Peçe yasağında bir adım daha

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Fransa'da bakanlar kurulu, peçe yasağını öngören yasa tasarısını kabul etti.

100108--burka-haber.hmedium.jpg

Fransa'da Bakanlar Kurulu, peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde tamamen yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısını bugün kabul etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ''bakanlar kurulunun, bu tasarıyı kabul ederek, doğru yolda ilerlediğini gösterdiğini'' açıkladı.

Cumhurbaşkanı adına yapılan yazılı açıklamada, peçeli çarşafın, ''cumhuriyet değerlerine, kadın haysiyetine ve onuruna aykırı olduğu'' görüşü dile getirildi.

Danıştay, geçen hafta bu yasa tasarısı için olumsuz görüş bildirmişti. Yüksek Mahkeme, ''yasa tasarısının, hukuki temeli olmadığını, belirsizlik yaratacağını ve anayasa ile sözleşmelere aykırı olabileceğini'' belirterek, yasağın sınırlı tutulması konusunda hükümeti uyarmıştı.

Önümüzdeki ay meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısında açıkça peçeli çarşaf ifadesi yer almayacak. Bunun yerine, yüzü tamamen kapatan giysiler'' tanımı yapılacak ve kişilerin eşgalini gizlediği için bu giysilerin güvenlik açısından yaratacağı soruna işaret edilecek.

Tasarı, kamuya açık yerlerde bu giysileri giyenlere 150 Euro para cezası veya cumhuriyet değerlerinin öğretilmesi için zorunlu kamu stajı öngörüyor.

Bu giysilerin giyilmesi için baskı yapanlar hakkında da, 1 yıl hapis ile 15 bin Euro'ya kadar değişen para cezası istenebilecek.

Tasarının meclisten sonra Senato'da da kabul edilerek eylül ayının ortalarında yasallaşma bekleniyor.

Peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasa tasarısının yumuşatılması için muhalefetteki Sosyalist Parti de bir yasa teklifi sunmuştu.

Yasağın sınırının daraltılmasını isteyen Sosyalist Parti, yüzü örten giysilerin sadece hükümet binaları, toplu ulaşım araçları, hastane ve banka gibi yerlerde güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasını önermişti.

Ekli dosyalar

• 100108--burka-haber.hmedium.jpg
    100108--burka-haber.hmedium.jpg
    8.7 KB · Görüntüleme: 1,106
Cumhurbaşkanı adına yapılan yazılı açıklamada, peçeli çarşafın, ''cumhuriyet değerlerine, kadın haysiyetine ve onuruna aykırı olduğu'' görüşü dile getirildi

Bu bölüm herşeyi anlatıyor

Birde kapanmayan kadınların biryerlerini açmaları şartmı normal insan gibi giyinsinler böyle durumlarda hemen kıçın başına açana bişey yok deyip çıkıyorlar yüzünü açsında ne olduğunu görelim kadınmı erkekmi insanmı hayvanmı ?

Çarşafın İslamla alakası yok zaten çölde yaşıyan bayanlar için içat edilmiş bi giysi nasıl olduda Dini bi kıyafet haline geldi...Tesettür var onu anladıkta Kara çarşaf ne...Sokakta gördümmü yolumu değiştiriyom...

İnsanlar istediğini giymekte özgürdür. Çarşaf giyenin size ne zararı var onu anlamıyorum yüzünü görünce ne olcak ister kadın ister erkek sanane .... Zorla giydirilenleri bende kınıyorum ama isteyen de giysin sakıncası yok....

Kıçınızı, başınızı açamak serbest, kapatmak yasak ben böle yasağın aq.
İnsanlar istedigini giysin size ne giriyi.....

pakistan'daki uygulamalara "gerici" diye kafa tutarsınız, avrupa'daki uygulamalara
"bizim degerlerimize saygınız yok mu lan?" diye kafa tutarsınız. ah bu insancıklar
daha ne istediklerini bilmiyorlar, ama yorum yapıyorlar :thumbdown:

İnsanlar istediğini giymekte özgürdür. Çarşaf giyenin size ne zararı var onu anlamıyorum yüzünü görünce ne olcak ister kadın ister erkek sanane .... Zorla giydirilenleri bende kınıyorum ama isteyen de giysin sakıncası yok....

bana zarari var arkadasim carsaf giyenin.. ben herzaman korkarim onlardan... nerden bileyim carsafin icinde bomba saklamadigini... aslinda onun erkek deilde kadin oldugunu... nerden bilecem ? yani acikcasi zararli eger dogru sekilde bakmasini bilirsen...

Müslüman Ülkede Müslümanım Diyen Şerefsizler Tarafından Bu yasak VArsa Fransa'da Olmasına kimse kızmamalıdır

gayettte iyi olmuş.. bağnazlıktır kapanmak kara çarşafa bürünmek.. fransa dünyaya örnek olmalı.. :)

eğer müslümansan sadece ibadetinde kapan.. buna kimsenin bi itirazı olamaz.. ama bunu yaşadığın dünyadada kapanmaya adarsan yanlış yaparsın.. yani geber öl bundan daha iyi..

bana zarari var arkadasim carsaf giyenin.. ben herzaman korkarim onlardan... nerden bileyim carsafin icinde bomba saklamadigini... aslinda onun erkek deilde kadin oldugunu... nerden bilecem ? yani acikcasi zararli eger dogru sekilde bakmasini bilirsen...

