PC'min ısınma sorunu 85-90 Derece şuan yardım

bloodyhunt

New member
Reaction score
0
ARkadaşlar laptop kullanıyorum ve pc şuanda 85 90 derecelerde geziniyor bir türlü indiremedim sıcaklıgını sizce sorun olurmu bi bilgisayarın normal sıcaklıgı ne olmalı acaba?

aLtı Hiç bişey temas etmesin MeseLa Masaya faLan koyuyosan aLtına 2 takoz tarzı bişey koy Koltuğun üstüne faLan sakın koyma..

85 90 derece normal değil.

kardeşimde hp var işlemci %0 da iken bile min 60 derece falan.

bide oyundayken siz düşünün.ama oyun oynamıyo onla.

laptopun arka tarafı hafif kalkıcak şekilde kitap koy arkası biraz yükselsin.

bu biraz etki edebilir.

bu kadar tavan yapmasının sebebi şunlar olabilir.

1)fan problemi
2)termal macun bittğinden olabilir
3)hava giriş çıkış yerleri tozlanmış olabilir
4)yada hp deki gibi süper tasarım hatası olabilir =)

yani altta olan hava alıcak yerler süper ufak olursa malesef ısınma sorunu olabilir.

hp yi verdik servise bi fan arızalı dendi fan değişti 0 pc de.

kendileri de gördü ama yapacak bişi yok =)

тнєĵøкєя dediği gibi temas ettiği yüzeyle alakalı şu an için makina yatak,kanepe gibi hava sirkilasyonunu sağlayamıyacak yerde ise hemen yerini değiştir bu ıscaklık değeri laptop için çok tehlikeli değerler fanı kontrol et çalışıyorr mu hava delikleri kapalı mı? daha hala aynı sorun varsa servise götür ya da Cooler pad al(laptop fanı) bu sıcaklıkları alırken sistem neyi çalıştırmaktaydı yük altındamıydı(oyun mu oynuyordun,adı neydi ya da hangi programı çalıştırıyordu)

kucağıan felan alma hava çıkıilarını kapatmıcak şekilde koyduğuna emin ol en son çare fan çalışıyormu baktır yada bakabiliosan bak yada toz felan kaç mış olabilir.

85 90 derece normal değil.

kardeşimde hp var işlemci %0 da iken bile min 60 derece falan.

bide oyundayken siz düşünün.ama oyun oynamıyo onla.

laptopun arka tarafı hafif kalkıcak şekilde kitap koy arkası biraz yükselsin.

bu biraz etki edebilir.

bu kadar tavan yapmasının sebebi şunlar olabilir.

1)fan problemi
2)termal macun bittğinden olabilir
3)hava giriş çıkış yerleri tozlanmış olabilir
4)yada hp deki gibi süper tasarım hatası olabilir =)

yani altta olan hava alıcak yerler süper ufak olursa malesef ısınma sorunu olabilir.

hp yi verdik servise bi fan arızalı dendi fan değişti 0 pc de.

kendileri de gördü ama yapacak bişi yok =)

Çok sağolasın dediğin sorunlara bakdım ve 1.sinde zaten tökezledim :D fanın etrafını tüy yumagı sarmış farketmemişdim ilginçde ses çıkarıyor ve yavaş dönüyor yeni farkettim Fujitsu siemens benim laptopun markası sorunu buldum şimdi ama içini açmaya tırsıyorum dışardan da alamıyorum hava delikleri ufak ne yapayım yaa :S

Hahahahaha Tüy yumagını aldım lanet tüy yumagı diri diri yakacam şimdi seni :) :) Teşekkürler arkadaşlar çok sağolun hh ailesini seviyorum.... ---<@ =)

çok uzun süre tutmamak kaydı ile elektrikli süpürge kullanabilirsin. Çok uzun süre tutmak fanda problem yaratabiliyor. aralıklı oalrak 5 er saniyeden toplam 30 saniye tut ;)

Geri