Pc Dekİ Şİfreler Nerede Saklanir

ylcaks

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar pc ye girmiş olduğumuz şifreler bir yerlerde saklanıyor ama nerede?
Bu konuda Ünv. Bilgisayar hocamıza dahi sordum ama net bir cvb alamadım. Bilse Bilse hacker işleriyle uğraşanlar yada keyloger yapan lar bilir denildi hep.
-Bir internet cafeye gittiğimizde msn olsun diğer şifrelerimiz olsun mecburen giriyoruz yani şifremiz o pc de kalıyor bir sonraki oturan bunun yolunu biliyorsa yandık vallahi.
-şimdi pc deki şifreler nerede saklanır ve nasıl silebiliriz?
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Şimdiden teşekürler... E S E N K A L I N

windows un içindeki password.pwl dosyası içinde saklanıyor

unknown34' Alıntı:
windows un içindeki password.pwl dosyası içinde saklanıyor

pwl dosyaları 98'de kaldı kardeş, xp ve diğer yeni versiyon windows'larda artık

daha karmaşık bir şifreleme kullanılıyor bunlar için..

bilgisayara her girilen şifreler ele geçirilemez ama kayıt altına alınmış olanlar

evet.. örneğin im programlarda msn, icq, yaho messenger tarzı, şifre

hatırlanması işaretli ise bu şifreler bilgisayarda bulunacaktır, bunların her birinin

ayrı programları var..

yine ftp programları olabilir, cuteftp tarzı.. çevirmeli ağ bağlantı şifreleri olabilir..

yani bilgisayar üstünde aklına gelebilecek tüm hatırlatma seçeneği bulunan

şifreler için bu geçerli.. ama hotmail login sayfasını açıp kullanıcı adı şifre girme

ile oraya yazılan şifrenin bilgisayar hafızasına alınması mümkün değil, makinada

herhangi bir kayıt programı, keylogger programı bulunmadığı taktirde..

arkadaşalr bldiğime göre msn mesenger şifreleri pc de md5 halinde saklanıyor regeditte doğru mu biliyorum...yanlış biliyorsan özür dilerim

XP DE fazla korkamayın ama eski işletim sistemleri için aynı şeyleri söyleyemcem.

Ama şifrelerinizi ASCII karakterlinden oluşturmayı unutmayın. Ayrıca KEYLOGGER Riskine karşı önlemini almayı unutma.

EN SAĞLAM YÖNTEM EMİN OLDUĞUN BİR BİLGİSAYARDAN HER AY ŞİFRENİZİ YENİLEMEK.

(EMEĞE SAYGI GÖSTERELİM) TEŞEKKÜRDEN KAÇINMAYALIM

sam dosyasının içnde saklıdır....fakat onu açmak bir lamer için biraz uğraştırır:)))sam dosyasına ulaşmak için windows-system32-config içinde....bu kadar yeter gerisi fazla etik değil....

Geri