PC' nin Bir Türlü Tam Performansına Ulaşamadığını Düşünüyorum. Yardımcı Olurmusunuz ?

heirofking

New member
Reaction score
0
ANAKART : Sapphire Pure Element HDMI Soket 940 AMD
CPU : AMD Athlon 64 x2 Dual 6000+ 3.0 GHz
EKR. KARTI : Sapphire ATI HD 3870 512MB 256BIT GDDR4 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0
BELLEK : Kingston 1024MB x 4 800MHz DDR2

İŞLETİM SİSTEMİ : XP Pro SP3

arkadaşlar PC nin özellikleri gördüğünüz gibi ama ben bir çok oyunda yeterli performansı alamadığımı düşünüyorum. Mesela FSX oyununu full özelliklerde oynarken 6-7 fps ancak alabiliyorum ve grafikler hiçte tatmin edici olmuyor.

sizce ne yapmam gerekli. ekran kartının ayarlarından yada başka bir donanımsal ayar yaparak durumu çözmek mümkün mü yoksa donanımda değişiklik mi yapmalıyım yardımıcı olursanız memnun olurum

bu sistemde 6-7 fps alıyorsan biz bitmişiz ya..
kesin bi problem vardır
ya driverlarda yada donanımda, bence format at tekrardan hatta bu sisteme kim ne derse desin vista kurmanı öneririm...

defalarca format yedi ya makine ama aynı sorunlar devam ediyor. en güncel driverları yüklüorm yinede çare yok. karkusuz10 arkadaşın verdiği programları deneyeceğim biraz sonra, tekrar buradan durumu belirtirim arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim

o programlar sıstemı hızlandırır doğrudur fakat, o programlar sayesınde ıstedıgın performansa ulasman mumkun degıl, o programlar sadece temızleme ve registeri kayıt ayarları yapar...

n€d!mßuг@ĸ;3866474' Alıntı:
o programlar sıstemı hızlandırır doğrudur fakat, o programlar sayesınde ıstedıgın performansa ulasman mumkun degıl, o programlar sadece temızleme ve registeri kayıt ayarları yapar...

anladım. ne yapmam lazım peki ? ayrıca 2 tane HDD var biri 120gb sistem onda yüklü diger bütün dökümanlarım diğer diskte. o yüzden kaybedicek bişeyim yok bu makineyi coşturmak için herşeyi yapabilirim şu anda :)

sadece oyunlardamı performansı kotu yoksa, uygulamalarda programlarda damı kotu?

n€d!mßuг@ĸ;3866533' Alıntı:
sadece oyunlardamı performansı kotu yoksa, uygulamalarda programlarda damı kotu?

çizim programları kullanıorm autocad de pek fazla sorun yok yalnız 3ds maxde biraz kasılıo. photoshopta da efektlerle ugrasırken yüksek boyutlu resimlerle ugrasmak zaman alıyor. bunlara ek olarak her hangi bir resim dosyasını windows resim görüntüleyici ile açıp 4-5x zoom yapınca etki gec görünüyor. oyun performansına gelincede dedigim gibi şu an için en cok sorun yasadıgım FSX fakat COD5 te sorunsuz full grafik oynayabiliorm

COD5 full grafık oynayabılıyosan sorun yoktur dıcem ama bana sorarsan sıtemını degıstır Vısta kur derım...

n€d!mßuг@ĸ;3866576' Alıntı:
COD5 full grafık oynayabılıyosan sorun yoktur dıcem ama bana sorarsan sıtemını degıstır Vısta kur derım...

tamamdır. kurmaya başlıyorum şimdi. ilgin için teşekkür ederim

benim pc yede herkes süper özellikleri var dior ama bizdede oyunlardan sonra donuyor falan.disk birleştir temizle inan bir yığın pislik çıkıyor pc den :durdurun.şuan pcim o kadar hızlıki hemen açılıp kapanıyor.sen temzilik yap bence.

SAHRANIL haklı temizlikçi cagır pcyi temizlesın:D:D:D

n€d!mßuг@ĸ;3866603' Alıntı:
SAHRANIL haklı temizlikçi cagır pcyi temizlesın:D:D:D

:durdurun:durdurun:durdurun sonra benim gibi lcd monitör pc sine cam sil sıkmasın nedim aman:durdurun:durdurun

Arkadşım birde her zaman atinin güncel driverları ve directx 10 un güncel versiyonu yükle birde vistaya geçmeni bende öneririm süper donanımın var xp lerde sürünme hem çift çekirdekli işlemciler xp de tam performas vermiyor bana göre

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim vistaya geçtim şu anda her şey gayet güzel. FSX de benim kanımca 10 üzerinden 8-9 puan şu anda :) yalnız son bir sorum olacak bu vistanın service pack lerini nereden bulabilirim acaba

Arkadasim bana kalırsa xp deki sorunun ramlari tam olarak görmemesi idi.. bende yaşadim cunki..
yeni bir anakart almiştim,xp kullanıyordum uzerinde max. 2GB ram destekleyecegini yaziyordu ama ulaşamiyordu.. ki cogu iyi markalarin bile aslında ulaşamadigini ögrendim.. belki de sistemine 4GB raminin hepsini yuklememelisin.. bende simdi vista kullanıyorum ama anakarti falan da degiştirdim ondan farki anlayamadim..

arkadaşım pc nin internetteki yamalarına bak. Xp için 4 gb ram bişey ifade etmiyor. ancak vistada performans alabilirsin bu bilgisayarla. yada yaması çıktıysa yamalarına bakmalısın.

yalnız şunu da belirteyim senin gibi düşünenler overlock çekip işlemciyi yakar sakın bu tür davranışlara girme.

arkaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum. vistayı yükledim sp1 i de kurdum şu anda özellikle oyunlarda pc nin asıl performansına ulaştığını gözlemleyebiliyorum. ayrıca daha önce de vista yüklemiştim ama makinenin anasını ağlatıyodu şimdi ise hiç öyle bir problem yok. hepinize tekrar teşekkür ederim.

Geri