rakipsiz51
New member
arkadaşlar çoğumuzun ve elbette başta (benim):biggrin karşılaştığımız bir sorundur tv kartlarıyla şifreli kanalları özellikle lig tv de maçları seyretme imkanının olup olmadığını bilmioruzve araştırdım sitemizde bununla ilgili işimizi görecek bi konu bulamadım açılan konular hep ayrı ayrı problem yaşayan arkadaşların açtığı konular bu başka varsa gözümden kaçtıysada ö.dlrim
neyse gelelim konumuza benim tv kartım avermedia dvb-s tv kartım var buna yardımcı olabilecek progdvb ve dvbdream programlarını indirdim nasıl kullanılacağı hakkında n ufak bi fikrim yok kanalları seyrediorum herşey normal ama şifrelilere gelince baka kalıom oldukça karmaşık karmaşık olduğu kadar yararlı programlar bunlar, bilgisi olan arkadaşlar yada sorun yaşayan arkadaşlar varsa bu konu altında toplayalaım eğer isterseniz tabi
önce ben birkaç bişey paylaşim işinize yara belki ben yapamıom nede olsa
:durdurun
..::ALINTIDIR::..
PROGDVB
Arkadaşlar ProgDvb programı Skystar uydu kartı gibi diğer Dvb-s kartlarda en yaygın kullanılan programlardan biridir. ProgDVB Standart edition ve ProgDVB Pro olarak 2 farklı sürüm halinde dağıtımı yapılmaktadır.
Daha ileri kullanımlar için özellikle paralı olan sürüm, yani PRO sürümünün satın alınması gerekir.
Satın alma için ProgDvb Programının sitesindeki satın alma bölümüne girilmesi gerekir. Tüm işlemlerden evvel ProgDVB programı içerisinde"Hepl/Registration" menüsü içerisinde bir HARDWAREID değerini kenara not tutmamız gereklidir. Bu ID kullanılarak sadece bizim bilgisayarımıza ait olan bu değer üreticiye gönderilmekte ve şu an kullanmakta olduğumuz bilgisayara özel bir serial tarafımıza gönderilecektir. Bilgisayar yenilenmesi durumunda ise yeni ID nin üreticiye gönderilmesi durumunda herhangi bir ücretlendirme yapılmayıp, tarafımıza ProgDVB4 ve 5 sürümlerinde kullanılabilir yeni bir serial gönderilir. Ödemeler EFT, Kredi Kartı veya Paypal yoluyla yapılabilir.
Satın alınan serial public edilse dahi başka bilgisayarlarda çalışmaz! Bu serial yine Registration menüsü altınadaki "seri.al" kısmına girilerek işlem tamamlanılır.
ProgDVB Professional üreticisi Elecard Codeclerini H264 yayınları çözmek için tavsiye eder. Onu da ücretli olarak satar
Program özellikleri
Standart edition ile genel özellikler sınırsızca kullanılabilir.
Standarda ek olarak PIP yani Picture in a picture sadece 5.x sürümünde çalışır.
AVC,H.264 ve DVB-S2 desteği, çoklu audio stream desteği sadece ProgDVB Professional ile çalışmaktadır.
ProgDVB Standart edition ile Professional edition aynı yazılımdır! Aradaki tek fark satın alınan seri.alin girilmiş olmasıdır!
ProgDVB Programının diğer programlara göre şu anki en büyük avantajıları
En kolay destek alınabilecek Program oluşu.
Arabirimi basit, karmaşık olmayışı.
Forumlarda en fazla dağıtımı yapılan program oluşu.
Yazılıma modül ekleme imkanı sağlaması.
Bilinen kartların çoğuna destek verilmesi.
ProgDVB Programının diğer programlara göre dezavantajları
Codec sorunları başgösterirse PIN SOCKET ERROR hatası vermesi.
Mutlak Graf bilgisi gerektirmesi.
Yeni yapılan kurulumlarda bile "Device Not Found" hatası.
Yavaş kanal taraması.
