Otomatik yanan farlar

Sp3ed

New member
Reaction score
0
karanlıkta yanan farlar hakkında tez hazırlamam gerekiyor arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim...mesela..tünelden geçerken karanlık mı? karanlığı görünce otomatik yanacak araba farları..nasıl oluo bu işler falan işte çok lazım arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim saygılarla hackhell ailesi...

bu webcamların sensörlerini düşün.ortam aydınlıkken hiçbiri yanmıyor ama ortam kararınca karanlığın derecesine göre yanıyor

fazla anlamam ama bu LDR ile oluyor galiba ....

KARDEŞİM İNŞALLAH BU İŞİNE YARAR

relayldr.gif

BUDA MALZEME LİSTESİ:
R1,R3 = 1K5
R2 = 6K8
R4 = 3K3
Rx = 1K-10K (see text)
P1 = 20K, trimmer pot
LDR1 = Light Depending Resistor
Q1,Q2 = PN200, 2N3906, NTE159, 2N4403, etc.
Q3 = 2N3053, 2N2219, 2N699, NTE128, etc.
D1 = 1N4001 Ry1 = Relay, 9-12V

LAMBALARINI TO LOAD İSİMLİ RÖLE ÇIKIŞINA BAĞLIYORSUN GEREKLİ AYARLAMALARI POT İLE YAPIYORSUN

AYARLAMA:İLK ÖNCE LDR Yİ ELİNLE KAPA POTU ÇEVİRMEK SURETİYLE LAMBANIN YANASIYA KADAR ÇEVİR LAMBA YANDIKTAN SONRA İSE GENE ELİN LDR DE OLSUN SEN POTU ZIT YONE YAVASCA ÇEVİREREK LAMBANIN SONMESINI SAĞLA
EĞER AYARLAMAN HASSAS VEDE DOĞRUYSA ELİNİ LDR DRN KALDIRDIĞIN ANDA LAMBA YANACAKTI

kardeşim bu işi yapan daha basit devreler görmüştüm ben..bu lamba karanlıkta yanıp yanıp sönüyor mu yoksa sadece yanık mı kalıyor?

harekete duyarlı sensor işini görür sanırsam. hazır devreleri piyasaa var kabloların yeri değişip bağlanırsa hareketi görmediği sürece (karanlık ortamda birşey göremeyeceğinden) akım geçip farların yanmasını sağlayabilirsin

bence randımanlı calışmaya bilir arabanın öyle bir yerine baglamalısınki LDR Yİ (arabanın alt tabanı olabilir ) ışıgı az görsün farların sönmesin .ldr ısgın ayar şidetine göre tetik alır .sen öyle ayarlamalısınki bu ayarı hava karardımı yansın ama yolda sokak lambalarını veya karidan gelen aracın ışıgın gün ışığı sanım sönmesin.en güzeli bu devreyi teikleici olarak kulanıp sabit bir devreyi teikletmek sen manuel kapatıcan aractan inerken bilmem fikirim seni bazı şeylere yönlendirimi arkadaşım

Bence güzel bi devre ayrıca zorda değil yaa malzeme olduktan sonra 1 saat te yaparsın...

nte128 ecg128 yerine uyacak transistor

ya arkadaşlar ben devrenin her elamanını buldum ama ecg128 veya yerine uyan nte128 i bulamıyorum bizim buralarda başka yerine ne uyar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk

yada google den ldrli karanlıkta çalışan devre yaz. çıkan linklerden mutlaka bir şeyler bulersun

Geri