PC açılırken neden şifre istiyo??YARDIM

<<< EROSS >>>

New member
Reaction score
0
Bilgisayar Açılıken Name--- Password Kutucukları çıkıyo... Ama Bu Gerçek şifre Değil, şifreyi Ne Girsende Bilgisayar Açılıyo....herşey Oluyo Yani..

Sorunum Bunu Nası Iptal Edebilirim Pcyi Açmak Için Power A Basmak Yeterli Oluyodu..2dk Sonra Geliyodum Pc Açılmış Oluyodu..şimdi Düğmeye Basıyorum Otomatik Olarak şifre Istiyo Ve Bilgisayar Açılmış Olmuyo 2 Saat Bide Onu Bekle... 2.kez Pc Başına Geçmem Gerekiyo..bunu Nasıl Iptal Edebilirm...lütfen Bilen Ya Da Fikri Olan Varsa Yazarsa çok Sevinirim.

Bir Ikinci Sorun Da ''başlat'' Taki Kullanıcı Resminin üstü Aktif Değil,resmi Falan Değiştiremiyorum..bu Neden Olabilir Acaba?

arkadaşım pc nin içini aç bios pilini cıkar yuvarlak gri büyük saat pilleri gibi bişey onu cıkar bütün şifreler kalkar sanırım benden bu kadar :)

arkadaşım pc nin içini aç bios pilini cıkar yuvarlak gri büyük saat pilleri gibi bişey onu cıkar bütün şifreler kalkar sanırım benden bu kadar :)

bios şifrsi için geçerli olduğunu biliyorum bu önerinin,,,

denetim masasında kulanıcı hesaplarına gel orda herşey var yeni parola oluştur iptal et o kadar

kardeş Netware kurmuşsundur. Mr.kLex in dediği tamamen bios şifresi ile ilgili. netware yi kaldırmak için denetim masası>ağbağlantıları kullanmış olduğun ağın üstüne sağtuş özelliklerden netware yi kaldırabilirsin. sonra delacuesta nın dediği gibi istediğini uygula...

bu şifre windows açılmadan geliyorsa bios şifresidir.. en kolay yöntem arkadaşın da dediği gibi bios pilini çıkartıp biraz bekledikten sonra takmaktır..

eğer windows açılırken geliyorsa, kullanıcı şifresidir.. denetim masası - kullanıcı hesapları altından kullandığın hesaba girip şifre sormayı iptal edebilirsin..

başlatta görünen resmi de yine aynı yerden değiştirebilirsin..

2zin1iv.jpg

kare içine aldığım ikinci şekildeki şey çıkıyor.onu bir türlü iptal edemiyorum.ne yaptıysam olmadı..1.resim gibi nası olacak ya puuff..

tüm kullanıcı hesaplarını kaldır.!

dostum böl parcala yönet misali bölmüşsün ama yönetemiyorsun...Bikaç tane kullanıcı hesabı olustrmussun ve şifre koymamıssın onun için soruyor..d,iğer kullanmıyacağın kullanıcı hesaplarını kaldır o zaman ilk kullanıcı hesabı kalınca otomatikmen o resimde gelir..yada bu sekilde kullanırım dersen zararı yok..kalabilir..

"Başlat" ---> "Çalıştır" Aç Kutusuna "CONTROL USERPASSWORDS2" yazıp "tamam" diyoruz.
Ardından karşımıza gelen "Kullanıcı Hesapları" bölümünde en üstte yer alan "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğindeki işareti kaldırıyoruz ve"uygula" diyoruz. Karşımıza parola isteyen kutucuk çıkıyor ve parolamızı giriyoruz. Parolamız yoksa boş bırakıyoruz. "Tamam" diyoruz ve işlem sonuçlanıyor.

"Başlat" ---> "Çalıştır" Aç Kutusuna "CONTROL USERPASSWORDS2" yazıp "tamam" diyoruz.
Ardından karşımıza gelen "Kullanıcı Hesapları" bölümünde en üstte yer alan "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" seçeneğindeki işareti kaldırıyoruz ve"uygula" diyoruz. Karşımıza parola isteyen kutucuk çıkıyor ve parolamızı giriyoruz. Parolamız yoksa boş bırakıyoruz. "Tamam" diyoruz ve işlem sonuçlanıyor.

sonunda oldu artık direk açılıyo pc..söylediklerini yaptım..yapınca masaüstü falan herşey gitti..pc ilk günkü gibi oldu..bi ie bi belgelerim bide geri dönüşüm kutusu kaldı tırstım böle kalcak diye. :D sonunda tekrar deneye deneye,uğraştım buldum artık direk açılıyo teşekkürler,masaüstüde eskisi gibi bi sorun yok..

ama diğer sorun halen dvm ediyo başlat menüsündeki resmin üstü aktif olmuyo denetim masasından değiştiriyorum ama başlat a gelince göstermiyo virüs mü vardır nedir anlamadım..
2s988s3.jpg

başlat'a sağ tıklayıp özellikler de, oradan özelleştir'e tıklayıp varsayılan ayarlara'a bas, düzelmesi gerekir..

gerçi ben vista'ya göre söyledim ama xp'de de aynı ayarlar vardır sanırım..

başlat-özellikler tamamda varsayılan ayarlar yazmıyo neyse o da öle kalsın teşekkürler...

Geri