Yavaş kanal geçişleri.
Pro sürüm olmadan HD ve DVBS2 kanalların görüntülenememesi.
Dvbdream Destek Sayfası
Anasayfası:
http://www.dvbdream.org/
Görüntü ve Ses Kalitesini Arttırmak Için Kullanacağımız Ihtiyaç Duyacağınız Filtrelerimiz (Codec Downloads)
************************************************** ***********************************
Winclip 2.9.5 + DS
http://rapidshare.com/files/84019632/winclip2.9.5.rar
Bit Control MPEG Video Decoder
http://rapidshare.com/files/84030373/bcmpegdec.rar
Eklentilerin Yüklenmesi; (S2emu, Vplug, Wincsc, Gbox vs vs..)
Yüklemek istediğiniz herbir eklentiyi, uygulamayı dvbreamdaki eklentiler menüsüne eklemek için dvbdreamı kurmuş oldugunuz örnek: (C:\Program Files\dvbdream\Plugins) klasörüne gidiniz. pip00 isimli klasörün içine ilgili eklenti dosyalarınızı kopyalayınız bu işlemden sonra plugins klasöründe " copy_all " adındaki bat dosyasını tıklayınınız ve pip00 klasorunün içindeki tüm kopyaladığınız dosyaların pip adındaki klasörlerin hepsine biranda kopyalanmaya başladığını göreceksiniz. Işlem bittikten sonra dvbdream programınızı açınız ve eklentiler menüsünü tıklayıp eklemiş oldugunuz uygulamalarınızı görebilirsiniz
Görüntü ve Ses Bozukluğunun Giderilmesi:
Her görüntüleme programını kendine göre görüntüleme şekli vardır bazı programlar çeşitli codec'ler ile desteklenerek daha iyibir görüntü elde eldilmesine olanak tanır. Dvbdream ile birlikte gelen görüntü çözücü codec'lerinizi programınız açık iken " CTRL+G " tuş kombinasyonu ile codec menüsünün kısa yoldan ekrana gelmesini saglayabilirsiniz.
s2emu+vplug+softcam bu yazılımlar şifreli kanallar görüntüleyebilmek içindir
ÖNERİLERİNİZİ LÜTFEN AÇIK VE NET OLARAK YAZALIM ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN SAOLUN
neyse gelelim konumuza benim tv kartım avermedia dvb-s tv kartım var buna yardımcı olabilecek progdvb ve dvbdream programlarını indirdim nasıl kullanılacağı hakkında n ufak bi fikrim yok kanalları seyrediorum herşey normal ama şifrelilere gelince baka kalıom oldukça karmaşık karmaşık olduğu kadar yararlı programlar bunlar, bilgisi olan arkadaşlar yada sorun yaşayan arkadaşlar varsa bu konu altında toplayalaım eğer isterseniz tabi
önce ben birkaç bişey paylaşim işinize yara belki ben yapamıom nede olsa
..::ALINTIDIR::..
PROGDVB
Arkadaşlar ProgDvb programı Skystar uydu kartı gibi diğer Dvb-s kartlarda en yaygın kullanılan programlardan biridir. ProgDVB Standart edition ve ProgDVB Pro olarak 2 farklı sürüm halinde dağıtımı yapılmaktadır.
Daha ileri kullanımlar için özellikle paralı olan sürüm, yani PRO sürümünün satın alınması gerekir.
Satın alma için ProgDvb Programının sitesindeki satın alma bölümüne girilmesi gerekir. Tüm işlemlerden evvel ProgDVB programı içerisinde"Hepl/Registration" menüsü içerisinde bir HARDWAREID değerini kenara not tutmamız gereklidir. Bu ID kullanılarak sadece bizim bilgisayarımıza ait olan bu değer üreticiye gönderilmekte ve şu an kullanmakta olduğumuz bilgisayara özel bir serial tarafımıza gönderilecektir. Bilgisayar yenilenmesi durumunda ise yeni ID nin üreticiye gönderilmesi durumunda herhangi bir ücretlendirme yapılmayıp, tarafımıza ProgDVB4 ve 5 sürümlerinde kullanılabilir yeni bir serial gönderilir. Ödemeler EFT, Kredi Kartı veya Paypal yoluyla yapılabilir.
