Patlayan Bilgisayar Can Aldı !

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

qn363a.jpg

Patlayan Bilgisayar Can Aldı !

Patlayan ve yanan cep telefonlarından sonra şimdi de katil PC ortaya çıktı

Bilgisayarların patladığı veya elektrik bağlantı sorunu nedeniyle yangına sebep olduğu kazalar ile daha önce de karşılaştık. Hatta benzer durumlar cep telefonlarında da meydana geldi. Ancak bu kez gerçekleşen durum kaza olmaktan daha çok, PC'nin planlanmış bir intihar saldırısına benziyor.

Olay zamanı iki ev arkadaşı evlerinde sakin bir gün geçiriyorlardı. Ev arkadaşlarından biri bilgisayarında çalışırken, diğeri banyoya girdi. Büyük bir patlama sesi duyarak banyodan fırlayan adam, Hintli bilgisayar mühendisi olan kurbanın cesedini kömürleşmiş şekilde bilgisayarın karşısında oturur pozisyonda buldu. Bu hiç beklenmedik manzara karşısında olay yerinde bayılan arkadaşını polis ambulansla hastaneye yetiştirdi.

Olay yerini inceleyen polis memurları böyle bir manzara ile daha önce hiç karşılaşmadıklarını ve kurbanın olay anında hayatını kaybettiğini söylediler. Olaya neden olan PC'de herhangi bir anormallik tespit edemeyen yetkililer olayın kaza olduğunu ancak neden ve nasıl gerçekleştiğini anlayamadıklarını henüz açıkladılar.

Kaynak

Ben daha önce notebook batarya ve monitör patlamaları falan duymuştum ama böyle

bir olayı ilk kez duydum sabotaj mı diye düşündüm lakin polis kaza olduğunu açıklamış

aklıma gelen bir başka soru ise ölen kişinin bilgisayar mühendisi oluşu acaba sistem de aşırı

bir overclock , modifiye falan mı yaptı da böyle bir durum oluştu hayatını kaybetmiş olması elbette üzücü : (

overclock yapılmış tüm PC lerde bu tehlikenin olduğunu duydum overclock yapılmış olabilir.

overclock var kesin cpu zormalama bnm de ekranın parlaklığı inip çıkıyo

şimdi laptop kullanıyorum. bırakayım mı şimdi avi ne yapalım

Geri