Shewki
New member
- Reaction score
- 0
-Ön Bilgi-
Öncelikle XP SP3 MSDN TR Cd'sinden upload edilmiştir.Sata/Raid Sürücüleri İçermekle beraber SP3'ten sonra çıkan tüm güncelleştirmeler Entegre Edilmiştir(Aralık 2008 Tarihine Kadarki).Ekstra Görsellik,Ekstra Hız ve Performansı Bulacağınızdan Emin Olun.WPI Menüsündeki Programlarla Standart Programlarınızı Seçip Kurabilirsiniz.Tamamiyle Katılımsız Kurulumdur.PCKophaTXP'nin 26.12.2008'de çıkan en son sürümü kısaca
-Ekran Görüntüleri-
-Eklenenler-
Sata/Raid Sürücüleri:Bu Driver Paketi XP Kurulumu Esnasında 100den fazla sata driverıyla çeşitli markaların sata sürücülerini tanır.
NR Update Pack 2.0.4a:Bu Güncelleme Paketiyle XP Güncelliği Sağlandı.Aralık 2008?e kadarki tüm Güncellemeleri İçerir.
NR IE7 2.0.4a: Standart Internet Tarayıcısı?nın En son sürümü Entegre Edilmiştir.Tabi IE7de çıkan Kritik açığın Yamasıda entegre edilmiştir.(KB960714)
Kel's CPL All-in-One 8.1: Bu Araç Sayesinde Denetim Masasına Yeni Araçlar Eklenmiştir.Bu Araçlarla Bilgisayarınızı Optimize Edebilirsiniz.
A&R Right Click v2:Bu Eklenti Sayesinde Masaüstünde sağ tıkladığınızda Bazı Fonksiyonlar Göreceksiniz.
NR Movie Maker 2.6:Filmler yaratmak veya Filmlerinizi Düzenlemek için gerekli olan araç son sürüme yükseltildi.
NR Silverlight 1.0.30401:Bu Microsoft Silverlight Dosyalarını Oynatmanızı Sağlayan Araç.
RocketDock 1.35 TR: RocketDock animasyonlu, kaliteli bir görünüme sahip ücretsiz bir uygulama başlatma yazılımı. Basit ve sade arayüzü ile sizlere kısayollarınızı barındırmanız için alan sağlayan bu program hem işletim sistemi bölümlerinize hem de en sevdiğiniz program ve uygulamalara kolay ulaşım ve organizasyon yapabileceğiniz bir menü oluşturuyor.
Oyunlar:XPye Çeşitli Küçük Oyunlar Eklendi.Böylece Sıkıcı Eski Windows Oyunları Yerine Yeni Küçük Eğlenceli Oyunlar Sağlandı.
Windows Sidebar 6.0:Bu Eklenti Sayesinde Vistadaki Kenar Çubuğu XP?yede Eklendi.
V?ISO Reflection Edition:Bu Araç Sayesinde Windows XP,Windows Vista Görünümü Kazandı.Vista Sesleri,Vista İconları v.s Eklendi.
Direct X 9.0c Kasım 2008 Güncellemesi:Bu Güncelleme Sayesinde Direct X Güncellemesi yüklendi.Oyunlarda Sıkıntı Çekmeyeceksiniz.
Çeşitli Temalar:Ekstra 27 Tane Tema Yüklenerek XP?ye Ayrı bir görsellik katıldı.
WPI:Evet Arkadaşlar WPI ile XP Cdsinde Bulunan Aşağıdaki Programlardan İstediğinizi Yükleyebilirsiniz:
Adobe Flash Player 10+Shockwave Player 11
IsoBuster Pro 2.4
Sun Java Runtime 6 Update 11
K-Lite Mega Codec Pack 4.2.4
Microsoft Office Professional 2003 SP3 Lite TR
Microsoft Powertoys
Mozilla Firefox 3.0.4 TR
Nero 8.3.2.1 Micro TR
Microsoft .Net Framework 3.5 TR AIO
Eset Smart Security 3.0.621
Restoration
Bsplayer Pro 2.13
TeraCopy Pro v1.22
Winamp Pro 5.54
Winrar 3.80 TR
Youtube Jacker 2.0
CCleaner 2.14 TR
Windows Live Messenger 8.5 TR
Daemon Tools 3.47 TR
Driver Genius Professional Edition 2007
Foxit Reader Pro 3.0
Hava Civa! 1.6
Internet Download Manager 5.15 Build 3 TR
-Çıkarılanlar-
Olabildiğince Az bileşen çıkartmaya özen gösterildi.