Satın alınan serial public edilse dahi başka bilgisayarlarda çalışmaz! Bu serial yine Registration menüsü altınadaki "seri.al" kısmına girilerek işlem tamamlanılır.
ProgDVB Professional üreticisi Elecard Codeclerini H264 yayınları çözmek için tavsiye eder. Onu da ücretli olarak satar
Program özellikleri
Standart edition ile genel özellikler sınırsızca kullanılabilir.
Standarda ek olarak PIP yani Picture in a picture sadece 5.x sürümünde çalışır.
AVC,H.264 ve DVB-S2 desteği, çoklu audio stream desteği sadece ProgDVB Professional ile çalışmaktadır.
ProgDVB Standart edition ile Professional edition aynı yazılımdır! Aradaki tek fark satın alınan seri.alin girilmiş olmasıdır!
ProgDVB Programının diğer programlara göre şu anki en büyük avantajıları
En kolay destek alınabilecek Program oluşu.
Arabirimi basit, karmaşık olmayışı.
Forumlarda en fazla dağıtımı yapılan program oluşu.
Yazılıma modül ekleme imkanı sağlaması.
Bilinen kartların çoğuna destek verilmesi.
ProgDVB Programının diğer programlara göre dezavantajları
Codec sorunları başgösterirse PIN SOCKET ERROR hatası vermesi.
Mutlak Graf bilgisi gerektirmesi.
Yeni yapılan kurulumlarda bile "Device Not Found" hatası.
Yavaş kanal taraması.
Yavaş kanal geçişleri.
Pro sürüm olmadan HD ve DVBS2 kanalların görüntülenememesi.
Dvbdream Destek Sayfası
Anasayfası:
http://www.dvbdream.org/
Görüntü ve Ses Kalitesini Arttırmak Için Kullanacağımız Ihtiyaç Duyacağınız Filtrelerimiz (Codec Downloads)
************************************************** ***********************************
Winclip 2.9.5 + DS
http://rapidshare.com/files/84019632/winclip2.9.5.rar
Bit Control MPEG Video Decoder
http://rapidshare.com/files/84030373/bcmpegdec.rar
Eklentilerin Yüklenmesi; (S2emu, Vplug, Wincsc, Gbox vs vs..)
Yüklemek istediğiniz herbir eklentiyi, uygulamayı dvbreamdaki eklentiler menüsüne eklemek için dvbdreamı kurmuş oldugunuz örnek: (C:\Program Files\dvbdream\Plugins) klasörüne gidiniz. pip00 isimli klasörün içine ilgili eklenti dosyalarınızı kopyalayınız bu işlemden sonra plugins klasöründe " copy_all " adındaki bat dosyasını tıklayınınız ve pip00 klasorunün içindeki tüm kopyaladığınız dosyaların pip adındaki klasörlerin hepsine biranda kopyalanmaya başladığını göreceksiniz. Işlem bittikten sonra dvbdream programınızı açınız ve eklentiler menüsünü tıklayıp eklemiş oldugunuz uygulamalarınızı görebilirsiniz
Görüntü ve Ses Bozukluğunun Giderilmesi:
Her görüntüleme programını kendine göre görüntüleme şekli vardır bazı programlar çeşitli codec'ler ile desteklenerek daha iyibir görüntü elde eldilmesine olanak tanır. Dvbdream ile birlikte gelen görüntü çözücü codec'lerinizi programınız açık iken " CTRL+G " tuş kombinasyonu ile codec menüsünün kısa yoldan ekrana gelmesini saglayabilirsiniz.
s2emu+vplug+softcam bu yazılımlar şifreli kanallar görüntüleyebilmek içindir
ÖNERİLERİNİZİ LÜTFEN AÇIK VE NET OLARAK YAZALIM ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN SAOLUN