklerinde değişikliğe gidilmesini ise şaşkınlıkla karşılıyor: “Milli Takım’ın ne kadar milli olduğunu ifadeye hacet yok. Milli Takım’ın adına bile yakışmayacak bu formalar. Haluk Ulusoy istediğini yapar, çünkü milat olarak kabul ediyor kendisini. Sadece ben değil, milletin de karşı olması lazım bu işe...”

54h9c9.gif

Geri