Neden Çin Malını Tercih Etmeyelim Çelik Kapı

MüHeNDiS

MüHeNDiS
Reaction score
0
Made in China ile bir yere gelemeyecegini anlayan Çin, etiketlerine Made in P.R.C. yazmaya başladı. (People's Republic of China)

Adamlarda işçilik ucuz. günlük 2-5$'dan başlıyor ücretleri. yani aylık ortalama gelirleri 200$'ı geçmiyor. 12 saat çalışıyorlar. 20 metrekare odalarda 20 kişi yaşayabiliyor. yedikleri de kedi köpek börtü böcek.

(bunu ben demiyorum. bir rus haber portalından çeviri yapıyorum.)

Şimdi Ürettiklerine bakalım.

Çelik (!) Kapı

b-218802-celik_kapı.jpg

Basit bir konserve ve konserve açacağı

b-218803-konserve.jpg

b-218804-kapı.jpg

b-218807-konserve2.jpg

b-218809-kapıı.jpg

b-218810-kapi3.jpg

b-218811-kapi4.jpg

b-218812-kaip5.jpg

b-218816-kapi7.jpg

Buda Çin'li arkadaşların çalışma şartları ve olanakları.

YORUM SİZİN

b-218814-kapi6.jpg

Çelik kapı ; kartondan yapıLmış (=
ELimden geLdiğince Çin maLı kuLLanmıyorm.

buradan yüksek zekalı(!) bir tanıdığımın sözü aklıma geldi

en az 3 çocuk yapın

acaba ucuza insan gücünü bizim ülkemize uygulamak için söylenmiş bir söz değil midir bu ?

birileri çok zeki ama kim ? ? ?

adı bence karton kapı olmalı

çin malı alma mal gibi ortada kalma !!!

çelik kapının tamamı tabiikide çelikten olmaz ama profil kalınlığıda yuh yani :D

elimden geldiği kadar çin malı almamaya çalışıyorum, çok dandirik fakat 2 tane çin malı almıyorsam 3. sünde mutlaka ve mutlaka çin malı çıkıyo kaçış yok bu çinliilerden:D

Evet ßenimde dikkatimi çekti P.R.C =) Made in Turkey varken 3 kuru$ fazLa verin yerLi maLına sahip çıkın Dünya'yı istiLa etti şerefsizler.

bi yerde çin malı arabaların güvenlik testi fotoları vardı sonuç tam bi felaket aynı kazayı bisikletle yapsanız nerdeyse daha az hasarla çıkarsınız

o kadar dandiq diosun, doğruda diosun :D

Çinlilerin kalitesiz mal ürettikleri bir gerçek ama kaliteli ürettikleri ürünlerde var ama onlarda Türkiye'ye gelmiyor gelişmiş ülkelere gidiyor. Adamların mercedes bmw ve hatta uçak taklit edebilecek kadar gelişmiş teknolojileri var o beğenmediğimiz Çin'in teknolojisinin % 5-10 bile Türkiyede yok.

Japonya 2 dünya savaşında sonra küçük motor ve araba fabrikaları kurdu. Adamlar 2 tane atom bombası yemişler savaştan 4-5 sene sonra küçük üretim tesisleri kuruyorlar. O yıllarda herkez Japonyda ile dalga geçiyor. Ürettikleri ilk motor ve arabalarda gerçekten kalitesiz. Ama sonuçta adamlar çalışıyorlar şimdiki geldikleri zaten ortada.

Bu işler küçükten başlar zamanla gelişir büyür ve azimle çalışırsan en iyisi olursun. Çin bence doğru yolda. Ama kalitesiz ürettiği ve özelliklede bizim gibi ülkelere gönderdiği mallar alınmamalı. Ona hiç bir itirazım yok ama adamlar kötüde olsa bişeyler üretiyorlar. Kaliteli ürettikleri ürünler zaten bize gelmiyo. Neyse lafı fazla uzattım galiba.

Çin bence 10-20 sene sonra kalitesiz ürünleriyle değil yüksek kaliteli ürünleri ile gündeme gelecek.

Bide şöyle bir durum Çinde iş gücü ucuz üretimde ucuz deniliyor. bu kısmen doğru. Örneğin ABD'de asgari ücret 1800-2000 dolar civarında ama otomobili, sanayyi ürünlerini ve hatta hububatı yani tarım ürünlerini bizden ucuza üretiyor. ve daha ucuza satıyorlar. Bizim ürettiğimiz otomobiller onlarınkinden pahalı ve kalitesiz. Olaya sadece işçi ücretlerinden bakmamak lazım vergi, enerji yönündende bakmak lazım. Bide Çin'in en büyük avantajlarından biriside ürettiği ürünleri fazla sayıda üretmesi.

