Papa'dan Said-i Nursi'ye Teşekkür

bosver

New member
Reaction score
0
Sıra No: 59

Papalık Makam-ı Âlîsi Kalem-i Mahsusu
Başkitabet Dairesi
Numara: 232247
Vatikan, 22 Şubat 1951

Efendim,

Zülfikar nâm el yazısı olan güzel eseriniz İstanbul'daki Papalık makam-ı vekâleti vasıtasıyla Papa Hazretlerine takdim edilmiştir. Bu nazik saygınızdan dolayı gayet mütehassis olduklarını bildirirken, üzerinize Cenab-ı Hakkın lütuflarını dilediklerini tebliğe beni memur ettiklerini arza müsâraat eylerim. Bu vesile ile saygılarımı sunarım efendim.

İmza
Vatikan Bayn Başkâtibi

Kaynak:Emirdağ Lâhikası (2) - Mektup No: 55 - s.1833

neden ısrarla said-i nursi ile alakalı konuları bu bölüme açıyorsunuz ben taşıdıkça arkadaşlar ..?
taşındı..

Yümni Sezen''in "Dinlerarası Diyalog İhaneti" kitabında anlattığı gibi, Saidi Nursi,1950''de Roma''ya, Papa 12.Pius''a Risale-i Nur Külliyatı''nı gönderdi. Saidi Nursi, Nur talebelerinin askere katılmak yerine Kur''an çalışarak zamanlarını değerlendirmelerini istiyordu. (Yakında ''insani redçiyiz'' diye ortaya çıkarlarsa şaşmamak gerek) Ve Nursi''ye göre, çağın mütecaviz dinsizliğine karşı Hıristiyanlarla ittifak sağlanabilirdi. Şöyle diyordu: "İman ehli, değil Müslüman kardeşleriyle, Hıristiyanların dindar ruhanileriyle de ittifak etmek, ihtilafları nazara almamak, niza etmemek gerekir."
Yani tıpkı bugünkü gibi.....
Nursi'ye göre, Müslümanlık-Hıristiyanlık ittifakını bozmaya çalışan komünistlere karşı üç zümre, Nurcular, Hıristiyan Ruhaniler ve Misyonerler uyanık olmalıdır. (Emirdağ Lahikası, 1, 1712)
OPUS DEI cemaatinin kullandığı "hoşgörü" ve "diyalog" sloganları ile ortaya çıkan Fethullah Gülen''in, üstadının izinden gittiği çok açıktır.
Thomas Michel diyor ki, "Papa John Paul ve S. Nursi''nin fikirlerini mukayese ettiğim zaman şok edici benzerlikler görüyorum."
Fethullah Gülen de biliyorsunuz Papa''ya "Dinlerarası diyalog misyonunun takipçisi olduğunu "Rabbin aciz kulu" imzalı bir mektubu Papa''ya bizzat vererek ilan etmiştir.ü
Dinşimiz üzerinde oynanan oyunların bir kanıtı niteliğindeki bu tarihi belge için teşekkürler....

Peki Nurcular neden gerçeği göremiyor, bütün bu yazılanlar onlara ne anlam ifade ediyor. Sakın peygamberimizin gayr-i müslimlere yazdığı mektupları örnek vermesinler çünkü o mektuplar hizmetçi olmak için değil gayr-i müslimleri İslam'a davet etmek içindi. Sünnet maskesi arkasına sığınan Fettullah Gülen ve Said-i Nursi ise yazdıkları mektuplarla kimseyi İslam' a davet etmedikleri gibi Gayr-i Müslimlere işbirliği teklif ediyorlar.

Peki Nurcular neden gerçeği göremiyor, bütün bu yazılanlar onlara ne anlam ifade ediyor. Sakın peygamberimizin gayr-i müslimlere yazdığı mektupları örnek vermesinler çünkü o mektuplar hizmetçi olmak için değil gayr-i müslimleri İslam'a davet etmek içindi. Sünnet maskesi arkasına sığınan Fettullah Gülen ve Said-i Nursi ise yazdıkları mektuplarla kimseyi İslam' a davet etmedikleri gibi Gayr-i Müslimlere işbirliği teklif ediyorlar.

gözleri kapalı çünkü gerçeği sölersin kaynak isterler kaynağı verirsin her kaynak her kitap doğru deildir derler onlar için tek gerçek abd deki lüx içinde cia korumalığında yaşayan hocalarının söledikleridir ne yaparsan yap değişmez

gözleri kapalı çünkü gerçeği sölersin kaynak isterler kaynağı verirsin her kaynak her kitap doğru deildir derler onlar için tek gerçek abd deki lüx içinde cia korumalığında yaşayan hocalarının söledikleridir ne yaparsan yap değişmez

peki yaa hocam ingilterde de okul var mı5 ajanı, rusyada okul var kgb ajanı afrikada okul var gene mi xxx ajanı
bunları nasıl açıklarız

Tabi okul aç ondan sonra istediğini yap. hatta okullarını açık tutmak için Çevik Bir'e mektup yaz yalakalık yap, aman efendim okullarımı kapatmayın (çünkü elindeki en etkili propaganda malzemesi) İslamı temsil ettiğini söyle ,Çevik Bir'e eğil.

Geri