-Linkler-
Partların Boyutu : 6 x 95.3 + 57.6 MB= 632 MB (Partlardan Çıkarınca ISO Boyutu 668 MB) Toplam 7 Part
Öncelikle XP SP3 MSDN TR Cd'sinden upload edilmiştir.Sata/Raid Sürücüleri İçermekle beraber SP3'ten sonra çıkan tüm güncelleştirmeler Entegre Edilmiştir(Aralık 2008 Tarihine Kadarki).Ekstra Görsellik,Ekstra Hız ve Performansı Bulacağınızdan Emin Olun.WPI Menüsündeki Programlarla Standart Programlarınızı Seçip Kurabilirsiniz.Tamamiyle Katılımsız Kurulumdur.PCKophaTXP'nin 26.12.2008'de çıkan en son sürümü kısaca
-Ekran Görüntüleri-

-Eklenenler-
Sata/Raid Sürücüleri:Bu Driver Paketi XP Kurulumu Esnasında 100den fazla sata driverıyla çeşitli markaların sata sürücülerini tanır.
NR Update Pack 2.0.4a:Bu Güncelleme Paketiyle XP Güncelliği Sağlandı.Aralık 2008?e kadarki tüm Güncellemeleri İçerir.
NR IE7 2.0.4a: Standart Internet Tarayıcısı?nın En son sürümü Entegre Edilmiştir.Tabi IE7de çıkan Kritik açığın Yamasıda entegre edilmiştir.(KB960714)
Kel's CPL All-in-One 8.1: Bu Araç Sayesinde Denetim Masasına Yeni Araçlar Eklenmiştir.Bu Araçlarla Bilgisayarınızı Optimize Edebilirsiniz.
A&R Right Click v2:Bu Eklenti Sayesinde Masaüstünde sağ tıkladığınızda Bazı Fonksiyonlar Göreceksiniz.
NR Movie Maker 2.6:Filmler yaratmak veya Filmlerinizi Düzenlemek için gerekli olan araç son sürüme yükseltildi.
NR Silverlight 1.0.30401:Bu Microsoft Silverlight Dosyalarını Oynatmanızı Sağlayan Araç.
RocketDock 1.35 TR: RocketDock animasyonlu, kaliteli bir görünüme sahip ücretsiz bir uygulama başlatma yazılımı. Basit ve sade arayüzü ile sizlere kısayollarınızı barındırmanız için alan sağlayan bu program hem işletim sistemi bölümlerinize hem de en sevdiğiniz program ve uygulamalara kolay ulaşım ve organizasyon yapabileceğiniz bir menü oluşturuyor.
Oyunlar:XPye Çeşitli Küçük Oyunlar Eklendi.Böylece Sıkıcı Eski Windows Oyunları Yerine Yeni Küçük Eğlenceli Oyunlar Sağlandı.
Windows Sidebar 6.0:Bu Eklenti Sayesinde Vistadaki Kenar Çubuğu XP?yede Eklendi.
V?ISO Reflection Edition:Bu Araç Sayesinde Windows XP,Windows Vista Görünümü Kazandı.Vista Sesleri,Vista İconları v.s Eklendi.
Direct X 9.0c Kasım 2008 Güncellemesi:Bu Güncelleme Sayesinde Direct X Güncellemesi yüklendi.Oyunlarda Sıkıntı Çekmeyeceksiniz.
Çeşitli Temalar:Ekstra 27 Tane Tema Yüklenerek XP?ye Ayrı bir görsellik katıldı.
