Ortaöğretimde köklü değişiklikler geliyor!

japon12

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimde bir dizi değişikliğe gitmeye hazırlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaöğretimde okulu erken bitirme, sınıf tekrarı, sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavları ile ders saati sürelerinin 45 dakikadan 35 veya 40 dakikaya indirilmesi konusunda bir dizi değişiklik yapmayı planlıyor.

Liseyi erken bitirme
Alınan bilgiye göre, bir süre önce gündeme gelerek tartışılan "liseyi erken bitirme" konusunda çalışma yürütülüyor. Başarılı öğrencilerin, öğrenim süreleri 4 yıl olan liseyi bir veya iki dönem erken bitirebilmesine imkan sağlayacak çalışmada, yasal açıdan veya eğitim-öğretimle ilgili diğer konularda bunun sıkıntı yaratıp yaratmayacağı, erken bitiren öğrencilerin üniversite sınavlarına nasıl girebileceği, lise türleri arasında bu konuda dengenin nasıl sağlanacağı gibi konular üzerinde duruluyor.

Sınıf geçme sisteminde değişiklik
Vatan'ın haberine göre; Bunların dışında Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliğinde de bazı değişikliklere gidilerek, bu konuda bazı kıstaslar getirilmesi düşünülüyor. Bakanlıkta sınıf tekrarı, sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavları gibi konularda öğrencilerin lehine olabilecek düzenlemeler yapılmasının planlandığı öğrenildi. Öte yandan, liselerde ders saati süresinin uzunluğu nedeniyle yapılan yakınmalar da göz önünde bulundurularak, bu konuda da bir düzenleme yapılması amaçlanıyor.

Halen ders saati süresi "45 dakika" olarak uygulanıyor. Bu süreler, ikili eğitim yapılan okullarda 40 dakikaya düşüyor. Bu sürelerin okullarda ortak şekilde 35 veya 40 dakika olarak uygulanması tartışılıyor.​

kaynak

Önce liseyi 4 yıla çıkar sonra çalışkanlar erken bitirsin de.... Kobay gibi oynuyorlar çocuklarla.

Hee kobay..buradan bu mantık çıkıyor ya bravo :)
Liselerin çoğu zaten hazırlık ile 4 seneydi, hazırlık kalktı
ve 4 seneye çıktı o konuda değişen birşey yok.
Erken bitirme ise başarılı öğrencilere sunulan bir
güzellik, kesinlikle yapılması gereken birşey.
Sadece yapılan şeyi eleştirmek için havadan bahaneler
üretmemek gerek.

üretmemek gerek.

Muhalefetsin kendi bakanına laf söyletmemek için didinip dur doğru mu yanlış mı hiç bakma ..

Birincisi devlet okulunda bir öğrenciye çalışkan demek zaten diğer öğrencilere hakaret..
İkincisi bu öğrenciye sen erken bitir demek lisenin bir döneminin faydası olmadığı demek..
Yani devlet eliyle fazladan zaman ve para çalınıyor.. Dersaneler özel dersler falan filan..
Zaten yanlış olan sistemin üzerine tüy dikiyorlar.. Bu bakandan bir fayda gelmez.. Kafası estikçe değişitiriyor. Bunlar burdan çıkanlar burdan çıkmayanları yazsak onada laf edersin.. Önce sen şu ayrımı bir yap "Davanın adamı mısın yoksa adamın adamı mısın?" Ondan sonra muhalefetlik yaparsın..

Burda dava en azından doğru olanı istemek savunmak..

Lise mezunlarının durumlarına bakın yapılanlar iyi mi kötümü karar verin.

üretmemek gerek.

avrupada amerikada ve dunyanin bir cok ulkesinde erken bitirme var okulu.. bende katiliyorum yorumuna... sonucta insanlar yaslandikca zeka seviyeleride o denli yaslanir.. daha gecen yil ingilterede kucucuk bir cocuk sayili uni lerden birine girmeye hak kazandi.. bizde neden yetismesin ? bizde de cok zeki cocuklar var.. bence onlarin zekasindan nekadar erken faydalanilirsa ulkemizde bilim ve kultur o denli erken guclenir.. kimsenin buna muhalefet olmasina gerek yok... yapilirsa sistem cok guzel tabii cocuklarimizi yurt disinda egittirip orada yasamalarini saglamayacaksak.. ulkemizde egitilip imkanlar sunulursa cok faydali bir is olur..

avrupada amerikada ve dunyanin bir cok ulkesinde erken bitirme var okulu.. bende katiliyorum yorumuna... sonucta insanlar yaslandikca zeka seviyeleride o denli yaslanir.. daha gecen yil ingilterede kucucuk bir cocuk sayili uni lerden birine girmeye hak kazandi.. bizde neden yetismesin ? bizde de cok zeki cocuklar var.. bence onlarin zekasindan nekadar erken faydalanilirsa ulkemizde bilim ve kultur o denli erken guclenir.. kimsenin buna muhalefet olmasina gerek yok... yapilirsa sistem cok guzel tabii cocuklarimizi yurt disinda egittirip orada yasamalarini saglamayacaksak.. ulkemizde egitilip imkanlar sunulursa cok faydali bir is olur..

Bende onu diyorum yaşlandıkça öğrenmekte zorlanıyoruz ama ders saaatini azaltıp liseyi 4 sene yapıyoruz. Bu sizin söylediğinize aksi oluyor.. Ben 4 sene okudum 1 senesi hazırlık onu saymazsak 3 sene lise eğitimi aldım. 3 senelik lisenin bir eksikliğini görmedim.. Yani demek ki lisenin 1 senesi aslında boşaymış gibi..O fazladan 1 senede gittikleri dersanede cabası.. Şimdi kalkıpta bu cocuk akıllı bu 3 sene ya da 3.5 sene okusun diğerleri zayıf sonuna kadar okusun demek adaletsiz sisteme tüy dikmek. Parası olan dersaneye özel hocaya göndercek birazda zekise 3.5 senede bitircek.. Diğer cocuk aynı olanağı sağlayamadığı için 4 sene okuyacak.. Sonra ikiside aynı tarz sınava girecek.. Haliyle biri daha iyi bölüme gidecek diğeride kaderine lanet okuyacak.. Sadece lisede değil ki ilkögretimde başlıyor bu sistem.. Her sene sınav yaptılar (şimdi kalktı heralde takip edemedim) çocuğu her sene dersaneye gitmek zorunda bıraktılar. Bence şu anki sistem çocuklara değil dersanelere çalışıyor..

Arkadaş herşeyi özetlemiş zaten tekrar
etmeme gerek yok. Anlamak isteyene bir kelime
bile yeter..

Geri