no signal...lütfen bir bakınız

M3T3HAN

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..pc bazen açtığımda monitorde
NO SIGNAL
iletisi alıyorum. son zamanlarda sıklaşmaya başladı..ati rodeon 1550 series ekran kartım ve 96 dpı 75 hz lcd monitörüm var..sorunn- nerde olabilir yada bilgilerde eksiklik varsa
LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN
not; monitör açıkken sorun yok. ilk açılışta yada monitörü zamanlamayla kapatıp 5 dk kadar açmazsam bu sorunu yaşıyorum..
ALLAH RAZI OLSUN İLGİLENEN HERKESTEN..

ekran kartın arızalı dahi olsa bağlantın doğruysa no signal yazmaması lazım. Sorununu daha çok monitör kaynaklı düşünürsen iyi bence daha mantıklı olur.

Dostum her acılıstamı bu sınyal yok yazısı gelıyor ekran kartınla alakalı bence kasanın ıcını ac tozunu al ekran kartını cıkar tak sorun gene yapıyormu bır bak

eğer no signal diosa aksamda sorun war demektir yani ;

ekran kartın tam oturmamış olabilir.
diğer parçalarda hata olabilir.
sen bi ram leri çıkar yuva sayısına gore küçült 2 ise 1 tanesini tak ole dene.
eğer yine sorun weriyosa monitor ile ekran kartın arasındaki kablo önemli yani şole soyliyim eğer beyaz ise mavi giriş tak mavi ise beyaz tak DVİ - ANALOG geçişi yap.
başka bi kasa dene aynı mon.de eğer yine aynısını yapıosa mon da hata olabilir .

bence buyuk ihtimal DVİ-ANALOG girişlerini değiş olur.

KoLaY GeLe.

arkadaşlar ekran kartını pc den sökün. monitörün kablosunu ekran kartını o şekilde bağlayın. yinede monitörde NO SİGNAL yazmaz. Bu iş ekran kartını tozunu almakla yada fanını temizlemekle düzelecek sorun değil bence yani ekran kartı arızalı yada değil tozlu yada tozsuz kablo ekran karıtına tam olarak takılı ise NO SİGNAL yazmaz. Bence monitör kablosu, ondan sonra ekran kartı yada monitörün soketlerin devreye bağlantı yerlerinde lehim çatlağı olabilir.

ekran kartımı yüzlerce kez takıp çıkardım..temizdir.basınçlı hava ile temizlerim kasayı.kabloda sorun yok ölçtüm denedim başka pc de..bunu her zaman yapmıyor arkadaşlar..bazan yapıyor...RAM lerle ilgisi ne onu anlayamadım....İLGİLENEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM...ALLAH RAZI OLSUN

Sana son olarak şunu söyleyeyim. no signal yazdığı bir anda VGA bağlantı yerlerini oynat , oynatırken no signal yazısı kaybolursa % 1000000 soğuk lehim yada lehim çatlağı vardır. bu monitör soketi kısmında yaptıysa monitörü ekran kartı kısmında yaptıysa ekran kartını servise göndermen gerekir.

murat a katılıyorum tabii eğer garantin dolmadıysa da ben sana bi daha temizlemeni ve jumper mumper ne varsa çıkarıp tekrar takmanı öneririm heşeyi yani bazen birimler arası bağlantı sorunu olabilir:):)
kolay gele:)

ekran kartından monıtore gıden kabloda sorun olabılır yada gırıslerde

Arkadasım ram'in veya ekran kartın ısınınca yapıyor olabilir.Bilgisayarını Çalıstır bir zaman acık kaLsın takii

"No SignaL" yazana kadar ...Yazdıgında bilgisayarını kapat ve bilgisayarının icini acıp ekran kartının üstüne elini koy baq baqalım ısınmısmı ?Isınmıssa Fan'ı degistir..

Eger o soguksa RAM'e baq o ısınmıssa onun fan'ını degistir.

Yaz ayında oldugumuzdan dolayı bilgisayarının böyle yapması İnsanın iLk oLarak akLına "Isınma" geliyor. Herneyse kolay gelsin =))

visionun dediğide mantıklı geliyor....

Geri