Nintendo 3DS İnceleme

W.PiTToN

W.C.ConsuAllen
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
19,043
Reaction score
0
Puanları
0
Nintendo'nun yeni nesil el konsolu 3DS Japonya'da 26 Şubat'ta, Avrupa'da ise 25 Mart'ta satışa sunulmuştu. Özellikle Japonya'da satışa çıktığı ilk gün bütün stokları tüketerek yok satan cihaz, gözlüksüz 3D deneyimi ile her yaştan oyuncunun ilgisini üzerine çekmeyi başarmıştı. Geçmişi 1868'li yıllara dayanan eski bir 3D teknolojisi olan "Stereoscopic" sistemini kullanan cihaz, oyun konsolları açısından da bir ilke imzasını attı. Tabi ki 1868'de kullanılmaya başlanan Stereoscopic sistemi, o dönemlerde sadece fotoğraflar üzerinde kullanılabiliyordu. Nintendo bu sistemi biraz daha geliştirerek işi oyunlarda kullanılacak seviyeye taşıdı.
Nintendo'nun bir önceki el konsolu DSi ile hemen hemen aynı görünüme sahip olan 3DS, biraz incelendiğinde çok farklı bir cihaz olduğunu hemen belli ediyor. Nintendo, 3DS'i sistemsel güç bakımından daha elle tutulur bir halde oyun severlerin beğenisine sundu. Hatırlanacağı üzere DS serisi görsel anlamda oyunculara fazla bir şey vaad edemiyordu. 3DS ise bu konuda PSP'den bile daha üstün bir yapıya sahip. 2 adet 266 MHZ ARM11 işlemcisine sahip olan 3DS, grafik işlemcisi olarak ise 133MHZ DMP PICA220 işlemcisini kullanıyor. 64MB'lık bir RAM belleğine sahip olan cihazın, 4MB'lık VRAM desteği de bulunuyor. Biri dokunmatik (alt ekran) diğeri ise 3D desteğine sahip (üst ekran)olmak üzere iki ekranı bulunan cihaz, DS serisine çıkmış olan tüm oyunları da destekliyor.
3ds-2.jpg
3DS'te zaman zaman gözlerinize inanamayabilirsiniz
Cihazı ilk satın aldığımız zaman kutu içerisinden konsolla beraber şarj cihazı, 3DS oturgaçı ve 6 adet AR kartı çıkıyor. AR kartlarının ne olduğuna ne işe yaradığına birazdan cihazın menüsünden bahsederken değineceğim. Nintendo cihazla beraber bir oyun vermese bile, 3DS'in menüsüne Face Raiders isminde hem cihazın 3D desteğini, hem de kamerasını aktif olarak kullanabileceğimiz bir oyun yerleştirmiş. Tabi o kadar para verip 3DS gibi bir cihazı satın aldıktan sonra, bu oyun sizi ne derece tatmin eder orası biraz muamma.
lg.php



Gelelim 3DS'in dış görünümüne ve tuş takımlarına. Az önce de belirttiğim gibi 3DS, dışarıdan bakıldığında bizlere DSi'yi andırıyor. Yine de cihazı elinize alıp incelediğinizde DSi'ye göre bir çok değişikliğin olduğunu farkediyorsunuz. İlk etapta 3DS'in dış yüzeyinde 3D fotoğraflar da çekmemizi sağlayan iki adet kamera mevcut. Bu kameralar üst ekranın arka kısmında bulunuyor. Üst kısmın ön yüzüne geldiğimizde ise cihaza ismini veren 3D ekranı görüyoruz. Alt ekrana göre en olarak daha geniş olan 3D ekranın sağ ve solunda ise hoparlör delikleri bulunuyor. Ekranın üst kısmında ise bazı oyunlarda kullanabileceğimiz bir vga kamera mevcut.Yine bu ekranın sağ tarafında 3D derinliğini ayarlayabildiğimiz sürgülü bir tuşumuz bulunuyor. Bu tuşu aşağı yukarı kaydırarak full 3D derinliğine ulaşabilir, ya da bu özelliği tamamen devre dışı bırakabiliriz.
3ds-6.preview.jpg
3DS'in oyun slotu DS serisi ile aynı büyüklükte
Cihazın alt ekranının bulunduğu kısıma geldiğimizde ise, arka yüzde oyun slotu, 3DS kalem yuvası, şarj yuvası ve L,R tuşlarının olduğunu görüyoruz. Alt kısmın sol yan tarafına ses açıp kapama paneli ve SD kart girişi yerleştirilmiş. Sağ tarafta ise Wi-Fi özelliğini açıp kapatırken kullandığımız mandal bulunuyor. Hatırlanacağı üzere DS serisinde Wi-Fi özelliğini cihazın menüsünden girip açıp kapatabiliyorduk. 3DS'de ise bu özelliğin cihazın dışından bir mandal ile kontrol edilebilmesi iyi olmuş. Cihazın, alt kısmın ön tarafında ise standart kulaklık girişi ve şarj, güç, wifi gösterge ışıkları bulunuyor.
 
Geri
Üst