Neden oluyor acaba?

TEKNİSYEN4

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar pc ilk açılışta masa üstü göründükten az sonra ekran bir anlık tamamen siyah olup reset atıyor ve tekrar başlıyor bazen ekran zoraki siyahlıktan kurtulup resetatmadan kurtarıyor ama genellikle masa üstü göründükten hemen sonra biranlık kararıp toparlayamıyor ve yeniden başlıyor bu pc'yi ilk açışta oluyor sonra birşey olmuyor buda can sıkıyor arkadaşlar yardım.

him.. Sağlam bi şekilde virüs taramasi yaptın mı ?

Bu başlarken oluyo sanırım oyunlarda değil ?

Ayrıca ekran kartının modelini yazar misin

PC açılırken oluyor devamlı olarak bu oluyor yani pc'yi her açışımda.Periyodik olarak Nod 32 ve awast'a tarama yaptırıyorum ayrıca ad aware ilede tarama yapıyorum fakat bir düzelme olmuyor
Ekran kartına gelince tam olarak model ne bilmiyorum ama driver cd'si üzerinde "vga driver v630 ASUS" yazıyor.

kullandığın veya son yüklediğn programların birinden kaynaklanıyor olabilir arkadaşım

ekran karti driver' ini guncelleyin, driver'ler de sorun olusmus olabilir, eger sorun devam ederse buraya yazin ilgilenmeye calisalim

kolay gelsin

him..

Bilgisayarini güvenli mod da başlat Ekran sürücüsünü kaldır baştan yüklemeyi dene

Bios, chipset ve VGA sürücülerinin doğru olan versiyonlarini yukledin mi güncellemerini yap..

Bi dene olcak mi ?

yazanomer adlı üyeden
ekran karti driver' ini guncelleyin, driver'ler de sorun olusmus olabilir, eger sorun devam ederse buraya yazin ilgilenmeye calisalim

kolay gelsin
Ekran kartımın modelini pc'den öğrenebilirmiyim veya nasıl öğrenirim teşekkürler.

yazanomer adlı üyeden

Ekran kartımın modelini pc'den öğrenebilirmiyim veya nasıl öğrenirim teşekkürler.

Driver Genius adli bir program var bilgisayarindaki donanımlarin adlarini veriyo senin yerine araştırıp sürücülerini yükleyip yedekleme yapabiliyor.

masa ustu sag tik>>>>ozellikler>>>ayarlar>>gelismis>bagdastirici

bu yolu takip ederek ogrenebilirsiniz

ya da everest isimli proramdan ogrenebilirsiniz program icin tiklayiniz

kolay gelsin

masa ustu sag tik>>>>ozellikler>>>ayarlar>>gelismis>bagdastirici

bu yolu takip ederek ogrenebilirsiniz

ya da everest isimli proramdan ogrenebilirsiniz program icin tiklayiniz

kolay gelsin
Bağdaştırıcı olarak "ASUS X1550 SERİES" var

.....

eger isletim sisteminiz farkli ise buraya bakiniz

kusura bakmayin ilk kaynakla ilgili problem yasabilirsiniz sildim,ama alttaki kisimdan isinizi gorebilirsiniz

tekrardan kusura bakmayin:(

kolay gelsin

XP versiyonumun 32 bit'mi 64 bit'mi nasıl öğreneceğim artı verdiğin linklerdeki güncel sürücü indirebileceğim linki direk verirsen memnun olurum

linki direk veremiyorum,direk link vermeye calisinca hata eriyor bu yuzden bir ustteki mesajdan kaldirdim,

isletim sisteminizin hangi versiyon oldugunu garantili ogrenebilmek icin everest(bkz.4 mesaj ustte) programini indirin, calistirin, sol tarafta isletim sistemi yazan bolume tiklayin detayli bir sekilde isletim sisteminizin(operating system) ozelliklerini goreceksiniz,buradan kac bit oldugunu gorebilirsiniz

vermis oldugum ati driver sayfasinda isletim sistemini sectikten sonra,radeon kismini isareleyip,bir sagdaki ekran karti versiyonunu secip acilan sayfada "catalyst software suite" linkine tiklayarak indirebilirsiniz,

sizin ekran karti radeon 1550 series diye geciyor, bunu indirin, daha sonra makinede olan driver'i tamamiyle uninstall edin,makineyi kapatip acin, c(yerel disk) surucusunun icersinde ati baslikli bir kisim kalacaktir,silin,sonra driver' inizi yukleryin kolay gelsin

Ram yada İşlemci'de sorun varsa olabilir.Yada arkaplanda çalışan bişiler varsa olabilir(trojen vs ).Yada sorun Bıos'tanSa ayarları deiştir derim !

öncelikle arkadaşların tavsiyesini dene ve büyük ihtimal düzelecektir düzelmiyorsa işletimcinin üstünde bulunan pervaneyi temizle çok zorlandığında. işlemciile arası kapalı olduğunda pc kapanıyor aynısı bendede oluyordu deliriyordum tüm pc temizledim ve yapmamaya başladı. ayrıca advanced system core 3 beta 2rc 'yi indir kur onun içerisinde driver updatelerini kontrol eden ayrıca doğru driver olup olmadığını kontrol eden bölüm var . oradan seni sitelere yönlendirir update yaparsın . olaki yapamadın kullanamadın programı daha geniş anlatırım.. kolay gelsin..

Geri