Nasreddin Hoca bi gün...

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Çıkmış kürsüye, “Ey ahali, bugün size ne diyeceğimi biliyor musunuz?” diye sormuş; ahali, “Bilmiyoruz” deyince, “E siz bilmeyince, ben size ne diyeyim ki?” diyerek, çekip gitmiş...

Ertesi gün aynı kürsüye çıkmış, “Ey ahali, bugün size ne diyeceğimi biliyor musunuz?” diye sormuş; ahali, “Biliyoruz” deyince, “E madem biliyorsunuz, benim söylememe ne lüzum var” diyerek, yürümüş gitmiş... Daha ertesi gün, gene aynı kürsüye çıkmış, gene aynı soruyu sormuş, bu sefer ahalinin yarısı “Biliyoruz” yarısı “Bilmiyoruz” deyince de, “Ne âlâ” demiş... “Bilenler bilmeyenlere anlatsın o zaman!”

*

Başbakanımızın, İçişleri Bakanımıza habire “hocam” diye hitap ettiğini düşünürsek, yukardaki ahaliden ne farkımız var Allah aşkına?

*

Bilmiyoruz diyoruz, kızıyorlar.

Biliyoruz diyen, anlatmıyor.

Hoca desen...

“Teşekkür ederim” deyip, gitti.

*

“Bu basın toplantısının açılımını yapmak için ikinci bir basın toplantısı lazım” desek... E bu zaten ikinci basın toplantısıydı.

*

Ve, bana sorarsanız, üçüncü basın toplantısı Atatürk Barajı’nın gölünde yapılmalı mutlaka... İçişleri Bakanımız elinde bir çanak, içinde maya...

Kaynak

Bu gün okumuştum u yazıyı,ilginçtir geç kalmışım,ama hoşuma gitmişti.İki ve üç bilinmeyenli denklemlerden sonra çok bilinmeyenli denklemlerin açılımındayız.
Birileri hala ne olduğunu açıklaymadı yada birilerine göre fazlaca kopartılan fırtınaların semeresi kapalı anlatımlar dahilinde geri atmaların ürününe doğru yol alış var.

Yeni dalga halinde bu ay yada önümüzdeki ay tekrardan oluşabilecek mali küresel krizler yine eşik altı yapılmaya çalışılacak böyle açılımsız ve açıklamasız gündemlerle.
Bankalara dikkat ettiniz mi?
Ucuz krediyle ne var ne yok bütün birikimleri toplamaya başladılar.Neden acaba ?

Bu gün okumuştum u yazıyı,ilginçtir geç kalmışım,ama hoşuma gitmişti.İki ve üç bilinmeyenli denklemlerden sonra çok bilinmeyenli denklemlerin açılımındayız.
Birileri hala ne olduğunu açıklaymadı yada birilerine göre fazlaca kopartılan fırtınaların semeresi kapalı anlatımlar dahilinde geri atmaların ürününe doğru yol alış var.

Yeni dalga halinde bu ay yada önümüzdeki ay tekrardan oluşabilecek mali küresel krizler yine eşik altı yapılmaya çalışılacak böyle açılımsız ve açıklamasız gündemlerle.
Ucuz krediyle ne var ne yok bütün birikimleri toplamaya başladılar.Neden acaba ?

İyi ki diğer partileri bu oyuna dahil edemedi. Yoksa atıp kaçardı :D
Amerika' da eskisi kadar etkili değil, hadi kurtarsın desem.

Ve, bana sorarsanız, üçüncü basın toplantısı Atatürk Barajı’nın gölünde yapılmalı mutlaka... İçişleri Bakanımız elinde bir çanak, içinde maya...

Kürt Açılımını Özeti :goz:

Önce Kürt Açılımı Dediler O da Geçti.. Demokratik Açılım Dediler.. Şimdide... O.ç Ermenistan Cumhurbaşkanı Kapılar Açılmazsa Gelmem Maç'a Dedi(Senaryo).. 2002'den Beri Açmak İçin Uğraştıkları Ermeni Kapıları Açılıyor..Devam Edin Vatan'a İhanet'e Devam Edin.. :goz: Destekçiler'de Oy Vermeye Devam Edin Gün gelecek Hepiniz Şaşacaksınız :goz:

yaşadıklarımızı düşününce cuk oturuyor hocanın fıkraları
eline sağlık
tam güleriz ağlanacak hallerimize durumu

akılsız başın cezasını ayaklar ceker miş ama biz çekeceğiz.

