pc toplayacağım yardımınıza ihtiyacım var

yunus.28

New member
Reaction score
0
Ben yeni bir pc toplayacağım arkadaşlar uzun süredir gündemden uzak kaldığım için yeni sistemler hakkında pek bilgim yok yani sizden yardım bekliyorum. Kendi kafamda bi hedef belirledim bu hedef GTA IV olsun. Yani toplamak istediğim pc ile bu oyunu fevkalade bir şekilde oynayabilmeliyim. Benim düşüncem ; dual core 2 3.0 işlemci olsun 4gb ram olsun diyorum ama ekran kartı hakkında karar veremedim sizce bu sisteme uygun bir ekran kartı alsam pc GTA IV ü rahat bir şekilde oynayacak kvama gelir mi. işlemci veya ram uygun değil diyorsanız önerilere açığım. Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim iyi forumlar

iyi birsey toplarsan tabiki rahat oynarsın ama sen sadece fiyat olarak ne düsünüyorsun onu söylesen yardımcı oluruz.
yoksa tabi cok iyi kombineler yapılabilir ama fiyat cok önemli.

Asus P5QC
Intel Quad Core Q9300
Kingston HyperX 4GB 1066MHZ DDR2 Kit Ram
Nvidia 9800GT 256 Bit 512MB Ekran Kartı
Samsung 500GB 7200RPM HDD
Corsair 500Watt Power Supply

fiyat konusu çok önemli değil yani söylediğim gibi o oyunu iyi performasla çalıştırsın pc. fazla abartı bi fiyata kaçmadan iyi bir kasa olsun istiyorum

hazır toplamışken iyisi olsun istersen dd3 destekli anakart al ve buna uygun 2x2= 4 gb rem, ayrıca belirttiğin işlemci güzel buna ddr3 ile destek vermelisin ve alacağın hdd ileriyi görsün istersen samsun en az 10000rpm olsun, ekran kartına gelince ekran kartında bit önemlidir. yukarıdaki arkadaşında belirttiği gibi Nvidia 9800GT 256 Bit 512MB Ekran Kartı almanda sakınca yok yalnız power supply'i o kadar yüksek alarak fazla para vermene gerek yok sonuçta sanai elektiriği kullanmayacaksın değil mi :D, kasa olarak ise coller master öneririm atx yandan fan yeri olanlardan

kolay gelsin hayırlı pc toplamalar :)

bence fazla abartmana gerek yok
sistemin iyi sadece ekran kartını ucuz olsun diyosan nvidia
kalite arıyorsan da spphıre den yana kullan
gta ıv o kadar da sistem zorlayan bir oyun değil ki..

Bence En Önemlisi Oyun İçin Ekran Kartıdır.
Diğerleri Düşük Olsada Olur. En Cok Parayı Ekran Kartına ve İşlemciye Wer.

Kardeş bendeki sistemi söleyim sana

AMD 6000 işlemci
3 GB ddr2 667 mhz ram
Hıs ıceq 4 turbo 4850 ekrankartı (256 bit 512 mb)
1500gb 7200 rpm w.d hdd

Bu sistemle gayet akıcı ve rahat gta 4 oynuyorum ki senin sistemle hayde hayde oynarsın.Üstelik ekran kartı 65c de çalışıyo oyunda kasma yok.

Ama GTA 4 ünde modası geçti herkez bitirdi. Bence para vermişken sağlam birşey al.Tabi ben bu sistem için 650 watt Power supply kullanıyorum.Yoksa ekran kartı elinde kalır.

Ekran kartı konusunda hızlı olsun dersen ATİ kalite olsun dersen Nvidia al.Bu ATİ kalitesiz demek değil tabi.Bütün oyunlar nerdeyse nvidia destekli ama ben bütün oyunları görüntü kalitesini en yüksek değerde ve hiç takılmadan oynuyorum.

Sana önereceğim sistem de:

AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
GIGABYTE MA790XT-UD4P, AMD 790X, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX
CORSAIR 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 XMS3
HIS HD 4870 IceQ 4+ Turbo, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 770/4000

Yukardaki sistem seni 3 4 sene götürür.Almışken sağlam birşey alayım diyorsan Yukardaki sistem yeterli.Üstelik anakartın crossfire desteği var.Seçim senin.Sistem hızlı olsun diyorsan AMD al.Tabi yukardaki sistem içinde yine 650-700 watt civarında bir power supplyi gözden çıkarman lazım.Bunun içinde Thermaltake veya Aopen marka psu ları öneririm.

kardeş şuan çok müsait değilim ama bu akşam veya yarın sana bir konfigürasyon çıkarırım.bunu söylememin nedeni hazır pc al diyen arkadaşların gazına gelip yanlış birşey yapmaman.ama bana bi üst limit fiyat vermen lazım ki ona göre davranalım.ben sana 8000tlyede kasa toplarım istersen o yüzden bana bir fiyat ver
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bunu bi incele derim ben (kesinlikle reklam amacım yoktur.fiyatlar vcard sahipleri için 5 taksitli vatanbilgisayar.com fiyatlarıdır)

GIGABYTE MA785GT-UD3H AMD 785G + SB710 DDR3 1666MHz HDMI/VGA Anakart........181TL
AMD Phenom™ II X4 955 AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci.......................................423TL
SAPPHIRE HD4850 GDDR3 1GB 256Bit HDMI DX10.1 ATI Ekran Kartı ...............................220TL
OCZ 4GB (2*2gb) Kit Platinum Edition DDR3 1333MHz CL7 Ram..........................................201TL
SEAGATE 1TB 32MB SATA2 7200RPM NCQ HARDDISK ..................................................148TL
hocam benden bu kadar dvdRW ni ve kasanı kendin seç ama kasan 450w nin altında olmasın

Geri