Pc Kasası Yanıyor =)

aydin__

Banned
Reaction score
0
Arkadaşlar Bişeyler Sorucam Benim Pc Kasası Yanıyor. Fakar Şöyle Bişey Kapagı Açıp Baktıgımda HDD Buz Gibi İşlemci ve Anakart Sıcaklıgına Bakıyorum 48 Derecelerde. Ekran Kartıda Buz Gibi =) Ama Kasa Yanıyor =) Markası Cooler Master. Bununla İlgili Bilgisi Olan Birileri Varsa Yorum Bekliyorum =)

Anakartının Üzerindeki Bileşenlerin O kadar Isınması doğal Sonuçta Üzerinde Pasif Soğutucular Mevcut kartını Soğutmak İçinde Kasa Kapağında Boş Fan Slotu Mevcutsa O Slota Göre Bir Fan Alarak Isıyı Azda Olsa Düşürebilirsin İşlemcinin İse Isı Değerleri Normal Daha Kaliteli Bir Fan İle Sorunu Çözebilirsin Kafa Yorulacak Birşey Değil Dert Etme Kullan Gitsin

Hayır Problem İşlemcide Veya Anakartta Değil. Kasada... Termometre İl Ölçsem 80 Dereceyi Vurur Kasa Sıcaklıgı =) Acaba Diyorum Kasa Yapılışı İtibariyle Böylemi İçerdeki Isıyı Dışamı Vuruyor Acaba.

İçinde 4'ten Fazla Eksoz Fanı Bulunmayan Kasaların Hepsi o Sıcaklıktadır Bir Veya İki Fanlı Kasalar İçeride Sürekli Bir Hava Sirkülasyonu Oluşturmadığı İçin O Sıcaklığa Maruz Kalmaları Gayet Normal

3 Adet 12 lik Fan Var Onlarda Cooler Master:S Artı Su Sogutmalı Anakart.

Bence Kasada Bi Tuhaflık Var:S

Arkadaşlar Bişeyler Sorucam Benim Pc Kasası Yanıyor. Fakar Şöyle Bişey Kapagı Açıp Baktıgımda HDD Buz Gibi İşlemci ve Anakart Sıcaklıgına Bakıyorum 48 Derecelerde. Ekran Kartıda Buz Gibi =) Ama Kasa Yanıyor =) Markası Cooler Master. Bununla İlgili Bilgisi Olan Birileri Varsa Yorum Bekliyorum =)

psu un yeterlıye kuvvetlı kasa ıcıne bır tane fan al cok faydası olur hem bı donanımını sıcaktan yakmamıs olursun

Arkadaşlar Ben Anlatamadım Sanırım. Sorun Sadece Kasa da . İçerdeki Donanımlarda Bi Sorun Yok Sıcaklıklar Gayet Düşük. Hele HDD Buz Gibi Nerdeyse. Dediğim Gibi Su Sogutmalı Anakart Ve 3 Adet 12 lik Fan Var.

Acaba Kasanın Bi Özelligi Olabilirmi Bu.

O Zaman Fanlarının Hepsi İçeri Hava ÇEkiyodur
Fanları Söküp Ters Yöne Doğru Takarsan İçerideki Havayı Dışa Doğru Verecektir O Zaman Kasa İçi Daha Serin Olacaktır

Anlatmak İstedigim O Zaten Kasanın İçi Serin Sadece Dışı Sıcak.

mesela ne tarafı sıcak ? anakartın arkasındaki kapak bölümümü yoksa diğer bileşenleri görebildiğin kapakmı önümü arkasımı ?

Üst Ve Diger Taraf Açılan Taraf Yani. Ön Taraf Buz Gibi Maşallah =)

İçerinin Ve Dışarının Havasına Birebir MAruz Kalan İki Taraf Zaten Orasıdır içerideki sıcak Hava kapak Fan Tarafından Dışarı Atılyorsa Oranın Isınması Normaldir Zaten Üst Tarafa Açıklama Yapmaya Gerek Yok Her Neyse Sen Yaz Aylarında Kasanın Kapağını Çıkar Öyle Kullan Kardeş Sıkıntı Aldım Valla Dert Ettiğiniz Şeye Bak :)

Haklısın Valla =) Önemli Olan İçi Orasıda Buz Gibi Zaten =) Ama İşte Kafama Takılmıştı İçi Dış Bir Değil Bu Kasanın :D

Su soğutmasının radyatörü kasaya temas ediyorsa çook normal :)
İşlemcin kasanı ısıtıyor.
Ben de emektara su soğutması taktığımdan beri kasa yanıyor. :D

Geri