KnowN
BiR uMuTTuR YaŞaMaK !
- Reaction score
- 0

Tübitak desteğiyle geliştirilen, Türkiyenin ilk ve tek işletim sistemi olan Linux tabanlı Pardusun yeni beta sürümü gün içerisinde kullanıcıların huzuruna sunuldu. Beş yıllık bir maziye dayanan Pardus, Linuxun alt yapısını kullanan işletim sistemlerin arasında en çok dağıtılanlardan biri olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Diğer kardeşlerine nazaran çok daha iyi bir kullanım deneyimi, kullanım kolaylığı ve şık bir görsellik sunan işletim sistemi, beraberinde ise birçok ücretli veya ücretsiz yapıdaki yazılımı huzurlarınıza sunuyor.
P3 kodekleri, Flash oynatıcısı ve Java sanal oynatıcısını barındıran işletim sistemi, yeni sürümle beraber hem çalışan disk hem kurulan disk aynı DVDnin içerisinde sunulacak. KDE 4.5.2 arabirimini kullanacak olan işletim sistemi, Firefox yerine Chromium yada Rekonq isimli internet tarayıcılarına yer verecek. 32-Bit ve 64-Bitlik olmak üzere iki farklı sürüm içerecek olan işletim sisteminin indirme linklerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz;
Pardus 2011 Beta 32-Bit : ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2011/Beta/Pardus-2011-Beta-i686.iso
Pardus 2011 Beta 64-Bit : ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2011/Beta/Pardus-2011-Beta-x86_64.iso