Minik kemancıların rekor denemesi

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Lara Ritim Güzel Sanatlar Kursu'nun, Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşları 3-12 arasında değişen çocuklardan oluşturduğu, Japonya, Almanya, İngiltere ve Ukrayna'dan gelen 15 çocuğun da yer aldığı 515 kişilik keman orkestrası, Kepez Arena Spor Salonu'nda dinleyicilerle buluştu. Kurs kurucusu Hakan Elmallıoğlu, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, hedeflerinin, kültür ve sanat şehri olan Antalya'da, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, geleceğin büyüklerine şimdiden ülkeler arası yardımlaşmayı, dayanışmayı öğretmek, kardeşlik, dostluk ve barışa kemanlardan çıkan melodilerle katkı sağlamak olduğunu söyledi. Gösterinin tüm gelirinin Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacağını belirten Elmallıoğlu, ''Birçok Türk gencinin eğitim hayatına katkı sağlayan velilerin bu desteklerine de teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından altı aylık hazırlık süreci geçiren minik kemancılar, gösterinin ilk bölümünde yurt dışından gelen öğrencilerle keman çaldı. Aynı anda Bach, Mozart ve Beethoven'ın eserlerini çalan küçük virtüözler, kırmızı ve beyaz elbiseleriyle de Türk bayrağını simgeleyen 'Ay-Yıldız'ı oluşturdu. Çocukların gösterisi noter tarafından onaylanırken, gösterilerinin ardından konuklarla birlikte 10 Yıl Marşı'nı da seslendirdi. Küçük kemancılar ikinci gösterilerini ise 27 Nisan'da yapacak.

kaynak

Geri