WPI:Evet Arkadaşlar WPI ile XP Cdsinde Bulunan Aşağıdaki Programlardan İstediğinizi Yükleyebilirsiniz:
Adobe Flash Player 10+Shockwave Player 11
IsoBuster Pro 2.4
Sun Java Runtime 6 Update 11
K-Lite Mega Codec Pack 4.2.4
Microsoft Office Professional 2003 SP3 Lite TR
Microsoft Powertoys
Mozilla Firefox 3.0.4 TR
Nero 8.3.2.1 Micro TR
Microsoft .Net Framework 3.5 TR AIO
Eset Smart Security 3.0.621
Restoration
Bsplayer Pro 2.13
TeraCopy Pro v1.22
Winamp Pro 5.54
Winrar 3.80 TR
Youtube Jacker 2.0
CCleaner 2.14 TR
Windows Live Messenger 8.5 TR
Daemon Tools 3.47 TR
Driver Genius Professional Edition 2007
Foxit Reader Pro 3.0
Hava Civa! 1.6
Internet Download Manager 5.15 Build 3 TR
-Çıkarılanlar-
Kod:
;# Ağ #
MSN Explorer
Netmeeting
P2P [Peer-to-Peer]
Windows Anında Mesajlaşma [Messenger]
;# Çoklu Ortam #
Eski CDPlayer ve Ses Kaydedicisi
Örnek Müzikler
Resimler ve Arkaplanlar
;# Diller #
Tüm Diller Çıkarıldı
;# Işletim Sistemi Seçenekleri #
.NET Framework
Arama Asistanı
Blaster/Nachi Silme Aracı
El ile Kurulum ve Yükseltme
Güvenlik Merkezi
Tur
Yardım ve Destek
;# Sürücüler #
Ethernet (Yerel Ağ)
Görüntü Adaptörleri
Görüntü Adaptörleri (eski)
IBM Thinkpad
ISDN
Kameralar ve Kayıt Cihazları
Modemler
Ses Kontrolleri
Tarayıcılar
Wireless Ethernet (WLAN)
Yazıcılar
;# Uygulamalar #
Internet Oyunları
Pinball
;# Klasörler #
DOCS
SUPPORT
VALUEADD
Hiçbir Klavye Desteği Çıkarılmamıştır!
Olabildiğince Az bileşen çıkartmaya özen gösterildi.
-Linkler-
Kod:
http://rapidshare.com/files/176701840/PCKophaTXP2008Final.part1.rar
http://rapidshare.com/files/176715954/PCKophaTXP2008Final.part2.rar
http://rapidshare.com/files/176731207/PCKophaTXP2008Final.part3.rar
http://rapidshare.com/files/176896848/PCKophaTXP2008Final.part4.rar
http://rapidshare.com/files/176911576/PCKophaTXP2008Final.part5.rar
http://rapidshare.com/files/176927104/PCKophaTXP2008Final.part6.rar
http://rapidshare.com/files/176936686/PCKophaTXP2008Final.part7.rar
Rar Şifresi Yoktur.
Partların Boyutu : 6 x 95.3 + 57.6 MB= 632 MB (Partlardan Çıkarınca ISO Boyutu 668 MB) Toplam 7 Part
-Sorular ve Cevaplar-
S:XP'de Reklamlar Var?
C:Maalesef ki Türkiye?de Emeğe Saygı Neredeyse Yok.Reklam Koymasaydık eğer Başkası Bu çalışma benim diyebilirdi.Mecburen Koymak Zorunda Kaldık.
S:XP?yi Yüklerken VIA Chipsette Sata sürücülerini görmüyor?
C:Sata Sürücülerini Entegre etmiş olmamıza rağmen bu sorun mevcut.Bunun için Biosunuzdan Sata?yı Devre dışı bırakın.Sonra kurmayı deneyin.
S:Kullanıcı Hesabı Oluşturmama Rağmen Administrator Hesabına Giriş Yapıyor?
C:Başlat-Çalıştıra control userpasswords2 yazın.Sonra gelen ekranda Kullanıcı Bu Bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir adlı kutucuğu işaretleyin.Sorun Çözülecektir.
S:XP Güncellemelerini Yapınca XP?nin Görünümü Eski XP Görünümünü Aldı?
C:Bazı XP Güncellemeleri Entegre Ettiğimiz Görünüm Paketinin dosyalarını değiştirmekte ve eski XP görünümünü geri aldırmaktadır.Bunun için XP Güncellemelerini Yapmamanızı öneririz.Zaten Aralık Güncellemeleri yapılmıştır.
