Oyun Dünyası - 2 (Aileler lütfen okuyun!)

PRotype

Game Spider
Reaction score
0
Yazımın ilk bölümüne bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bu ay yeniden LEVEL dergimi elime aldım merak ettiğim tek bir konu vardı. Oda Hasan Başaran'ın Büyük Oyunlar adlı yazısının devamını okumak için can atıyordum. Ve okudum biraz sağlık açısından elime geç ulaşan LEVEL dergisini elime aldığımda tek merak ettiğim yer burasıydı. Çünkü Hackhell'e sunmuş olduğum yazımı son bölümü okumadan tamamlayamazdım..

Aslına bakarsanız yazının son bölümünü tahmin edebiliyordum örneklendirmeler vardır dediğim anda. Madde madde açıklanmış oyun türlerini gördüm.. ( Vay be ben neymişim ! :D )

Hasan Başaran arkadaşımıza tekrardan teşekkürlerimi sunuyor ve aşağıdaki yazacaklarımda bana önfikir olduğu içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Sanırım yazının düzenini bozmamak için onun gibi yapmak en iyisi olacaktır..

----------

Bilirsiniz oyun türleri açısından bir çok çeşite ayrılır : '' Aksiyon,FPS,RPG,Macera vs. ''

Her biri vakit geçirmek için kullanılan eğlence aracı olarak gözüksede biraz derine inildiğinde nelerin ortaya çıktığını oyunlardan anlamayan birisi bile rahatlıkla görebilir ( dermişim :p ) Her neyse lafı gevelemeden gruplandırmalara başlıyorum.

Counter Strike

Bu oyunu bilmeyen varsa biraz alt tarafda bulunan bölüme girip öğrenebilirler. Bu oyun vakit öldürmek niyetine kullanılsada aslında sonuçları çok çok vahimdir..

- Ülkemizde görülen bir vaka olarak; 2 kişinin real (canlı) CS oynaması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti. Neymiş gerçek Counter oynayacaklarmış.

- Yine Counter - Strike'den esinlenen Paintball senaryosunda kalbine gelen bir boya-mermi tarafından kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden arkadaşımız bulunuyor.. (Manigatör'ün tanıdığıydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.. Allah rahmet eylesin..)

- İşte en önemli nokta burası, ülke ismini hatırlamadığım bir yerde geçen olayda (Yine Hasan Başaran değinmiş..) bir çocuk, ilkokul öğrencisi bir çocuk 9 mermi ile 8 arkadaşını öldürmüş. İşin ilginç tarafı ise mermilerin bulundukları yer boyundan aşağı inmiyor. 5'i tam kafatasına , 4'ü de tam nefes borusuna.. Yapılan araştırmalar sonucunda ise çocuğun verdiği cevap :

'' Arkadaşlarımın yanına gelmeden önce uzun bir vakit Counter Strike oynamıştım.. ''

Ve çocuğun gerçekten bir CS delisi olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

- Haydi millet Counter Strike oynamaya kafa dağıtıyoruz !

Crysis , Tom Clancy , Call of Duty , Battlefield vs vs.

Haha işte Amerika.. Şu yukarda yazdığım oyunların hepsi Amerika'nın gücünü oyunlar yolu ile dünyaya tanıtmak amacıyla piyasaya sürülmüştür. Kimse kalkıp bana yok Swat , yok Rainbow team , yok 2. Dünya Savaşı demeyin. Yegane amaç Amerika'nın en güçlü olduğunu ispatlamaktır.

- Tabi janım!!

Grand Theft Auto

- Büyüyünce ne olucan olum ? Mafya !

Bu serinin yapımcısı Rockstar Games tam bir suç örgütüdür. Çünkü çıkardığı tüm oyunlar ya işkence, ya bir mafya babası senaryosu , ya şehri dağıtmak , ya da baştaki adama kafa tutmak üzerine kuruludur. Çoğu ülkede oyunları yasaklanmıştır. Ama hala oynanmaktadır.

