Nokia 6300 Güvenlik Kodu Bulma (Reset Değil!!)

MrCrazYMaN

Aerospace Engineer
Reaction score
0
Forumdaki konulara bakınca çoğunda reset atarak fabrika çıkışı şifresine (12345) geri dönderdiklerini gördüm benim yaptığım ise reset değil telefonun şu anda kullanmakta olduğu güvenlik kodunu bulmak.

Yazıda kullanılan programlar:
Nemesis Service Suite
http://rapidshare.com/files/237873728/NSS103814bymrcrazyman.rar
Notepad++
http://rapidshare.com/files/237871258/NPP54bymrcrazyman.rar
Nokia Pc Suite (Yedekleme için)
http://rapidshare.com/files/345933174/Nokia_PC_Suite_tur_web.exe
Nokia Connectivity Cable Driver
http://rapidshare.com/files/237873630/Nkconcabdriver7180bymrcrazyman.rar
Şunu belirtmem gerekir ki bu işlemi sadece 6300’da denedim. Ama diğer telefonlarda da olacağını umuyorum.
Programın çalışması için “Nokia PC Suite” ya da “Nokia Connectivity Cable Driver” bilgisayarınızda yüklenmiş olmalıdır. Nokia PC Suite yüklüyse Connectivity Cable Driver’a gerek yoktur…
Her ihtimale karşı telefonun hafıza kartını, rehberi, mesajları vs. Pc Suite ile yedekleyin….
Şimdi Geçelim Anlatıma…….
1. İlk olarak programı kurun…
33jl3zn.jpg

2. Burada “Virtual USB Device” seçeneğinin işaretli olmasına dikkat edin. Daha sonra ”Next->Install->Finish” diyerek kurulumu bitirin. En sonda “Would you like to see NSS USB driver installion?” sorusuna “Hayır” diyebilirsiniz.
aww80n.jpg

3. Kurulum bittikten sonra PC Suite’i görev çubuğundan tamamen kapatın yoksa program telefonu görmeyebiliyor.
4. Telefonu bilgisayara USB kablosuyla bağlayın ve telefondan “Nokia Modu” nu seçin.
5. Daha sonra masaüstündeki “NSS” kısayolundan programı başlatın ve sağ üstteki büyüteç butonuna basın.
30ndrah.jpg

6. Pencerenin içeriği değişecek burada “Phone Info” butonuna basın.
259d10k.jpg

7. Burada “Scan” butonuna basın ve telefonunuzu bulmasını bekleyin.
2nappb9.jpg

8. Bulunca yeşil dikdörtgenin içinde gösterdiğim gibi telefonunuzun versiyonu, IMEI numarası vs. gelmesi lazım. Eğer gelmediyse PC suite’ı kapattığınızdan ve telefonda Nokia modunu seçtiğinizden emin olun, kabloyu çıkarıp, tekrar takın, programı kapayıp açın tekrar deneyin. Gelince sağ alttaki “Permanent Memory” yazan yere tıklayın.
ibxdgm.jpg

9. Sonra resimde görülen “Start” ve “End” kısımlarına “308” yazıp “Read ” butonuna basın ve biraz bekleyin.
24wuhkz.jpg

10. “PM backup saved to: C:\Program Files\NSS\Backup\pm\xxxxxxxxxxxxxxxx.pm” yazısını gördüyseniz hedefe bir adım daha yaklaştınız demektir.:D (xxxxxxxxxxxxxxxx telefonunuzun IMEI’si oluyor.)
2hhhyx0.jpg

11. “C:\Program Files\NSS\Backup\pm” klasörüne gidin. Orada IMEI numaranızın olduğu dosyayo herhangi bir Text Editor ile açın. Ben yazımda “Notepad++” kullandım.
qraqgo.jpg

12. Dosyayı açtıktan sonra “5=34323235343335350000” ile başlayan satırı buluyoruz.
1zggpzk.jpg

13. Sonra en baştaki rakamdan başlayarak rakamların yerine çarpı koyarak birer birer atlıyoruz ensonda bulunan bütün sıfırlara atlamadan çarpı koyuyoruz. (Yada en baştaki rakamdan başlayarak birer birer atlayarak silin yine en sondaki sıfırları silin. Ben resimde daha rahat gözükmesi için x koydum.) Çarpılardan arta kalan sayılar sizin Güvenlik Kodunuz…
Örnekte:5= x4x2x2x5x4x3x5x5xxxx Kodumuz ““42254355””
j7rds7.jpg

Elimden geldiğince anlaşılır olmaya çalıştım. Umarım Yararlı olur.
(Anlatım ve Capsler tamamen bana aittir.)
(Bu arada örnekteki şifrede(42254355) gizli bir mesaj var çözenlerin yorumlarını bekliyorum:D:D)

super bi program harikasın... bu arada inş. oss yi kazanırsın kardeşş

MiLkBoyyyyy:D

işe yarıyor bende MMC şifresi için dednedim bana telefon kodunu verdi

kardesım öncelıkle cevabın için tşk.pc suit kopmle yukledım yukarıda tarıf edılen her yuklemeyı yaptım benım tel cıft sım kartlı cın malı cep saat imeı nodan dolayı kapandı.yukarıda belırttıgın telefondan nokıa sec diyorsun o işlem nasıl yapılıyor ziraaa usb takıldıgında bellek web camera ve com altarnatıfleri cıkıyor,birde eger bilgin var ise imei duzeltme proğ.nasıl ulasabılırım tekrar tşk.

kardesım öncelıkle cevabın için tşk.pc suit kopmle yukledım yukarıda tarıf edılen her yuklemeyı yaptım benım tel cıft sım kartlı cın malı cep saat imeı nodan dolayı kapandı.yukarıda belırttıgın telefondan nokıa sec diyorsun o işlem nasıl yapılıyor ziraaa usb takıldıgında bellek web camera ve com altarnatıfleri cıkıyor,birde eger bilgin var ise imei duzeltme proğ.nasıl ulasabılırım tekrar tşk.

kardeş benim bu programla ilgili bilgim nokia 6300 ve güvenlik kodu bulma ile sınırlı. senn telefon çin malı olduğundan dolayı görürmü yada nasıl görür bilmiyorum. imei düzeltme ile de ilgili bir bilgim yok. kusra bakma=)

çok uzun hikaye kardeşim ben size tek bir yol vereyim.Security Master-code calculator for Nokia mobile phones
tıklayın ımeı numarasını yazın telin bilmiyorsanız *#06# yapın telden çıkar ekrana.onu siteye girin orada security code yazıcakonun yanında sizin yeni güvenlik kodunuz (kilit kodu)

arkadaşım senin dediğin burada güvenlik kodunu resetlemek ama benin anlattığım güvenlik kodunu değiştirmeden bulmak isteyenler için. verdiğin site de 6300 için işe yaramaz. bir bilgi vermeden önce doğruluğunu kontrol edersen sevinirim.

oldu arkadasım tskkr ederım ınankı cok hora gectı elıne emegıne saglık :)

eline koluna yüreğine sağlık kardeşim kaç aydır nası yaparım dıye ugrasıyordum sağolasın

Nemesis programı baya iyi bi program.. Sadece güvenlik kodu bulmak için değil telefonunuzu güncellemek için de kullanılabilir..

Güzel paylaşım =)

6300 ıcın gecerlı olan guvenlık kodu kırma yontemı varmı acaba
telefon acılısta guvenlık kodu soruyo

Geri