Oyak ordunun bankası değil!!!

fulus1000

New member
Reaction score
0
Oyak ordunun bankası değil!

Oyakbank neden yabancıya satıldı? En çok merak edilen soruya yanıt geldi.
İnternethaber/ Bankaların yabancılara satışında son nokta "Oyakbank" oldu. Bankayı Hollandalı ING grubu 2.7 milyar dolara satın aldı. Bankanın adı 12 ay içinde değişecek. ING, Avrupa'da 10'uncu, dünyada 15'inci sırada yer alıyor.

Satış işlemiyle ilgili bugün gözler Oyakbank'taydı. Basın toplantısında kürsüye ilk olarak Oyakbank Genel Müdürü Coşkun Ulusoy çıktı. Ulusoy'a yöneltilen soru "asker bankasının neden yabancıya satıldığına" yönelik oldu.
Ulusoy önce "İyi cevap iskoç eteğine benzermiş. Ana konuları kapsamalı ama ilgi çekecek kadar da kısa olmalı. Bende böyle yanıt vereyim" dedi ve şunları aktardı.

BEĞENMESEK SATMAZDIK : "Biz Oyak olarak Türkiye'de yapacağı çalışmalara güvenmediğimiz bir yabancı kuruma bankayı satmazdık. Geçmişte talipliler oldu, biz satmadık. Türkiye demokratik bir ülke diyoruz. Herkes kendi değerlendirmesinde özgür. Bu belirli kuralları olan kurumsallaşmış bir yapı içinde alınmış bir karar. Biz yatırımcı bir kuruluşuz."

ORDUNUN BANKASI DEĞİL: Türkiye'de kanunlara göre kurulmuş bir banka. Ordunun bankası olmaz. Ordu ticaret yapmaz, yapmamalıdır. Ordu hepimizin ortak gözbebeği olarak görevlerini yapar. Ordu ticaret işi değildir. Ama biz emeklileri ve çalışanlarının paralarını değerlendirmeyi yanlış bulmuyoruz. Orduyla bizim bir alakamız yok."

OYAK TEK DEĞİL : "Biz daha etkin olabileceğimiz alanlara gitmek istiyoruz. Keza Türkiye'de 70 küsur banka var. Öte yandan Türkiye'de tek olan bir kuruluşun satışını yapmıyoruz. Bir TÜPRAŞ, TELEKOM ya da ERDEMİR gibi değil bu satış...

PARA NEREYE GİDECEK: "Parayı Türkiye içinde yeni yatırım alanlarına aktarmayı düşünüyoruz. Bu yatırımlar enerji olur, yurt dışında Türkiye'ye gelen yabancılara cevap olacak yatırımlara dönüştürmek olur."

ERDEMİR ALINDI DİYE SATILMIYOR : "Biz Erdemir ile ilgilenme kararını 2005'te aldık. İkisi arasında ilgi kurulması doğru değil. Şubat ayında 500 milyon dolarlık bir ödememiz var. Günü gelince vadesi gelince ödeyeceğiz. Zaten 10 senelik bir borç... Faizler iyi niye nakit ödeme yapalım. Bu güçlü kaynağı çok daha iyi alanlara yatırmamız daha doğru değil mi?

KIRMIZI / BEYAZ CEVAP; "Kırmızı beyaz giydik çünkü logomuzu tanıtma toplantısıydı. Bu olayın kırmızı-beyaz olarak değerlendirilmesi ne kadar doğru. 1- Ben kırmızı-beyazı çok seviyorum. 2- Logomuzun rengi ve onu tanıttık.

O gün özelleştirme ile ilgili sözlerinin kişisel olduğunu belirten Ulusoy, o sözlerini anımsattı... Sözleri şöyle:
"Kurumumu bağlamamak üzere kendi görüşüm; Ben ne Tüpraş, ne Telekom ne de Erdemir'in özelleştirilmeye sunulmasını istemiyorum. Ben özelleştirmeye karşı değilim ama bazı alanların korunması gerektiğine inanıyorum. Eğer satılacaksa da Türk şirketlerinin alması gerekiyor. "

Ulusoy, seçimin yapıldığı kritik bir ortamda ING bankasının Oyakbank'ı satın almasının Türkiye'ye olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'yi gelmekten mutluyuz

ING grubun yöneticisi Tilmant ise "Bu satıştan çok memnunuz" sözleri ile konuşmasına başladı. ING'nin Hollanda menşeli bir grup olduğunu belirten Tilmant, 50 ülkede 120 bin çalışanları olduğunu kaydetti. ING'nin 60 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

"İşimiz bankacılık ve sigorta" diyen Tilmant, "Türkiye piyasasına girmek için en iyisini yapmaya çalışacağız. Hızlı gelişen ülkelerle ilgileniyoruz. Bu anlamda Türkiye bizim için önemli. Bu ülkede uzun bir yarışa başladık" dedi. //

İNTERNETHABER

Paşalardan Oyakbank tepkisi

Oyakbank'ın satışı yankı buldu. Emekli generaller tepkisini eyleme dönüştürdü.
Oyakbank'ın ING'ye satılmasına emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu'ndan tepki geldi.

Her üç isim de Hollandalılara satışın gerçekleşmesi ile birlikte Oyakbank'taki mevduatlarını çekerek milli bankalara yatıracaklarını söyledi. Küçükoğlu, TSK mensuplarının tüm kişisel bilgilerinin bu bankanın elinde bulunduğunu belirterek "Bu bilgiler yabancılara mı gidecek?" diye sordu.

Yavuz, yabancı bankaların yerli bankaları batırdığını öne sürerek, "Oyakbank milli bir müessese. TSK mensupları bu satışa mantıki ve duygusal olarak karşı çıkacaktır. Oyak Yönetim Kurulu, bunun hesabını verir" diye konuştu.
Kuloğlu da, "Bu satışları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik sorunu olarak görüyorum. Oyak üyeleri herhalde bu satıştan sonra banka işlemlerini milli şirketler üzerinden gerçekleştirecektir" dedi.

Küçükoğlu da Oyakbank'ın askerlerin özkaynakları ile kurulduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Yuvamız saydığımız bu kuruma, sanırım ileride gitmeyeceğiz. Askerlerin kişisel bilgileri bu bankanın elinde. Bu bilgiler yabancıların eline mi gidecek?"

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin (TESUD) mevzuatına göre, üyelerden toplanan dernek parası milli bankalara yatırılıyor. Kaynaklar, Oyakbank'ın yabancılara satışının gerçekleşmesi durumunda TESUD'un bu bankaya hiçbir şekilde para yatırmayacağını kaydetti.

Evet adamlar seçim sonrası ziraat vede halkbank'ıda satacak .(peşkeş çekecek)
Türk bankası kalmayacak .
Türkler ürezinden yabancılar çatır çatır para kazanmaya devam edecek .

oyakbank 2 yıldır satılmaya çalışılıyor haberiniz yok :) babam orda çalışyır ordan biliyorum ordunun bankası değiliz sadece ordu bizi tercih ediyor o kadar türkiyede dolu banka var ordu bulur elbet birini büyütülcek bir haber değil her ay banka satışı oluyor bu ülkede :)

Geri