NOKIA Kullanıcıları dikkat...!!!

PRotype

Game Spider
Reaction score
0

Merhaba hepinize belki bileniniz vardır belki de bilmiyorsunuzdur. Ama ben yazacaklarımı yazayım uyarımı yapayım. Ve vatandaşlık görevimi yerine getireyim =)

Herkes demiyim hemen hemen coğu cep tel kullanıcısı Nokia'yı tercih ediyor. Ve Nokia telefonların en popülerleri arasında şu anda N serisi göze çarpıyor. Fakat diyelim ki bir yerden telefon aldınız. Nokia N95 ya da N73 marka telefonu cebine koydunuz. Ama yaklaşık 1 haftayı geçmeden telefonunuzun kullanımı yasak dendi. Hem de o kadar parayı bayıldınız..
Ve o anda neler hissedeceğinizi tahmin edebiliyorum..

NOKIA ve NOKlA

Şu anda arada bir fark yok gibi duruyor ama ikisinin yazılışı aynı değil. İsterseniz harfleri küçülteyim..

'' Nokia ve Nokla ''

Evet aradaki fark bu. Telefonun her şeyi aynı her şeyin yapımında bir fark yok. Ama birisi '' Made in Hungary '' diğeri ise '' Made in China '' ..

nokla.jpg

Nokla marka telefonlar Çin italatlı bir mal. Çin'de böyle bir firma mevcut ama Nokla telefonların dışarı çıkarılması yasak. Ehh bizimkiler dinler mi hayır. Sokan çok vardır Türkiye'ye o yüzden telefon alırken dikkatli olun..

NOKIA derken NOKLA'ya yapışmayın..

Kalın sağlıcakla =)

Bu Çinliler dünyanın sonunu getirecekler. Yeni telefon alacak arkadaşlar gerçekten çok dikkat etmeleri gerekiyor.

kardeş uyarın çok yerinde ve dogru teşekkürler sana

Bu noklanın 6630 u da vardı herşeyi tam ama arkadaki kamerası süs :D
6680 de de ön kamera çalışmıyo:D çin malı işte..

bende tam n 73. özelliklerinie bakıyordum gözüme hoş göründüde

kardeş anlamadığım bi şey var nokia ve nokla farklarını nasıl anlayacağız. tel de belli oluyormu

Zuhahahha Bu Çinle Nokia Nın Bile Yamugunu Üretirse Yakında Bİzim Bile Yamugumuzu Üretir Bu Ecnebiler!

ya adamlara bak ya boyları küçük ama dünya yı yönetiyolar. bizim üst komşunun annesi amerikada yaşıyomuş bana bi tane adidas ayakkabı getirdi amerikadan ayakkabının içinde madain china yazıyo:durdurun

sahte olan üstteki arkadaşlar.....

gerçektenmi:durdurun

arkadaşlar ben şırnak silopide görev yapıyorum burda ıraktan bu telefonlar çok rahat gelebılıyor pasaportu olan herkez getirebiliyor ben bile getirmeyi düşünüyorum 150 dolar falan silopide pasaport herkezde var adam izmirden manisaya gider gibi ıraktan türkiyeye gidiyor her giriş çıkışta telefn getirebiliyor gerisini siz düşünün artık :):):):)

Çinliler Ferrari'yi bile klonlamışlar...
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap
30160.jpg

Çin saat, parfüm, çanta ve giysiden sonra 3 milyon dolarlık Ferrari'yi de taklit etti. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frattini "330 P4 modelinden dünyada 6 tane var... Bu da yedincisi" diyerek, ağır bir espriyle Çin'i suçladı.

Çinli bilimadamları, önceki gün önemli bir klonlama adımı attı. Deli dana hastalığına yakalanmayan bir dana klonladıklarını tüm dünyaya gururla duyurdu. Ancak dün açıklanan bir "klonlama" haberi, ne Çin'in ne de Ferrari'nin hoşuna gidecek türden! Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franco Frattini, Şangay'da bir gecekondu mahallesinde çekilen bir fotoğrafı gösterip, "Bu 1967 yapımı 330 P4 modelinden dünyada sadece 6 adet var. Bu da 7'ncisi" dedi. Yani Çinliler, saat, çanta, pantolondan sonra bir otomobilin de taklidini üretmişti!

ORİJİNALİ 3 MİLYON DOLAR

Taklit ürünlere karşı kampanya başlatan İtalyan Frattini, bir süredir Daewoo Matiz, Honda Cr-V, BMW ve Mercedes'in çeşitli modellerine de Çin'de rastlandığını belirtti. Ferrari 330 P4 modeli orijinalinin bugün yaklaşık 3 milyon dolar olduğu belirtiliyor. AB'nin korsan mallara karşı başlattığı yenibir girişimin basına tanıtımında artık Ferrari'nin bile taklidinin olduğunun ortaya çıkması, Çinlilerin "kopyalamada" sınır tanımadığını da gösterdi. Frattini'nin el konduğunu söylediği taklit Ferrari'nin ne kadar iyi yapılabildiğini fotoğraftan anlamak kolay değil.

KORSANA 4 YIL HAPİS CEZASI

Ancak uzmanlar 1967 üretimi spor arabanın taklidinin yapımının son derece güç vurgulayıp kötü bir taklit olabileceği üzerine bahse giriyor! 330 P4, bir zamanlar pistlerde kazandığı başarıyla efsane olmuştu. Yine de arabanın ilk bakışta uyandırdığı estetik etki orijinalinden pek farklı değil. Frattini, marka ürün taklitleri üretenlerin 4 yıl hapis, taklit malların insan sağlığını ya da güvenliğini tehdit eder nitelikte olması halinde 100-300 bin euro arasında para cezası verilmesini teklif etti. Para cezası özellikle gıda ve ilaç gibi hassas sektörlerde de taklitlerin üretilmesi sonucu gündeme geldi.

(Sabah)

Geri