Pardus 2011′in ‘‘ Beta ’’ Sürümü İndirime Sunuldu…

KnowN

BiR uMuTTuR YaŞaMaK !
Reaction score
0
SoNuNDa 'EyvaH' DiyeCeĞiM ŞeyLeRe, BaŞıNDa 'EyvaLL
Pardus-2011-Beta-510x600.jpg

Tübitak desteğiyle geliştirilen, Türkiye’nin ilk ve tek işletim sistemi olan Linux tabanlı Pardus’un yeni beta sürümü gün içerisinde kullanıcıların huzuruna sunuldu. Beş yıllık bir maziye dayanan Pardus, Linux’un alt yapısını kullanan işletim sistemlerin arasında en çok dağıtılanlardan biri olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Diğer kardeşlerine nazaran çok daha iyi bir kullanım deneyimi, kullanım kolaylığı ve şık bir görsellik sunan işletim sistemi, beraberinde ise birçok ücretli veya ücretsiz yapıdaki yazılımı huzurlarınıza sunuyor.

P3 kodekleri, Flash oynatıcısı ve Java sanal oynatıcısını barındıran işletim sistemi, yeni sürümle beraber hem çalışan disk hem kurulan disk aynı DVD’nin içerisinde sunulacak. KDE 4.5.2 arabirimini kullanacak olan işletim sistemi, Firefox yerine Chromium yada Rekonq isimli internet tarayıcılarına yer verecek. 32-Bit ve 64-Bit’lik olmak üzere iki farklı sürüm içerecek olan işletim sisteminin indirme linklerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Pardus 2011 Beta 32-Bit : ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2011/Beta/Pardus-2011-Beta-i686.iso

Pardus 2011 Beta 64-Bit : ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2011/Beta/Pardus-2011-Beta-x86_64.iso

Ekli dosyalar

• Pardus-2011-Beta-510x600.jpg
    Pardus-2011-Beta-510x600.jpg
    58.6 KB · Görüntüleme: 3,346
Tübitak desteğiyle geliştirilen, Türkiye’nin ilk ve tek işletim sistemi olan Linux tabanlı Pardus’un yeni beta sürümü gün içerisinde kullanıcıların huzuruna sunuldu.
Böyle bir şey yazmak istemezdim ama çoğunlukla yanlış anlaşılma olduğundan ekleyeyim, dedim. Pardus; Türkiye tabanlı, TUBİTAK destekli bir GNU/Linux dağıtımıdır. Ne Türkiye'nin ilk, ne de tek işletim sistemidir. Böyle şeyleri durmadan milli duygularla istismar etmeyelim.

Geri