O resimler üniversiteli tiryakiyi yıldıramadı!

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
O resimler üniversiteli tiryakiyi yıldıramadı!

Sigara tüketimi azalmadı

623537_detay.jpg

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Yazıcı tarafından yapılan “Sigara içen ebeveyn ve yakın arkadaşlarının üniversite öğrencilerinin sigara içme alışkanlıkları üzerindeki etkileri” konulu araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

İnsanları sigaradan uzak tutmak için
Danıştay kararıyla sigara paketleri üzerine konulan resim ve yazılar, üniversiteli tiryakileri yıldırmadı. Araştırmada, “Sigara paketleri üzerindeki yazılar sigarayı azaltmanızda etkili oldu mu” sorusuna, yüzde 78.9 “Hayır”, yüzde 16.6 “Çok az” yanıtı geldi.

Ekli dosyalar

• 623537_detay.jpg
    623537_detay.jpg
    18.9 KB · Görüntüleme: 2,301
taneyle satsalar bunu poşet ekmek gibi poşetli tanesi düz hesap 5 tl den bak tiryakisi oluyormu (:)

İnsanların hayatında bu ve benzeri konular eğer bir sorun ise; yasaklama, caydırma, dehdit, korkutma seçeneklerinden daha çok eğitim ve öğretim yönteminin tercih edilmesi daha mantıklı olur.

Nasıl desem sigaraya iten sebepleri azaltmak yerine bu yapılanlar sadece komik ve tepemizdekilerin sığ görüşlülüğünün bir kanıtı olarak karşımıza dikiliyor.
Maddi manevi sorunları olan insanların tutundukları tek dalı ellerinden almaya çalışmak ne derece doğru bu sorunları çözmeden?
Hem de ölüm gibi bu sorunlara gerçek çözüm olabilecek bir etkisi olan bir dalı insanlar nasıl bıraksın?
Fiyatı artsın diyan çok akıllı insanlara bir tek söyleyeceğim var sigara kaçakçılığı sayın maliye bakanımızın arttırdığı vergilerden beri ne derece arttı bir düşünü versin.
eskiden sadece bulunmayan pahalı sigaraların kaçağı ver dı şimdi dandik bulgar sigarası Prestige nin bile her yerden kaçağı bulunuyor. Kaçakçılar da bunu çok iyi bir karla satıyor.

Geri