Osmanlı Arap Dünyası'nda dizi oluyor

icemen

New member
Reaction score
0
fft5_mf356914.Jpeg

Film şirketi "Echo Medya", Osmanlı Devleti'nin ve hilafetin son yıllarını anlatan bir dizi filmin çekimlerine Mart ayında başlayacağını duyurdu.

El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, Echo Medya’nın film yapımcısı Yasil Hatibi, Osmanlı Devleti’nin son yıllarını ve hilafetin içinde bulunduğu durumu anlatan "tarihi bir dizi film" yapacaklarını söyledi.

Hatibi, "Sultan II. Abdülhamid’in Arap topraklarının düşman istilasına uğramaması için verdiği mücadeleyi de izleyicilerine aktaracaklarını" belirtti.

Dizinin çekimlerinin Mısır, Suriye ve Türkiye’de olacağını ifade eden Hatibi, bu üç ülkeden önemli aktör ve aktrislerin dizide rol alacağını kaydetti.

Hatibi, amaçlarının "tarihi olayları yeni nesile doğru aktarmak" olduğunu, dizinin birçok Arap ülkesinde yayınlanacağını sözlerine ekledi.​

Ekli dosyalar

• fft5_mf356914.jpg
    fft5_mf356914.jpg
    14.9 KB · Görüntüleme: 2,182
ingilizler size desin gelin ayaklanın bağımsız olun sizde o kadar mı o kadar düşerek gelin yıllarca sizi koruyanı zorda bırakın gıram sevmiyorum arapları..Sonrada dizi çekin artık hepiniz dua etseniz türk halkı sizinle uzlaşmaz.

kesinlikle yandaş ve kötüleyici bir film olacaktır

cumhuriyetten sonra sıfır kültür ve resmi ilişkiler isteyen araplar bu film ile durduk yere Türk aşkını coşturmazlar

bu hükümet ile az da olsa ilişki kuruldu ama araplar yeniden hakimiyetten , bidatlerine devam edememekten korkmaktalar ve asla bizi öven yapıtlara izin vereceklerini sanmıyorum .

Peki araplar kendi yaptıkları hainlikleri de filme alacaklar mıymış? Bugün bizim %100 arkasında durduğumuz Filistin bile bizi Kıbrıs konusunda arkadamızdan vurabildi...
Irkçı falan değilim ama Dünya'da benim tanıdığım en karaktersiz millet Arap milletidir. Hatta eşcinsellik veya topluk bile ilk Arap milletinde türeyen bir vaka olmuştur eski tarihte.
Ve ayrıca peygamberler de Dünya'nın en sorunlu en çirkinliklerin yaşandığı toplumlara inmiştir tarihte ve Hz. Muhammed de arapların yaşadığı coğrafyaya Allah'ın indirdiği bir peygamberdir.

Geri