S:RocketDocktaki Bazı Araçlar Çalışmıyor(Gom Player v.s)
C:Entegre Ettiğimiz RocketDock Bazı XP CDsinde olmayan programları da kendine eklemiş.Yani Kurulu olmadığı için o programlar çalışmamakta.Çalışmayan Kısayolları RocketDock?tan silin yada Çalışmayan programları indirin kurun.Sorun Düzelecektir.
S:Iso?yu rardan çıkarmaya çalışırken Part Hatalı hatası veriyor?
C
artların Hepsinde Kurtarma Kaydı Mevcuttur.Eğer Partlar Hatalıysa Baştan İndiriniz.Partlar Test Edilmiştir.
S:XP cd?sinin Autorun.exe si geldiğinde ''PCKophaTXP Yükle'' ye tıklayınca Hata veriyor?
C:Hata Vermesi Normal Çünkü El ile Kurulum Yapamazsınız.Boot üzerinden format atmanız gerekir.
S
artlardan ISO Dosyasını Çıkardım.Nasıl CD'ye Yazıcam?
C
artların içinde ISO?ya Aktarım Adlı Klasör var onun içindeki resimlere bakarak ISO Dosyanızı CD?ye Aktarabilirsiniz.
S:Bu XP Kaç Dakikada Kurulmaktadır?
C:Bu Bilgisayarınızın Hızına Bağlı Bişeydir.Ben 128 MB Ram'de 20 Dk'da Kurdum.Makinenize Bağlı Olarak Hızlı Yada Yavaş Kurulacaktır.
S:XP'de Reklamlar Var?
C:Maalesef ki Türkiye?de Emeğe Saygı Neredeyse Yok.Reklam Koymasaydık eğer Başkası Bu çalışma benim diyebilirdi.Mecburen Koymak Zorunda Kaldık.
S:XP?yi Yüklerken VIA Chipsette Sata sürücülerini görmüyor?
C:Sata Sürücülerini Entegre etmiş olmamıza rağmen bu sorun mevcut.Bunun için Biosunuzdan Sata?yı Devre dışı bırakın.Sonra kurmayı deneyin.
S:Kullanıcı Hesabı Oluşturmama Rağmen Administrator Hesabına Giriş Yapıyor?
C:Başlat-Çalıştıra control userpasswords2 yazın.Sonra gelen ekranda Kullanıcı Bu Bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir adlı kutucuğu işaretleyin.Sorun Çözülecektir.
S:XP Güncellemelerini Yapınca XP?nin Görünümü Eski XP Görünümünü Aldı?
C:Bazı XP Güncellemeleri Entegre Ettiğimiz Görünüm Paketinin dosyalarını değiştirmekte ve eski XP görünümünü geri aldırmaktadır.Bunun için XP Güncellemelerini Yapmamanızı öneririz.Zaten Aralık Güncellemeleri yapılmıştır.
S:RocketDocktaki Bazı Araçlar Çalışmıyor(Gom Player v.s)
C:Entegre Ettiğimiz RocketDock Bazı XP CDsinde olmayan programları da kendine eklemiş.Yani Kurulu olmadığı için o programlar çalışmamakta.Çalışmayan Kısayolları RocketDock?tan silin yada Çalışmayan programları indirin kurun.Sorun Düzelecektir.
S:Iso?yu rardan çıkarmaya çalışırken Part Hatalı hatası veriyor?
C
S:XP cd?sinin Autorun.exe si geldiğinde ''PCKophaTXP Yükle'' ye tıklayınca Hata veriyor?
C:Hata Vermesi Normal Çünkü El ile Kurulum Yapamazsınız.Boot üzerinden format atmanız gerekir.
S
C
S:Bu XP Kaç Dakikada Kurulmaktadır?
C:Bu Bilgisayarınızın Hızına Bağlı Bişeydir.Ben 128 MB Ram'de 20 Dk'da Kurdum.Makinenize Bağlı Olarak Hızlı Yada Yavaş Kurulacaktır.
Not : Henüz indirip denemedim ( Alıntıdır )