vah vah ne yazık bize o kadar onurumuzun kırılması bir bu 10 yılda oldu hiç onurumuz kırılmamış gibi beyler bizim tam 300 yıldır onurumuz kırılıyor 300 yıldır küçülüyoruz...farkındamısınız....300 yıllık hezimet var bu kim olursa olsun m.kemal sadece durumu bir süre durağan hale getirdi biz aslında 300 yıldan fazladır yerimizde sayıyor yada küçülüyoruz sonra yeniden yerimizde sayıyoruz.değişen ne bu 10 yılda...

vah vah ne yazık bize o kadar onurumuzun kırılması bir bu 10 yılda oldu hiç onurumuz kırılmamış gibi beyler bizim tam 300 yıldır onurumuz kırılıyor 300 yıldır küçülüyoruz...farkındamısınız....300 yıllık hezimet var bu kim olursa olsun m.kemal sadece durumu bir süre durağan hale getirdi biz aslında 300 yıldan fazladır yerimizde sayıyor yada küçülüyoruz sonra yeniden yerimizde sayıyoruz.değişen ne bu 10 yılda...

Değişen birşey yok aslında. At çamuru izi kalsın yıkanıp temizlenene kadar başka bir iftira buluruz nasılsa. Son 10 yıldır attıkları çamurların sayısı binleri buldu. Ama hala bir tanesinde bile gerçeği tutturamamanın verdiği eziklik onları hırslandırıyor. Hatırlarsın kıbrıs satılıyordu. Bop yüzünden ortadoğunun haritası değişiyordu. Petrol kuyuları barzaniye veriliyordu. şimdilik aklıma gelenler bunlar......

Değişen birşey yok aslında. At çamuru izi kalsın yıkanıp temizlenene kadar başka bir iftira buluruz nasılsa. Son 10 yıldır attıkları çamurların sayısı binleri buldu. Ama hala bir tanesinde bile gerçeği tutturamamanın verdiği eziklik onları hırslandırıyor. Hatırlarsın kıbrıs satılıyordu. Bop yüzünden ortadoğunun haritası değişiyordu. Petrol kuyuları barzaniye veriliyordu. şimdilik aklıma gelenler bunlar......

ben de onu diyorum bu ulus 300 yıldan fazladır geriliyor her geçen gün daha kötüye gidiyor sorun sizce sadece dış faktörlermi bu geriye gidişin iç faktörleri sadece kötü yönetilmekmi ?

Pkk bilmem kaç yıldır abd yardımı almayı biliyor. İnsanların en mutlu günlerini zehir ediyor.
Açılıma verdiği karşılıkları da görüyoruz.

Pkk orada olduğu sürece kimse dostluk beklemesin. Biz gül atacağız, karşıdan taş gelecek olmaz.
Ya da pkk ya açık destekler, katılımlar duracak. Buna emin olacağız.

Bu nasıl oluyor bilmiyorum. Bazıları pkk dan memnun ve o bazıları demokrasi peşinde..
Ülkemizde halk tabanında aslında pek sorun yok. Kanunlar koyularak, olan sorunların önüne geçilebilir.

Bize samimiyetinizi gösterin, topraklarınızdan Kürtlere de zarar veren pkklıları def edin.
O zaman açılım kendiliğinden gerçekleşir. Bu Millet kör değil :goz:

ben de onu diyorum bu ulus 300 yıldan fazladır geriliyor her geçen gün daha kötüye gidiyor sorun sizce sadece dış faktörlermi bu geriye gidişin iç faktörleri sadece kötü yönetilmekmi ?

