Raflara motor değil oyun çıkarıyoruz...
Sonbahar aylarının en çok beklenen iki oyunu... Battlefield 3 ve Modern Warfare 3.
Battlefield serisinin İsveçli geliştiricisi DICE, yeni oyunlarının muhteşem görseller ve inanılmaz yıkılma sahneleri yaratabilen gelişmiş motoruna güveniyor. Sledgehammer Games ve Infinity Ward içinse yeni Call of Duty oyununun en iddialı yanı hikaye örgüsü. Fanboy kavgalarını bir yana bırakırsak firmalar arasında da bir tür "demeçler savaşı" hakim. EA ve DICE cephesinden aylardır gelen iddialı açıklamalara Activision ve Sledgehammer cephesinden de karşı atak gecikmedi. Sledgehammer Games'ten Glen Schofield, AusGamers'a verdiği röportajda Battlefield 3'ün konsollarda saniyede 60 kare hızında çalışmayacak olmasını eleştirmiş.
Schofield, özel sunucu (dedicated server) desteğinin yine olmayacağı konusunda çıkan söylentileri ise yalanlıyor.
Görünüşe göre özel sunucu desteği konusunda resmi bir açıklama gelmesi için beklemeye devam edeceğiz. Battlefield 3 ve MW3 arasındaki savaşın galibini görmek içinse Kasım ayını beklememiz gerekiyor.
Sonbahar aylarının en çok beklenen iki oyunu... Battlefield 3 ve Modern Warfare 3.
Battlefield serisinin İsveçli geliştiricisi DICE, yeni oyunlarının muhteşem görseller ve inanılmaz yıkılma sahneleri yaratabilen gelişmiş motoruna güveniyor. Sledgehammer Games ve Infinity Ward içinse yeni Call of Duty oyununun en iddialı yanı hikaye örgüsü. Fanboy kavgalarını bir yana bırakırsak firmalar arasında da bir tür "demeçler savaşı" hakim. EA ve DICE cephesinden aylardır gelen iddialı açıklamalara Activision ve Sledgehammer cephesinden de karşı atak gecikmedi. Sledgehammer Games'ten Glen Schofield, AusGamers'a verdiği röportajda Battlefield 3'ün konsollarda saniyede 60 kare hızında çalışmayacak olmasını eleştirmiş.
Bir motor yapıp motorunuza istediğiniz ismi verebilirsiniz. Biliyorsunuz bunu ben de daha önce yapmıştım. Bu numarayı da daha önce görmüştüm; ancak sonuç olarak bizim oyunumuz saniyede 60 kare hızında çalışıyor. Bizim herhangi bir rakibimiz bunu yapabiliyor mu emin değilim.
Rakiplerimiz arasında özellikle konsolda saniyede 60 kare hızında çalışan oyun görmedim. Eğer belli bir oyunu bekliyor olsaydım ve bu oyun konsollarda 60 kare hızında çalışmıyor olsaydı bu beni korkuturdu açıkçası. Bence 60 fps bizim rekabet etmemiz gereken uç nokta ve bunu bir anda kaldırıp atamazsınız.
Sonuç olarak raflara bir oyun motoru değil oyun çıkarıyorsunuz.
Bunların hepsi birer söylentiden ibaret. Nereden çıktıklarını bilmiyorum. Çünkü şu an bu konu üzerinde konuşmuyoruz, hatta firma içinde de net bir karar vermiş değiliz.