NTLDR Eksik Ctrl Alt Del hatası

bysilahsor

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar pc actım sabah boyle bi hata verdi bendede kurtarma cd vardı windows ultimate sp3 hata cozumu yaptım ama yine aynı hatayı veriyo nası oluyo ama cd takmadan acmıyorum ne yapmam gerekiyo format atmakta istemiyorum kotam sınırlı duzelticei bi program varmı windows için yardımcı???*

window cd sinin onarma özelliğini kullan düzelir.

detaylı biş şekilde anlatırsan sevinirim cunku cd onarması calısmısyo boottan anlatırımısın

Windows XP kurulum CD'sini CD/DVD sürücünüze yerleştirin ve sistemi yeniden başlatın.
CD'den önyükleme için bir tuşa basın mesajını gördüğünüzde herhangi bir tuşa basın.
Dosya yüklemesi tamamlandığında kurtarma konsoluna giriş için R (repair) tuşuna basın.
Hangi Windows kurulumuna oturum açmak istiyorsunuz? sorusu geldiğinde “1” yazıp Enter tuşuna basın.
Yönetici şifresi istendiğinde “Administrator” şifresini bu bölüme yazın. Genellikle bu bölümdeki şifre boş bırakılarak Enter tuşuna basılır.
Ekranda “c:\windows>” şeklinde bir yazı belirdiğinde copy d:\i386\ntldr c:\ ardından copy d:\i386\ntdetect.com c:\ (d:\ yerine cd-rom sürücüsünün harfi olmalıdır. Tanımladığı sürücüye göre seçimi kendiniz belirtin e:\, f:\, g:\ vb.) yazın ve “Enter” tuşuna basın. Her komuttan sonra Bir dosya kopyalandı. mesajı çıkacaktır.
Exit yazıp Enter tuşuna basın ve Windows CD-Rom’unu CD sürücünüzden çıkarın.
Exit yazarak “Enter” tuşuna basın. Sistem yeniden başlayacaktır.

Hiç biriyle urasma biosa gir orda boot menü var
windowsun kurulu oldugu hdd yi birinci olarak göster sorun çözülür taminim format attırdısan cd-dvd okuyucu kayıtlıdır onu windowsun kurulu oldugu hdd ye cevir

alakası yok wındows sıstemden bırsey sılmıssın yolunuda soyleye bılırım c:/user/pc Adı (format Atarken PC e Verdıgın ısın)/appdata/local ntldr.dll ve dıger gorunmez ntdlr.exe si bunları sılmıs sın formatta duzelır.

sality nau adlı bi virüs var o etkisiz hale getirio sistemi silmeside ayrı bi eziyet cok berbat bi virüs

Windows Xp cd sini boot ederek ilk ekranda "R" ye basarak kurtarma konsolunu açın.

bölüm seçmenizi isterse "1" yazarak enterlayın ardından parola soracak olursa direk enter deyin.komut satırına aşağıdakileri uygulayın.

"fixmbr" yazdıktan sonra "E" yazıp enterlayın ve daha sonra CHKDSK /p/r uygulayın. sorun tamam.

ALINTI...

İşini Görür ;)

windows xp cd sini boot ederek ilk ekranda "r" ye basarak kurtarma konsolunu açın.

Bölüm seçmenizi isterse "1" yazarak enterlayın ardından parola soracak olursa direk enter deyin.komut satırına aşağıdakileri uygulayın.

"fixmbr" yazdıktan sonra "e" yazıp enterlayın ve daha sonra chkdsk /p/r uygulayın. Sorun tamam.

Alıntı...

Işini görür ;)

aynen arkadaşın dediği gibi uygula kesin

Geri