Modemle ilgili bir sorunum var.Yardımcı olurmusunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Chevignon

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar,Rapidden 1 dosya indirdikten sonra 2.ye izin vermediği için modemi aç-kapa yapıyorum.Modemi bilgisayar girişinden çıkartıp taktığımda,10-15 dakka kadar bağlanmıyor.Çok geç bağlanıyor.Sorun nerde acaba?Bana yardımcı olurmusunuz?

hım bu saatte ancak beni bulursun :=]
bende de oluyor o sorun modemi açıp kapattıktan sonra hemen bağlanmıyordu, sorun oluyordu ben ethernet kablosunu çıkarıp modemi açıp kapatınca olmuyor artık , açıp kapatırken kabloyuda söküveriyom ama bazen o da anca , bilmiyom ne kadar işine yarar bu anlattıklarım da , işte gece gece bi cvp al bari ben de US Robotics var ,

Arkadaşım ethernet kablosuyla bağlanıyorsan geç olması normaldir eger modeminin aynı zamanda usb yle bağlanma gibi bi özelliği varsa onu kullan daha hızlı olur ben öyle yapıyorum

Çok teşekkürler.Ama ethernet kablosu kasanın içinde değilmi.nasıl çıkarıyosun.Cahilliğimi bağışla :)Yani belki banada bir yararı olur bu işin.

Teşekkürler neccko.Ama benim modem bilgisayara zaten usb kablosuyla bağlı.Onu çıkartıp takıyorum.Ama genede böle bir sorun var.

Dostum sadece usb yi kullanıyorsun değilmi gerçi hem ethernet hem usb aynı anda çalışırmı bilmem ama eger öyleyse sadece usb yi kullan :D

modemi aç kapa yapma modemin setup ayarlarına girip rebootla

usb kablosunu nie çıkarıosun ki usb modemin de bir bağlan kes olayı varıdr kesip bağlandıktan sonra ip zate resetlenecektir hangi marka modem kullanıosun

Peki neccko arkadaş,Eğer ikisi birden çalışıyorsa,Ben ethernet 'i nasıl devre dışı bırakabilirim?

Bak güzel kardeşim modeminden bilgisayarına giden tek kablo usb olsun onun haricinde modemden bilgisayara başka bi kablo gitmesin öyle olur ben sana bendekinin aynısını söylüyorrum
bu arada kapat aç yapmana gerek yok proxy kullanabilrsin forumumuzda mevcut biraz araştır bulursun sonrada rapidle bi problemin kalmaz

Modemimin markası ;inca

Herkese teşekkürler arkadaşlar.Gecenin bu saatinde bana yardımcı olmaya çalıştınız.Ben şu grabber adlı programın üzerinde biraz durayım.belki sorunu aşarım bu sayede.Daha önce denedim ama proxy sorunları yüzünden program çok itici geldi ve modem kapat-aç yapıyodum.Çözümüm bu grabber programını öğrenmekten geçiyor heralde.:)

kullandığın usb portu buyuk ıhtımalle 1.0 veya 1.1 genelde eskı usb portlarında yapıyor bunu veya usb portunun driverini anakart cdsinden yüklesen (eğer 2.0 ise) problemin hallolacaktır kanaatimce

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri