..okuRsANız seviNiRim..

εگмεя

Fuzuli Üye
Reaction score
0
Ya bugün hafTa sonu hepiMiz hh deYiz.. neBiLeyim icimden geLen keLimeLeri yazmak iStedim buqün. bu konu degiL bi anLamda muhabbet orTamı gibi birşey oLsun isTedim.. hh farkıda bu değiLmi her anımızı üzüntümüzü sevincimizi beRaBer ya$aYaLım..

1153477976084bg0.jpg

haLimiz yukardaki resimden farkLı değiL hani.. buqün degisiqliq oLsun diye aNNem birYere gidiyodu bende oNla gittim.ve o ortam icinde hanımLar muhabbet ediYoLar.. ve tv"de izLediğimde bile tüğlerimi ürperten bi oLayı onların ağzından dinledim.. istanbul baLat civarında oturan bi aiLenin dramı.. baba,anne ve iki cocuk..baba sabah işe gidiyor..anne cocuklar evde tek.. vede balatı bilen bilir yolları dardır vede hep tahta binaLar..herneyse evleri üc katlı tahta bina ve elektirkten yangın cıkıyo sabah baba işe gidince herkes uyuyo giriş kattakiler kacıyor.bu anlattığm aile ise oRta katta.vede anne cocukLarıyLa icerde bağıRa bağıRa yanarak öLüyo...üst kattakiler iSe camdan atLyıorlar..ve bu anne cocuklarını korumak icin sağa sola koşuşturuyo ama cesaret edipte atlayamıor cocuklarınıda atamıyor.. . itfaiye nerde esmer diyceksin yollar dapdar..arabalarda cekilmiş sağasoLa itfayie gelene kadar oLan oLuyo ve biTiyo.. babanın haLini düşün.. bir aiLe yok oLuyo.. off inanın bu yanan evin karşı evindeydik bugün camdan baKyıorum eve üc kat yanmış aiLenin ızdırabını acısını hissetmeye calıştıkca gözlerim doLdu..cok acıydı yaa.. simdi diyceksin ki konu nerden nereye geLdi eSMer..

$öleyeceklerim $undan iBaret..üc günLük dünya..bugün varIz yarın yokuz beş dakka soNra cıkacağımız beLLi değiL.. oLur ya birinizin kaLbini kırmışımdır..incitmişimdir.. neBileyim sonuc olarak kimse kimseyi sevmek zorunda değiL ama ben sizden kırdığım insanLardan özür diLİYoRuM..

söleyecek bi sözünüz oLursa yazın yazında duygularımızı payLa$aLım..​

kalbimi kırdııgın icin seni affettim kız : ))

Çok GÜzel Bİ Konuya DeĞİnmİssİn Esmer Sana Katiliyorumm

Ben Okudum Esmer Yazını Sevindinmi :D Şaka Biyana Bende Kırdığım İnsanlardan Özür Diliyorum :hhdil

öncelikle böyle bi konuya değinmek cesaret ister.Ben kendi adıma sana teşekkür ediyorum ve sana saygı duyduğumu bilmeni istiyorum.İnsan doğar büyür gelişir yaşlanır ve ölür.Doğanın kanunu.Bazen biraz acımasız olabiliyor ama elden gelebilicek hiçbişey yok.Eğer acı olmasa mutluluğun anlamı önemi nasıl bilinebilirki?Eksiklikler olmazsa elden gidenin kıymetinin bilinmediği gibi.

Bu olaydan etkinlendiğin açık.Yaşını bilmiyorum ama daha neler görüceksin kim bilir.Doğa acımasız ve biz insanoğluda bu acımasızlık içinde yaşayan zincirin sadece ufak halkalarıyız.Güçlü olmak lazım yoksa düşmemek içten bile olmaz.Her zaman tekrar et "Allahtan geldik Ona döndürüleceğiz" bunu severek kabullendiğin vakit inan ondan gelicek felaketler bile insana tat verir.Üzülme ve her zaman geçmişte yaşadığın hüzünleri,zorlukları hatırla aştığın engelleri ve şunu söyle:

"Ne vadireler atlattım bu neki?"

Sıkma canını.Rabbin zorluğuda nimetide hoş.Kal sağlıcakla

esmer baştacısın...

kimseyi kırmamışımdır heralde; kırdığım helal etsin, kıranada helal olsun...

Çoq taqtir ettim seny esmer...ama ben özür diLemiCem birini kırdıysam burda kesin haq etmiştir...nys..böyLeyqen böyLe işte = Pp​

Şu fani dünyada dünü, bugünü ve yarını(3 gün) yaşıyoruz.
3 günlük dünyada birbirimizi kırsak ne olur?