Hocam Bence olay hoşgörü faktörü ile doğru orantılı. Bakın ekvatora yakınlık arttıkça azalan hoşgörü neticesinde iç savaşları getiriyor. kutuplara yaklaşıldıkça hoşgörü faktörü artıyor insanlar vakitlerini ve nefeslerini bizim gibi boş lakırdılarla değil proje üretmekle harcıyor. orta asyada yada afrikada hükümetinden memnun olmayanlar Bir bomba atarak muhalif oldukları lideri ve birkaç yüz yandaşını öldürmeyi yeğlerler. biraz kuzeye çıkın Türkiyede Muhalifler olmadık çamurlar atarlar.Rejim değişiyor korkularını mitinglerle yollara dökerler. Üniversitelerde bilimle uğraşılmaz ama siyaset kol gezer.Rektörler Ordu göreve afişi taşırlar. Ordu e-muhtıra verir vs.vs.. biraz daha kuzeye git. İnsanlar seçimlerde oy verdikleri partiyi sürekli takip ederler eğer kötü olduğuna inanıyorlarsa bir dahaki seçimde oy vermeyerek cezalandırırlar. Bu arada vakitlerini bizim gibi boşa harcamaz üretim yaparlar bilimle uğraşırlar hem kendileri kazanır hem ülkeleri. Onun içindir ki Bizim okullarımızda hoşgörü dersi görmemiz gerekir.

eline sağlık ii yorumlamışsın

Hocam Bence olay hoşgörü faktörü ile doğru orantılı. Bakın ekvatora yakınlık arttıkça azalan hoşgörü neticesinde iç savaşları getiriyor. kutuplara yaklaşıldıkça hoşgörü faktörü artıyor insanlar vakitlerini ve nefeslerini bizim gibi boş lakırdılarla değil proje üretmekle harcıyor. orta asyada yada afrikada hükümetinden memnun olmayanlar Bir bomba atarak muhalif oldukları lideri ve birkaç yüz yandaşını öldürmeyi yeğlerler. biraz kuzeye çıkın Türkiyede Muhalifler olmadık çamurlar atarlar.Rejim değişiyor korkularını mitinglerle yollara dökerler. Üniversitelerde bilimle uğraşılmaz ama siyaset kol gezer.Rektörler Ordu göreve afişi taşırlar. Ordu e-muhtıra verir vs.vs.. biraz daha kuzeye git. İnsanlar seçimlerde oy verdikleri partiyi sürekli takip ederler eğer kötü olduğuna inanıyorlarsa bir dahaki seçimde oy vermeyerek cezalandırırlar. Bu arada vakitlerini bizim gibi boşa harcamaz üretim yaparlar bilimle uğraşırlar hem kendileri kazanır hem ülkeleri. Onun içindir ki Bizim okullarımızda hoşgörü dersi görmemiz gerekir.

yanlız bu faktörlerden bir tanesi birde mesela teknolojiden bahsediyoruz.bizim kaçtane mühendisimiz intihar süsüyle öldürüldü miletvekillerini generalleri bir ordu koruma ve polis korur ama bu adamları kimse korumaz...yada dışarıya kaçan on binlerce mühendis doktor kokteyle milyar dolar harcıyan devlet bu adamlara nasıl imkan bulacak para bulamıyor..sorular çoğalabilir..

yanlız bu faktörlerden bir tanesi birde mesela teknolojiden bahsediyoruz.bizim kaçtane mühendisimiz intihar süsüyle öldürüldü miletvekillerini generalleri bir ordu koruma ve polis korur ama bu adamları kimse korumaz...yada dışarıya kaçan on binlerce mühendis doktor kokteyle milyar dolar harcıyan devlet bu adamlara nasıl imkan bulacak para bulamıyor..sorular çoğalabilir..

Devlet elbette bu adamları besleyecek para bulabilir lakin derin devlet bu adamların önünü kesmek için her türlü kötü işleri çevirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ilk defa kendisine ayakbağı olan derin devletinden kurtulmak üzeredir. İlk defa Bu işin üzerine gitmekten korkmayan kişiler işin başındadır. Bize sadece destek olmak düşüyor fakat Biz ise bu derin devlet mensuplarına avukatlık yapıyoruz. Bu mantalitemizi değiştirmeliyiz.

bu iki bilinmeyenli çok bilinmeyenli denklem falan değil "hiç bilinenli" denklem

hiç kimse bişey bilmiyor.

iç işleri bakanı birilerine bişey anlatıyor ama kimse bişey anlamıyor. bence bakan bey bişey anlatmadığı için insanlar bişey anlamıyor.

yoksa analtsa en azından bir aklı evvel çıkıp ya ben anladım der. ama kimsede çıt yok.

açılımın açılamadığı ve bişeyler bilip anlatması gerekenlerin ya hiç bişey bilmediği ya da bişeyler analtmadığı bir ülkedeyiz.

umarım iyi matematikçilerimiz vardır da bizi bu kördüğümden kurtarırlar.

Geri