msyql için minik bi yardım lütfen

magic_life

New member
Reaction score
0
arkadaslar wampserver kurdum ve sonunda çalıştı nasıl oldu anlamadım ama.
ancak scripti kurmak istediğimde mysql yolunu göstermem gerektiğinde orda tıkanıp kalıyorum.
phpmyadmin e girip ordan yeni veritabanı oluşturmaya çalışıyorum ama oldukça karışık ve zor hiç anlamadım
localhostta her yeni scirpt için yeni bi mysql kurmam gerek sanırım ama beceremedim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

ayrıca wampserver in içinde apache olmasına rağmen nedendir asp leri çalıştırmıyor??? bu konu hakkındada ufak bi bilgi verirseniz çok sevinirim.

işletim sistemim: WİNDOWS VİSTA

Arkadaşım wamp server apache ,php,mysql üçlüsünü otomatik olarak makinana kuran çalışma ortamı sağlayan bir uygulamadır.Bu üçünün içinde dikkat edersen script dili olarak php geçiyor.Senin kullanacağın script php ise hackhell de php ile ilgili eğitim setleri var onlardan faydalanabilirsin.Fakat apache üzerinde asp scripti çalıştırmak istiyorsan hiç apache ile uğraşma.Makinanın (vista hangi sürüm olduğunu yazmamışsın ama) işletim sistemi olan windowsun iis i üzerinden asp scriptlerini çalıştırırsan daha uygun olur.iis serveri üzerinde asp scriptlerini access veya sql veritabanı üzerinden çalıştırabilirsin.Windows işletim sistemi için daha kararlı bir yapı olur.Ayrıca asp sayfaları için vb scriptleri kullanacaksan apache server de ayrı modüller kurman gerektiğini zannediyorum.Umarım faydalı olur.kolay gelsin.

Geri