Yarın o ölür arkasından sadece keşke dersin.
Keşke bir daha onu görseydim keşke onu kırmasaydım
(canım ANNEM! biricik BABAM! tonton DEDEM! balyanaklı NİNEM!
dünyalar güzeli canım KARDEŞİM! kadim DOSTUM! herşeyimi
paylaştığım en iyi ARKADAŞIM.... gerisini siz düşünün)
Keşke yine yüzünü görseydim, koklasaydım tenini,
keşke vursaydı kırsaydı, keşke yine kötü söz söyleseydi
keşke keşke keşke...

Yada sen yarın öldün ne oldu ülperdin mi ölüm sana korkutucu mu
geldi buraya gel bilgisayarının başından ayrılma ve yazının devamını oku.
Yarın çıkacağına benim de garantimin olmadığı gibi seninde garantin yok.
Peki öldün yanıbaşında kimler olacak tabiki tahmin ettiğin kişiler.
Ailen dostların arkadaşların peki onlar hepsi bir arada ve sen onların
yanında yoksun için burkulmaz mı keşke şu dünyada onları kırmasaydım.

Nihayetinde nasıl yaşarsan öyle izlenimler bırakırsın kalp kırmayı
bırakalım güzelce geçinelim....

BugÜnÜ DÜŞÜnÜyorum
DÜnler GeÇtİ
Yarinlar War Mi ??
Ben GenÇlİĞe İnanmiyorum
Ölenler Hep İhtİyar Mi ???

yuregine saglik esmer cok guzel yazmissin cok da haklisin yarin ne olacagi asla belli olmuyor :(

Allah o babaya sabir versin :hhuzgun

esmer in anlatmaya çalıştığını aslında hepimiz değişik zamanlarda hissediyoruz..

dün kahkahalar atmaktan karnımız ağrırken; bugün hüzünle hatırlamıyormuyuz aynı olayı özlemin verdiği garip bir tebessümle.. "vardı" diyorum bazı kişiler için; çünkü bugün yok.. "kalbini kırmıştım" diyorum ama şimdi hatamı telafi etmenin de bir yolu yok.. Paslanmaya başlayan hayat zincirimdeki halkalara yosun gibi yapışmış binlerce anılarım var orta boy migros poşetlerinde sakladığım. Ayrılıklar var içimde yarası kapanmayan, ölümler var gençliğine yandığım insanların ve şehirler var ışıkları bir yanıp bir sönen ve de kahkahalar var hala uzayda bir yerde çınlayan . A. Behramoğlu’nu hatırladım bir an şöyle diyordu:

Kötü şey uzakta kalmak
Dostlarından, sevdiğin kadından
Yasaklanmak bütün yaşantılara
Seni tamamlayan, arındıran
Kapatıldığın dört duvar arasında
Sağlıklı genç biradam olarak

Neler gelmezki insanın aklına
Sevinçli özgür günlere dair
Kalmıştır yüzlerce yıl uzakta
Onunla ilk kez öpüştüğün şehir
Acı, zehir zemberek bir hüzün
Kalbinden gırtlağına doğru yükselir....

Saat durmaksızın çalışmakta ve her geçen dakikayla beraber göz altlarında çoğalan kırışıklıklar, dökülen saç telleri aslında bir şeyi anlatmaya çalışıyor olabilir; hayatın hiç durmadan devam ettiğini.. İlahi bir el saatin kadranlarını durduruncaya kadar hep bir şeylerin özlemini çekerken çok yakında veya çok uzakta yepyeni bir girdabın ortasına düşeceğiz. Herhalde hayat dedikleri bu olsa gerek. dünü değiştirme imkanımız olmayabilir ama yarını biçimlendirirken kırıkları tamir etmenin bir yolu da bulunulabilir..

dün yaptığımız hataların yarın ki doğrularımızın temellerini oluşturmasını umuyorum. bilinçli olarak kimseyi kırmaya çalışmadım ama yanlış anlaşılan bir yorumum olmuşsa affola...

arkadaşlar bence de 3 günlük şu dünya da birbirimizi kıracak sözlerden , davranışlardan kaçınmamız doğru olur...bir de esmer in anlattığı olaya benzer bir olayı geçenlerde haberler de izlemiştim ( belki de aynı olaydı)..Anne çocuklarına bir şey olur korkusuyla çocuklarını pencereden aşağıya atamamıştı..ailece alevlerin arasında can vermişlerdi..Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor ama bizim de gördüğümüz bu tip olaylardan ders almamız lazım..Annelerimizin içine bu derin ve engin şefkati sığdıran Allah'ın merhameti elbetteki ölçülemeyecek kkadar fazladır..Bizim de sığınmamız gereken liman aslında Yüce Mevlanın sonsuz rahmetidir..ben de kendi şahsıma forumda herhangi bir arkadaşımın bilerek veya bilmeyerek kalbini kırdıysam canı gönülden özür diliyorum..Hakkınızı helal edin...şurda hepimiz kardeş sayılırız birbirimizi kırmayalım de mi?

