Nokia N8 Dayanıklılık Testi Bilgileri

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
3cf38a13a86cfa07d9b3aece9c00d11e.jpg

Nokia'nın Symbian ^3 işletim sistemiyle piyasaya sunduğu N8 modelinin seri üretim öncesinde geçtiği dayanıklılık testleri hakkında bilgiler yayınlandı.

Sahip olduğu alimünyum gövdesi ve güçlendirilmiş ön camı ile kullanıcılara güven hissi veren Nokia N8'in dayanıklılık testleri ile bilgiler Nokia Conversations sitesi tarafından yayınlandı. 200 civarında farklı dayanıklılık testinden başarıyla geçen Nokia N8'in seri üretim öncesi geçirdiği dayanıklılık testlerinin bazıları;

Ekstrem hava koşulları: Nokia, amiral gemisi sınıfındaki telefonu -40°C ve +85°C arası sıcaklıklara maruz bırakarak N8'in her türlü hava koşulunda sorunsuz bir şekilde çalışacağını onayladı.

Nem: Nokia N8'in her türlü hava koşulunda sorunsuz çalıştığını onaylamak için yapılan testlerden biri de yüksek nem oranına dayanıklılığı konusunda oldu. Nokia, N8'i haftalar boyunca belirli aralıklarla %95'lik nem oranı altında dayanıklılık testine maruz bıraktı.

Butonlar: Nokia, N8 üzerinde yer alan fiziksel butonları günde 200-300 defa olmak üzere haftalarca kullanarak bu tuşların zaman içinde tepki süresinde yavaşlamalar olup olmadığını testm etti. Milyonlarca kez basılan tuşların, bu testi başarıyla geçtiği belirtildi.
Nokia yukarıda belirtilen dayanıklılık testlerinin dışında N8'i düşme testine de soktu ve bu test ile ilgili bir video yayınladı.

Video Test

ben aldım n8 çok güzel telefon...ama müzik dinleme konusunda biraz hayal kırıklığına uğradım kulaklıktaki ses kalitesi düşük..başka bi kulaklıkta daha iyi ses aldım...kullanan varsa bilgi verebilirmi hata benim kulaklıktamı acaba...

Aman dikkat ellenmeden bile reset atan bir telefon.
Sorunlarını araştırın ve dehşete düşün.
En ucuz çin telefonunun bile kolayca başardığı bir köşeye konunca pili bitene kadar çalışma özelliği Malesef yok.
Bir bakmışsınız telefonunuz kendi kendine kapnmış.
Pilini de kolayca çıkartamadığınız için açmak için telefonun keyfini beklemek zorundasınız.

Yaklaşık 3 gündür kullanıyorum, 150-200 mb lık oyunlarda bile donma resetleme yapmadı. Çok harika bir telefon tavsiye ediyorum.

yeni telefon almayı düşünüyordum teşekürler

1. Arka planda 8-9 program çalıştırmama rağmen daha bir kere bile kendini resetlemedi.
2. Video ve fotoğraf kalitesi tartışmasız en iyi kameraya sahip bir cihaz.
3. Cihazla birlikte verilen kulaklık ses kalitesi olarak çok çok iyi ama yüksek seste müzik dinlemeyi sevenleri tatmin etmez.
4. Genelde herkes resetleme sorununa takılmış. 2-3 günde bir kendiniz telefonun kapatıp açın. Bir bilgisayarı bile uzun süre açık bıraktıktan sonra belli bir yavaşlama görülebilir.
5. Aşırı yüklemelerde cihazda donma sorunu yaşanabilir buda gayet doğaldır. Herşeyin fazlası zarar :)) Donduğunda cihazın keyfini beklemeye gerek yok. açma kapama düğmesine 8-10 saniye basılı tuttuktan sonra cihaz kendini resetliyor zaten.
6. Tv ve pc de uyuyumluk derseniz. Son derece mükemmel.
7. I phone sevmeyenlerin (benim gibi :) düşünmeden alabileceği bir cihaz.
8. İnternette gezinme Turkcell ile son derece güzel. Bir pc kadar hızlı.
9. Aldığıma pişman değilim ve aylardır herhangi bir sorun yaşamadım ;)

kesinlikle güzel bir cihaz tavsiye ederim ben herhangi bir resetleme görmedim şu ana kadar

gayet mükemmel bir cihaz resetleme yapabilir bunu hangi sıklıkta yapıyor ona bakmak lazım kullandığınız pc hiç donmadımı hiç reset atmadımı elektronik cihaz olabilir tabiki..güncelleme yapın telefona hiç bir sorun çıkarmıyor..

Geri