O platform Ayşe Arman'ı da kınayacak mı?

herkül88

New member
Reaction score
0
Hüseyin Üzmez ile ilgili açıklamaları nedeniyle Hürriyet gazetesi ve Ahmet Hakan'ın büyük ilgi gösterdiği kadın platformu, ahlaksız yazılarıyla maruf hürriyet Yazarı Ayşe Arman'ın ‘İlkim'e kulak verin' başlıklı yazısını da kınayıp kınamayacakları merak konusu oldu.

Keza, 27 Ekim tarihli Hürriyet Gazetesi Ayşe Arman'ın köşesinde Kanada'da ki bir annenin mektubunu alıntı yaparak “kızıma kendi elimle doğum hapı verdim okula gönderdim” diye yazıp arkasından “biz Türkiye olarak kaç yıl sonra bu güzel tabloya ulaşacağız?” diye sormuştu.

Doğum kontrol hapı önererek 13 yaşındaki çocukları cinsel ilişkiye yönlendiren Ayşe Arman'ın bu skandal yazısı ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız diye sorduğumuz kadın platformu sözcülerinden Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu, “Ben dindar kesimin yaptığıyla ilgiliyim çünkü onlar(kartel medyası) bu tür ahlaksızlıklara müsait. Bir şeyleri mazeret edebilirler. Ben sadece kendi durduğum yerden benim insanım ne yapıyoru konuşabilirim. Böyle bir açıklama yapmış olmamız, İstanbul'da olan her türlü olumsuz olaya tepki vereceğim anlamına gelmez” cevabını verdi.

KARTELDE BU TÜR OLAYLAR O KADAR ÇOK OLUYOR Kİ
Kerimoğlu ayrıca, kartel medyasının yayın anlayışı ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Her hangi bir haksızlığı dile getiriyor olmam her haksızlığı dile getiriyor olacağım anlamına gelmez. Bu tür ahlaksız davranışlar diğerlerine daha çok yakışıyor. Bunu olumlu olarak da söylemiyorum. Bu tür olaylar o kadar çok ki, ille hemen bugün yapalım gibi bir şey olmamalı. Makul olması için bir de şunlara tepki gösterelim diye bir mecburiyet içine düşmemeli. Diğerlerinin yaptığı diğerlerine yakışıyor.”

HÜRRİYET'TE BAYRAM HAVASI ESTİREN BİLDİRİ
Ayla Kerimoğlu, Yıldız Ramazanoğlu, Mualla Kavuncu, Semanur Sönmez Yaman gibi isimlerin de bulunduğu ve Ahmet Hakan'ın deyimiyle, kendilerini "dindar kadınlar" olarak nitelendiren bir grup kadın ortak bir bildiri yayınlayarak Vakit'i eleştirmeleri Hürriyet gazetesinde adeta bayram havası estirmişti.

RAMAZANOĞLU NE DEMİŞTİ?
Konuyla ilgili olarak dün de platform üyelerinden Yıldız Ramazanoğlu'na; başını Hürriyet'in çektiği kartel basınında sürekli kadın teşhiri yaptığını ahlaksız ilişkilerden, ensest ilişkilerden söz edildiğini hatırlatarak “Bunu da kınadınız mı? Hürriyet'in birçok yazarının bu tür ilişkileri var. Bunu kınadınız mı?” şeklinde sormuştuk. Ramazanoğlu da; “Zaten bu grup yeni kuruldu. İlk olay da buydu. Bundan sonra çıkacak olacak. Bu vesileyle buna el atmış olduk” cevabını vermişti.

kaynak

Geri