Can yaklamk sadce kayvgayla yumurkal tekmeyle olmaz, canyakmak bazen küçücük bir kelimeyle bile olur.
onun için düşünüpte iki kelimeyi kurmak gerekir '' nefes direk miydeden gelip ağızdan çıkmamalı, şöyle bir de beyne ugramalı ki ben ne diyorum diye düşünmeli'' ben acaba karşımdakini kırarmıyım üzermiyim incitirmiyim diye.
Madem ortam sanal o zaman neden klavyemizden çıkanlar birazcıkta beynimize ugramaz.
Diyorsunuzki zamanımızın çoğu burda bilgisayar başında geçiyor o zaman burası sanal falan değil burası gerçek hayat yazdıklarımıza biraz dikkat etmemiz gerekmezmi?

Ben hayatımda bilerek kimseyi kırmadım kırmayada niyetim yok.

Okudunuzmu bilmiyorum ama benim '' NASİHAT '' diye bir şiirim var orda kendime diyorumki ;
MÜCADELE ET, İŞTEN KAÇMA
HİÇ BİR ŞEYE BURUN KIVIRMA
KÜÇÜK GÖRDÜĞÜN İNSANA
BİR GÜN MUHTAÇ KALIRSIN
BUNU UNUTMA.

Haytım da bir tek kişiyi kırdım onuda hiç tanımam çok sarhoştum ve vapurda arkadaşlarım beni gaza getirdi ve çokta gençtim :) bu benim içimde kanayan yaradır. Hiç unutmuyorum keşke o kişiyi bulsam da özür dileye bilsem keşeke keşke
bu keşke kelimesinden de nefret ediyorum. bir haltı yersin sonrada ''keşke yapmasaydım keşke olmasaydı '' dersin. yapma keşke de deme

Benimde Kirdigim insanlar Varsa Aff Ola

Kirildigim Kisilerde Yok Zaten

bugun warız yarın yokuz
belkı bırbırımızın yuzunu hayat boyu goreneyecegız.
ufak tefek seylere kızıpda bırbırmıze patladıgımız gunler olmustur belkı
hatasını kabul etmek erdemdır denılır.
hatam warsa we bırılerının kalbını kırdıysam bende ozur dılerım :utan

dıpnot:hatalıysam 2277e gonder hatasız kul olmaz melodısı cebıne gelsın ;)

bugun varız yarın yokuz ama bunu yaparken düşünmek lazım. istemeden

kalbini kırdıklarım oluyordur onlardan özür dilerim ama bilerek kırmışsam

demekki onu haketmişdir. ÖZür dilemem ancak o bana bunları yaptırdıgı için özür dilerse bende dilerim :)

böyle bir olayı 2005 yılıydı sanırım yarıyıl ve kurban bayramı tatili için gittiğim adana da yaşadım. adana kozan karayolunda tam bayram günü iki araba birbirine girmişti. hatta basına bile yansımıştı bu olay, lpg faciası diye. çocuk kadın demeden 8 kişinin ölümüne yol açmıştı.

o kazanın soğutma çalışmaları yapılırken biz arabayla oradan geçiyorduk ve o sahne hala gözlerimin önünden gitmiyor.

şöförün elleri direksiyonda daşı geriye doğru, şöförün yanında oturan öne doğru eğilmiş, arkadan biri öne doğru fırlamış ayağının biri görünüyor. ve hepsi yanmış adeta kömürleşmiş haldeydi.

allah hayatın olduğu kadar ölümün de hayırlısını versin. bir dakika sonra hayatımızda nelerin olacağını bilmiyoruz ve bu hayatı kavgalarla, tartışmalarla, kırgınlıklarla geçiriyoruz.

bir slogan vardı. ne için kullandıklarını hatırlamıyorum ama tam bu konu için yapılmış gibi...

"yarın çok geç olabilir."

yaşadığımız her anın kıymetini bilerek yaşayalım ki keşke demek zorunda kalmayalım.

Geri