Mutluluk Veren 9 9 Besin

undeath

New member
Katılım
2 Kas 2005
Mesajlar
46
Reaction score
0
Puanları
0
MUTLULUK VEREN 9 BESIN

ENDORPHIN bulunan besinlerin insani mutlu ettigini belirten bilim adamlari,
bu maddeyi en çok barindiran 9 besini siraladi. Bu besinler kalori
bakimindan çok zengindir. Mutluluk için kalori miktarlari hesaplanarak
yenilirse fazla kilo alinmasi önlenmis olur.

ÇILEK-------- C Vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar
arasinda yer alir. Çilek bütün salgi bezlerini çalistirarak vücuda gençlik
ve kuvvet kazandirir, çilegi çok olan bölgenin halki uzun yasar. Yüksek
tansiyonu düsürür ,damarlari temizler. Kansere karsi korur, Böbrekte kum ve
tas olusmasini önler.

MUZ---------- Kokusuyla bile mutluluk asilayan muz,tam bir endorphin
deposudur. Kendinizi güçsüz ve ve sinirli mi hissediyorsunuz, hemen bir muz
yiyin. Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karsi bire bir .Sinir
hastaligi olanlar için her gün yemek arasi saatlerde tüketilmesi gereken bir
besindir.

ÜZÜM-------- Kirmizi ve beyaz üzüm yiyen herkes gülücükler saçar Üzümde %20
oraninda direk olarak kana karisan seker vardir. Bedenen ve zihnen
çalisanlar için iyi bir gidadir. Gida sekli anne sütüne benzer. Üzümdeki bol
demir kan yapar. Yüz ve boyuna taze üzüm suyu sürülüp 10 dk. Sonra yikanirsa
cilde dirilik verir.

PORTAKAL---------------- C ve B Vitamini açisindan zengin olan portakal,
insana dinamizm veriyor Portakal içindeki C vitamini ince ve kalin
damarlarin yumusak kalmasini saglar. Bacaklardaki varisi geçirir. Vücuttaki
direnci arttirir. Grip ve nezlede portakal suyu , seker , sarap karistirilir
üzerine sicak su katilir ve içilir. Kanin durulmasina ve temizlenmesine
yardimci olur. Hazmi kolaylastirir. Portakal reçeli ise karacigeri
çalistirir.

ÇIKOLATA -Stresin bir numarali düsmani. Kendinizi kötü hissediyorsaniz hemen
bir parça çikolata yiyin. Flört etmek gibi bir sey. Bir kalem yemek yeterli
,mutluluk hormonu “serotonin” aninda beyinde dolasima çikiyor. Çikolatanin
içerdigi “penilatilamin” insani bulutlara çikariyor. Çikolatada, yesil çay
ve sebze-meyvelerde bulunan ‘ flavonoid ‘ adli bol miktarda vardir. Bu madde
kani sulandiriyor ,kalp hastaliklari riskini azaltiyor. Çikolata kötü
kolestrolun (LDL) okside olarak damar çeperine yapismasini engelliyor. Tipki
aspirin gibi kanda pihtilasmanin önüne geçiyor. Düzenli tüketenler
arasindaki ölüm olayi yemeyenlere kiyasla % 30 daha geç gerçeklesiyor.(günde
30 gr)

DONDURMA----------- Çok yenirse sismanlatiyor,az yenirse mutluluga mutluluk
katiyor. Dondurma yaslanmayi önlüyor.100 gr dondurmada ortalama : *135 mg
kalsiyum*115 mg fosfor* 100 mg sodyum*160 mg potasyum,25 gr karbonhidrat
bulunuyor. Amerika’da kisi basina 25 kg., Türkiye’de kisi basina 6 Külah
tüketiliyor. Sütten daha zengin bir besin bir besin maddesidir. A,B,C,D,E
vit.içerir. Çocuklarin saglikli büyümesi ve kemik erimesi sorunu olan
kisiler için büyük önem tasiyor. Beslenme uzmanlari dört mevsim
tüketilmesini önermektedir.

MAKARNA-- Çok agir soslarla yenilmedigi sürece enerji veren ve mutlu eden
besinler arasinda yer aliyor. Hazmi kolaydir. Özellikle sadece salata ile
birlikte yenirse sismanlatmaz.

EKMEK----------- Bugday ekmegi de sikintilari unutturuyor.

FISTIK------------- Yag orani yüksek ama yine de insani mutlu ediyor. Roma
Imp.da “ Tanri yiyecegi “ olarak adlandirilan fistigin kolestrolü düsürdügü
ve kalp krizi riskini azalttigi bildirildi Çocuklar ve sporcular daha fazla
yiyebilirler. Demir,bakir,selenyum,magnezyum,çinko,potasyum ve fosfor gibi
minerallerin dogal kaynagi olan bu çerez kalbimizin yanisira,beyin-sinir
sistemi,kas ve kemiklerimizin dostudur. Tuzsuz olanindan hergün 10-15 adet
yenilebilir.

SUSAM------- Dar gelirlerinin bastaci olan simit, mutluluga giden yolda
önemli bir yere sahiptir. Yag ve Protein içerir. Susamdan elde edilen tahin
bal ile karistirilip yenirse bogaz agrisi ve bronsite iyi gelir. Kisa
girerken bagisiklik sistemini güçlendirmek için bolca tüketmeliyiz.(Demir
bak.zengindir.)
 
saolasın... ama ben sadece yemek yeyince bilke çok mutlu oluyorum... :D
 
Geri
Üst