Grand Theft Auto serisinin son oyunu San Andreas'ta yayınlanan son patch'i ile bizim müstehcen dediğimiz şeylerin yapılması bir görev haline getirilmiş. Sıkıysa yapma bölümü geçemezsin. Ve bizim çocuklarımız, 5-6-7-8-9-10-11 .... gidiyor böyle hepsi bu oyunu oynuyo.. Aileler bir kere olsun baktınız mı çocuklarınız ne yapıyor diye ?

Oyundan bir kare olarak şunları söylemek istiyorum ve konuyu olduğu yerde bırakıyorum karar sizin!

Oyunun bir bölümünde Dünya üzerinde sayıları az olan Lezbiyen dediğimiz yani kadın - kadına ilişkiyi tercih eden kişilerin kendilerine zevk vermek için kullandıkları bir aleti siz oyunda suç aleti olarak kullanmak zorundasınız .. Senaryonun sonucunu sormayın aklınızın ucundan bile geçmez. Ya da meraklanmayın ben söyleyeyim..

Görevin son aşamasında kurbanınız olacak kadın ile yatmak zorunda ve erkeğin bir kadından ne kadar farklı olduğunu ispatlamalısınız. Nasıl mı? Bana sormayın !!

Manhaunt

O işte bu müthiş oyun işkence,kan,tecavüz,zoraki liderlik daha sayayım mı? Oyunda hepsi var kurbanınız olacak kişiyi ister klozetin içine atıp dilim dilim doğrarsınız. İsterseniz bir makine yardımı ile parmaklarını keser yedirirsiniz. İsterseniz televizyondan içeri sokarsanız. İsterseniz cinsel organının kesip .........

Gerisini artık siz düşünün !!!

Command & Conquer

Ahh.. Hayallerimin baş tacı.. Benim en zevk aldığım oyun serisi C&C .. Bu seride fazla birşey yok aslında ama yinede söylememde yarar var. Tiberian Sun,FireStrom,Renegade,Tiberium Wars sadece Tiberium evreninde geçmiş C&C oyunlarıdır. Diğerlerini ele alalım..

Red Alert : Albert Einstein'ın zaman makinesini kullanarak tarihi geriye götürmesi ve Nazi işgalini daha önceden bilir olarak zamana müdahele etmesi ile başlıyor herşey. Ama Müttefikler işe el koyuyor ve işler değişiyor he bide Yuri vay uzaylı dostumuz Yuri oda Sovyetler tarafında ama ihanete uğrayacağını bilmiyor..

Red Alert 2 : Bu bölümde Sovyetler Pentegon'a kadar sızıyor ve orayı ele geçiriyor göreviniz onları püskürtmek kim mi yapacak bunu Müttefikler tabikide..

Generals & Zero Hour : GLA (Terörist ordusuda denilebilir.) , Çin ve Amerika .. Oyun bu 3'ü arasındaki savaşı anlatıyor. Kazanan ... tabiki Amerika ...

Ha unutmadan Müttefikleri sayayım çok şaşıracaksınız..

Müttefikler: Almanya , İngiltere , Amerika
Sovyetler : Libya , Rusya , İran

Vay anasını kadroya bak. Ben Amerikanları Alman düşmanı olarak biliyorum? Almanlarıda Amerikan düşmanı ? Rusya'yı da Alman düşmanı olarak biliyorum ? 2. Dünya Savaşında Amerika Rusya'nın tarafında değilmiydi. Ee madem bu Ruslar niye Amerikanları sevmiyor..

Bunları sizin engin bilgilerinize bırakıyorum..

Turning Point: Fall of Liberty

İlk defa sevinmiştim arkadaşlar. İlk defa Nazilerin Amerika'yı işgal ettiklerini görücem diye. Yapımcılar da öyle söyledi artık Nazilerin dünyasında oynayacaksınız dedi. Bende sandım ki Amerika'yı işgal edicez meğer Amerikalı bir taksici olup ülkeyi nazilerden kurtaracakmışız.. Kazanan yine Amerika..

Oyun sektörünün en büyük mirasçısı Ameriak , en büyük pay Amerika , en büyük zaferler yine Amerika !

Benden bu kadar !