Bunu sanayiciler çok iyi bilirler. Bir mal ne kadar fazla üretilirse o kadar ucuza mal. Olur. Örneğin bir fabrikaya 1000 tane Tv siparişi verirsen örneğin 500 YTL'ye mal oluyosa o TV. 10000 tane sipariş verirsen 400 YTL'ye mal oluyor. 1 milyon tane sipariş verirsen o Tv 100 YTL'ye mal oluyor. Çin büyük nüfusu var mecburen ürettiği ürünleri fabriklar yüksek sayıda üretiyor ve bunların her iç piyasasına hemde dış piyasasına satıyor.

en az 3 çocuk yapın

acaba ucuza insan gücünü bizim ülkemize uygulamak için söylenmiş bir söz değil midir bu ?

HAYIR ARKADAŞIM O SÖZ ONUN İÇİN SÖYLENMEMİŞ. ASLA TAYYİPÇİ DEĞİLİM ANCAK O SÖZ BAŞKA. BUGÜN AVRUPA ÇOCUK YAPANA PRİM VERİYOR PARA YAĞDIRIYOR NEDEN? ÇALIŞACAK GENÇ NÜFUS KALMADI. TÜRKİYEDE O YÖNE SÜRÜKLENMEKTE. ŞU AN İŞSİZLİK FAZLA OLABİLİR GENÇ FAZLA. ANCAK NÜFUS YAŞLANIYOR VE DEVAMININ GELMESİ LAZIM. BU ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN YANİ!

tanınmış bir çok kalite firmaların ürünlerinde bile made in Chine yazıyor. Nasıl ayırt edecez kaliteli olanı?

en az 3 çocuk yapın

Evet kesinlikle haklısın. Kapitalist dünyada bir gerçek var. az olan şey değerli çok olan şeyde değersizdir. Altın değerlidir neden çünkü azdır. Demir altına göre çok daha ucuzdur neden çünkü altına göre doğada daha fazla bulunur.

Kapitalizm yukarıdaki örnekte olduğu gibi insana bakış açısı aynıdır. Tuzlada işçiler ölüyor önlem alınmıyor neden çünkü önlem alınması için iş güvenliğnin arttırılması lazım ama buna gerek duymuyorlar neden çünkü insan hayatı ucuz. (Fransada bir tersane var 30 yıldır ölümlü kaza olmadı ) Türkiyenin nüfusu 35-40 milyon olsa idi bugün bence asgari ücret yaklaşık 1000 YTL olurdu. insan hayatı daha değerli olurdu.

Benim eniştem emekli memur. 1960 lı yıllarda memur olmuş. Eşi teyzem oda memur emeklisi. Bana işe nasıl girdiğini anlattı. Çalışmaya karar veriyor. üç işe müracat ediyor 2'si özel 1'i resmi. 1 hafta sonra üçünede müracatı kabul ediliyor. Teyzem memurluğu seçiyor. Günümüzde üniversitede mezunu olup senelerce işsiz olanlar var neden insan sayısı fazla emek gücü ucuz.

Başbakanın dediği gibi 3 herkez 3 çocuk yaparsa nüfus daha da artar. bu sefer zengin burja kesmi işçileri daha da ucuza çalıştırır. Başbakan burada Türkiye'nin geleceğini falan düşündüğü yok. Zengini nasıl zengin ederim derdi o.

Kimse sakın Başbakan Türkiye'yi düşünüyor demesin. Güç eğer nüfusla olsa idi. Hindistan Çin dünyanın en zengin ülkeleri olurdu. Ama özelliklede Hindistanlıların durumu mağlum. Çin nüfusunu azaltmaya çalışıyor.

Güç nüfusla olsa idi 500 Milyon'luk arap nüfusu İsraili haritadan silerdi. 5 Milyonluk israil 500 milyonluk arap nüfusunu ne kadar çaresiz bir durumu düşürdüğünü her gün TV'ler izliyoruz.

cin mali deyince su iphone sahtelerinden birini ismarlamistim kardesime öylesine güya iyidir diye taa honkong dan neyse 2 hafta sonra geldi ama hayatimda bu kadar berbat bir telefon elime almamistim resmen dükülüyodu kulakligi bozuk,touchscreene cok zayif,kamera kalitesi sifir, sarji desen rezalet. sattik ebayde biraz zararina cok gecmeden simdi nokia 8600 luna kullaniyo cokda memnun.ama cinden bidami diye sorulursa ? kesinlikle hayir tavsiyede etmem.

Geri