Pc kapandı mı açılmıyor

sinan94

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarım kapandığında yaklaşık bi 15 -20 dk. beklemem gerekiyo açılası için...

Mesela bir program yükledim programın kurulumu sonunda makinanıza restart atılması gerekiyor diyo...

Bende tamam dediğimde pc kapanıyo ve yaklaşık 15 dk. sonra sistem açılıyo.... yardımmm :vur :vur :vur

BILGISAYARINDA GÖREV CUBUGUNDA CALISAN KAC TANE PROZESS var ? ONLARI görmeden bir degerlendirme yapmak yanlis olur, onun icin görev cubugunda bilgisayarin acilikdan sonra calisan lari buraya aktarabilirsen !! FUZULI OLNALARINI AYIKLAYABILIRIZ.. ayrica dikkatini ceken yeni tanimadigin bir program varsa ? BULUNDUGU KLASÖRE BAK system32 klasörüne ait degilse BILGISAYARINI GÜVENLI MODDA AC bakalim kac dakikada ACILIYOR::ÖNCE ONU TESBIT edelim sonra acilmasini hizlandiralim ok MI ?

Arkadasım bu sorun senin power'ındanda kaynaklanabilir...İlk önce istersen makinaya format at daha sonra yine aynı problem devam ederse power'ına bir el at ;) yardımcı olabildiySem ne mutlu bana...

batandiken arkadasimiz system32 dosyasından bahsetmiş evet arkadas o konuda haklı olabilir eğer format atmak istemiyorsan...
dll(hal.dll) indir ve system32 içine kopyala bu olmaz ise sil kopyaladığını ayrıca ingilizce kaynaklardan sana repair ile bir bilgide aktarim repair sırasında birkaç uygulanması gereken komut var boot.ini ile ilgili
Insert and boot from your WindowsXP CD.
At the first R=Repair option, press the R key
Press the number that corresponds to the correct location for the installation of Windows you want to repair.
Typically this will be #1
Type bootcfg /list to show the current entries in the BOOT.INI file
Type bootcfg /rebuild to repair it
Take out the CD ROM and type exit
yine benzer bir bilgi
You have to boot from your XP CD. If necessary, go to the BIOS to
change the boot order.

Once you get to it, it'll ask if you want to repair, press R and
enter. It will ask which Windows installation you want to repair
(generally 1) and will ask for the administrator password used when
the system was set up.

Then type the following commands:

1-bootcfg /list
-- will show the list in boot.ini
2-bootcfg /rebuild
-- will repair it.
yani işlemler hep aynı yola çıkıyor xp cd,sini yerleştir biostan boot ayarlarını önce cdromu görecek şekilde ayarla sonra windows onarmaya(R tuşuna bas)geç,onaracağın yeri kullanıcı adı ve şifreni girip yukarıdaki komutları aynen uygula(iki tane komut var örnek bilgiler zaten komutlar(ben 1-,2- diye yazdım altta) en sonda işlem bitincede exit komutuyla çıkarsın

arkadaşım bass formatı uğraşmaaa

saçmalamayın ne formatı.dostum pc kapandıktan 15 dk sonra açılıyor dedin ya bu 15 dk içinde ekranın bekleme konumundamı oluyor yani hiç görüntü olmuyormu ? eğer böyle bişeyse sorunun donanımsal ( yüksek ihtimal power gitmiş ;) ) . pc nin içini aç ramları falan çıkart anakartın üzerindeki tozları al.geri tak ramı açmayı dene. ama bence powerden ;) kimi arkadaşlar format demiş bence format değil sorun donanımsal ;)

ben bu 15 dk muhabbetiini anlayamadım şimdi?!kapandıktan sonra windows mu geç açılıo makina mı?eğer makine açılıyorsa sorun %90 anakart!windows ise sistem!%5 supply war ama ondan olacağına pek ihtimal wermem.makine açılmıyorsa bi bios formatı gerçekleştir olmadı anakrt change olacak çare yok....

bilg. açıldığında saatin yanındaki start up programlarından olabilir.
güvenli modda başlat gereksiz olanları kaldır birde bu şekilde dene

arkadaşlar hepinize çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hepsini aklımın bir köşesinde tutucam Ben şunları yaptım öncelikle pc nin kasayı açtım bi içini temizledim tozunu aldım vs. vs. bios pilini çıkartıp tekrar taktım bi de bilgisayarımda kaspersky internet security prgramını yükledikten sonra bu olay olmaya başladı o yüzden onu da sildim valla iki işlemide aynı zaman diliminde yaptığım için hangisi işe yaramıştır bilmiyorum teşekküler ....

Geri