Kısa örneklendirmeler yaptım. Ama Aileler , çocuk sahibi olacaklar , çocuk sahibi olmuş olanlar sizden bir ricam var çocuklarınıza yaşlarına uygun oyunlar oynatınız. +18 ise bırakın +18 olunca oynasın , +13 ise +13 olduğunda oynasın eğer oyun kalmadıysa PRotype her zaman burda yaşa göre oyunlar rahatlıkla buluruz..

Benden bu kadar ya çocuklarınızı yukarıdaki dünyaya bırakırsınız,sonuçlarına katlanırsınız ya da.....

güzel bir döküman olmu$ Pro :melek

eline sağlık pro, oynayıp duruyoruz bu oyunları da, hiç bu yönden yaklaşmıyoruz konuya ama..

özellikle bu oyunlardaki amerikan sempatizanı sağlama amaçlarına değinmen çok güzel olmuş..

eLLerine sağLık kuzen çok faydaLı bir döküman oLmuş...saoLasın...

Pro gerçekten kafama uzun süredir takılan bi konuya değinmişsin çok saol kardeşim benim.
Zamanında bi şirketin pazarlama departmanında çalışıyordum konyada.Hangi gün pazarlama yapmak için şehre açılacak olsam bir gün öncesinden hazırlık yapardım.O zamanlar 2 pentiumluk 4 gb lik bi pc vardı bende.Tek bi oyun kaldırıyordu.Bi strateji oyunu.Her işe açılacağım günden 1 gün önce gece 4-5 saat bu oyunu oynardım.Ve gerçektende stratejik düşünme konusunda bu oyundan çok şey aldım.Hala günümüzde bile stratejimi geliştirme konusunda bölüm bölüm bu oyuna minnettarım.Teşekkür ederim Stronghold...

Bu arada COD4 çıktığında çevremdeki insanlara çok kırılmıştım bu oyuna hasta olduklarından.Oyunca ıraklı direnişçileri ve çeçen leri öldürüyordunuz.Senin de dediğin gibi kazanan hep abd.Rambo serileriyle çocukluğumuzda terörist olarak tanıdığımız ıraklılar şimdi günümüzde cod gibi oyunlarda terörist olarak gösteriliyor.Sebep?Sebebi şu: Onlar ülke fethetmiyorlar,ülkelerini savunuyorlar.Ve bir gerçek var.Vatanını,Dinini savunan Müslüman teröristtir....

Yaza için çok teşekkür ederim güzel kardeşim.Ellerine sağlık.

Dostum benim yapmak istediğim sempitizanlık falan değil orası beni ilgilendirmiyor çocuklar büyük tehlikede artık cinsellik denen şey açıkça oyunlara şırınga edilmiş durumda ve bunu görüyorum takıldığım cafede 13 yaşından küçük çocuklar ekmek paralaları ile geliyorlar GTA oynuyorlar lanet olsun diyorum kendime ! Bende bu piyasaya düşersem bir gün ne olur diyorum. Benim favori oyun türüm Stratejidir. Çünkü çok şey öğrendim yalanım yok. Strateji dendi mi bir kenera koyarım kendimi. FPS'leri sevmedim sevmeyide düşünmüyorum Call of Duty 4 Irak'ı ele aldı yeni haberi hemen vereyim Call of Duty 5 Afganistan'ı ele alıcak arkadaşlar...

Kardeş sana kimse sempatizan demedi zaten :saskin

Benim hayallerimdede gelecekte pc oyunu tasarlamak var.Hatta yapabilirsem yapmak istediğim ilk oyun Çeçenistan direnişi hakkında olucak.

Kardeş sana kimse sempatizan demedi zaten :saskin

Benim hayallerimdede gelecekte pc oyunu tasarlamak var.Hatta yapabilirsem yapmak istediğim ilk oyun Çeçenistan direnişi hakkında olucak.

Ya sen beni yanlış anladın yani sempitazanlık oymuş buymuş işim yok demek istedim ben orada. Bende daha farklı bir düşünce var eğer Allah nasip kısmet ederse ilk oyun tasarımım belli Çanakkale !

sadece oyun degil filimlerdede hep amerikalilar iyi, kizildereliler, japonlar(vietnam), araplar vs. kötüler olur ...
ama gercekten güzel ve düsündürücü paylasim olmus ...

Geri