Pc'e 5.1 ses sistemini nasıl bağlarım?

srcntc

New member
Reaction score
0
Eski bir ses sistemim war we bunu pc me bağlamak istiyorum. Kime sorsam herkes farklı şeyler söylüyor. Bu sistemi pc'e bağlamam için ne yapmayalım sizde yorum yaparsanız sewinirim.

işte bilgiler:
PC
İşlemci: Amd Athlon II X2 245 (2.9GHz,2MB,65W,AM3)
Anakart: NVIDIA GeForce 8100
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4670
Ses Kartı: Realtek ALC662 6 kanal HD Audio

ANAKARTIN GENEL ÖZELLİKLERİ
AMD Socket AM2+/AM2(940 pin)
AMD Phenom™ X4
NVIDIA GeForce 8100 Yongaseti
HT 5.2G desteği
1 x DVI Portu
2 x DDR2 1066 MHz DIMM Bellek Yuvası (Maksimum: 8GB)
2 x PCI, 1 x PCI-E (x16)
6 x S-ATA2 Portu (3Gb/s), SATA RAID: 0,1,5,0+1 desteği
Arka Panelde 4 Adet, Anakart Üzerinde 4 Adet USB 2.0 Portu
NVIDIA GeForce 8100 GPU Graphics Tümleşik Ekran Kartı
Realtek RTL8201CL Tümleşik Ethernet Kartı
Realtek ALC662 6-Kanal Tümleşik HD Ses Kartı
mATX Form Boyutlar: 24.4cm X 19cm ( W x L )

SES SİSTEMİ

MODEL : Premier PHT-33400

Umarım bu bilgiler yeterli olur. İlgilenen arkadaşlara tşkr ederm şimdiden..!

kablosu yokmu resimdeki sadece kırmızı ve beyaz renkteki iki bölme var oraya takılan kablo vardır o kablonun bir ucuda bilgisayara ses cıkışı olan yere takılıyor sadece bu kadar bunun için başka şeye ihtiyaç yok

xD çok kolay ya sadece bir çıkış wardır jak onu kasaya takcaksın

olmadı işte arkadaşlar dediğiniz gibi :( o kadar bilgim war fakat taktıgımda sadece sw dan ses gelio speaker lardan ses gelmio

sistemden iki kablo çıkması lazım onu da tek yapan bir aparat var onlara bağlayıp ses kartının mavi yerine takman gerek

:D:D:D::D bunu da buraya konu actılar ya helal olsun :D çıkış jak ını bul...kasada normal hoparlörünün takılı oldugu yere tak...tabi diğerini çıkarmayı unutma...ama ses siteminin kablolarının nereye takılcağını merak ediyosan...renkler önemlidir.zaten giriş lerde çıkışlarda aynı renk olur onları birbirine uydur en fazla bir saat uğraşırsın ama çalışıtırırsın....burda konuyu takip ederek halledeceğin zamanı uğraşarak ve deneyerek sorununu halldebilirsin..

kardesim problem baska bise zannedersem senin ses karti 5.1 destekliyo 5.1 ses sisteminde var güzel :) elinde butun kablolari mevcutsa olay kolay keske ses kartininda resmini koysaydin o zaman kesin cevap verirdim ses kartina en az 2 tane 3.5mm jack gireceksin teki yesile teki maviye vs. görmeden bise diyemem ama sonra ses kartinin driver ayarlarini degistiricen ses kartinin programini yüklemis olman gerekli yoksa saglikli 5.1 ses alamazsin

kasaya taktığın kabloya bağlı olan dönüştürücü kablo olacak
onu yanlış bağladın yada hiç bağlamadın
elinde mevcut ise dönüştürücünün uçlarını değiştirmeyi dene
yoksa bir dönüştürücü al..
mutlaka ses alırsın hem de en kalitelisinden
bende bayağı bir uğraşmıştım ama yaptım

amplıfıer deki çıkışları doğru bağlamalısın
frontları center ve subvoofer ları uygun yere taktığından emin olmalısın
kolay gelsin

:D:D:D::D bunu da buraya konu actılar ya helal olsun :D çıkış jak ını bul...kasada normal hoparlörünün takılı oldugu yere tak...tabi diğerini çıkarmayı unutma...ama ses siteminin kablolarının nereye takılcağını merak ediyosan...renkler önemlidir.zaten giriş lerde çıkışlarda aynı renk olur onları birbirine uydur en fazla bir saat uğraşırsın ama çalışıtırırsın....burda konuyu takip ederek halledeceğin zamanı uğraşarak ve deneyerek sorununu halldebilirsin..

yardım edeceksen et etmiceksen konuşma fazla.. sen kendini ne sanıosun alaycı tawırlı yazılar yazmışsın.. terbiyeni takın

selam hocam ayni sistem bende de war
ilk once 5+1 için cevirici kablo alicaksin boyle kulaklık girisine ceviren kablodan
sonra kulaklık multi girişli alicansin 4 tane hepsini birbirine bağlıcan ayni sekilde pcni hoperlörüde bağlyabilirsin senin elinde
ayni sistem bende var benim ana kartta s-wideo cıkısı war odan bi cıkıs aldim tv ye ve o jacklardan tv ye bi adet daha giriş saladim tüm filmlerimi tv de seyrediyorum 82 ekran 5+1 :D kolay gelsin

realtek in programını actıgın zaman audio bölümünde nasıl baglaman gerektiğini sana gosteiyor ben ona gore bagladım sorunsuz alışıyor...

realtek in enson driverini yuklediğin zaman programı da saatin yanında calışır...

bunu bilmecek ne war fişini pirize ses girişinin yapıldıgı jakı pc nin arkasına takacan

bunu bilmecek ne war fişini pirize ses girişinin yapıldıgı jakı pc nin arkasına takacan

komik şey seni... bilmem mi gerekio bunu bilmicek ne war diyosun.. sen cok zekisin galiba her konuda her türlü bilgiye sahipsin.. ne adamlar warya

Geri