Laf olsun diye , sırf muhalefet olsun diye , baykalınızı kaybettiniz ama beyin aynı beyin ...

Laf olsun diye , sırf muhalefet olsun diye , baykalınızı kaybettiniz ama beyin aynı beyin ...

laf olsun diye yazan sensin suanda... bu konuyla baykalin ne alakasi var ? motor calismiyor mu ? olmayacak bir sey mi ? gecmiste yasanmamis bir sey mi ? ole konusuyorsun bos bos amacsiz gayesiz bir sekilde...

Benim anlamadığım nokta şu bi insan çarşafda giyer başörtülüde gezer bu düşüncesine karşılık yorumlara bakıyorum kiminiz demiş darısı bizim başımıza birisi demiş çarşaf giyeceğinize geberin ölün zaten kapandığı için kamu olsun üniversite olsun giriş yapılamıyo ülkemizde şimdi yarın kalktığınızdada bi kanun çıksa bu seferde tam tersi olsa başı açık gezen mini etekle gezen kamu,üniversite vs. yerlere alınmayacak denilse o zamanda dermisiniz gebersinler ölsünler darısı bizim başımıza diye herkes kendi inancını yaşar

Saygılarımla

Bilader , bomba patlatacak insan her türlü patlatır, Sizin gibiler bombayı bahane ederek , müslümanlıgı karalamaya çalışıryor. En son Türkiye de patlayan bombalardan hangisini çarşaflı biri patlattı... Çarşafın altındaki erkek olsun kadın olsun ne fark eder. Onu anlamıyacak kadar ....

Bilader , bomba patlatacak insan her türlü patlatır, Sizin gibiler bombayı bahane ederek , müslümanlıgı karalamaya çalışıryor. En son Türkiye de patlayan bombalardan hangisini çarşaflı biri patlattı... Çarşafın altındaki erkek olsun kadın olsun ne fark eder. Onu anlamıyacak kadar ....

muslumanligin neresinde carsaf var ? pece var ? bir aciklasana hadislerle ayetlerle... carsafi peceyi... bizde bilelim... senin gibiler din hakkinda hic bir bilgisi olmadan okumadan ogrenmeden butur laflar soyluyor dini baska yone cekiyorlar... adam bir yasa yapmis ulkesinin guvenligi icin... ondan sonra kalmisiniz dini tartsiyorsunuz burda... adam yapmis yasayi daha onceden de yapmaya calismislardi... aciklamasinida yaptilar.. nerden bilicez o kisinin gercek sahis oldugunu icinde bomba olmadigini silah saklamadigini vs vs... konu bu... konu din deil...

gayettte iyi olmuş.. bağnazlıktır kapanmak kara çarşafa bürünmek.. fransa dünyaya örnek olmalı.. :)

eğer müslümansan sadece ibadetinde kapan.. buna kimsenin bi itirazı olamaz.. ama bunu yaşadığın dünyadada kapanmaya adarsan yanlış yaparsın.. yani geber öl bundan daha iyi..

örnek oluyor tabi olacak

asalak gibi bit gibi hint okyanusunda bile sömürgesi var

insan haklarından bahsetmesi için fransanın asalak gibi yaşamdan vazgeçmesi gerek

cahiller sürüsü hangi insan haklarında sömürme vardır hangi çağdaşlıkla kabul edilebilir

sizler şak şak etmeye devam edin

bez parçalarıyla ugraşmış kime ne şemsiyenin icadını yapan bir millet işte

Bence tam doğru bir karar değil herkes özgür olmalı.ama peçe giyipte peçenin altında erkekmi kadınmı olduğunuda bilmek gerekiyor.bu anlamda bir düzenleme yapılabilirdi.

Çıplaklar kampına proje üretiyorlar (türistik olarak) insan gibi kıçını başını örten insanlara da yavaş yavaş kısıtlama koyuyorlar.

Magaraya ineceğimiz günü merakla bekliyorum ?

Çarşafın İslamla alakası yok zaten çölde yaşıyan bayanlar için içat edilmiş bi giysi nasıl olduda Dini bi kıyafet haline geldi...Tesettür var onu anladıkta Kara çarşaf ne...Sokakta gördümmü yolumu değiştiriyom...

Ne güzel... hatta yolunu değiştirme çarşaflı insanların olduğu hiç bir yerde bulunma, defol git!

Terbiyesiz!

Bir insan ister çarşaf giyer ister başka bi şey, ister başını örter ister örtmez.

Sana ne?

Çölde yaşayanlar için icad edilmiş, saçmalamak zorunda mısın?

Bu ülkede bu topraklarda yüzlerce yıldır çarşaf giyilmiyormuydu?

Bu topraklar çölmüydü?

sizin gibi dayatmacılar bunu bile göremiyorlar.

muslumanligin neresinde carsaf var ? pece var ? bir aciklasana hadislerle ayetlerle... carsafi peceyi... bizde bilelim... senin gibiler din hakkinda hic bir bilgisi olmadan okumadan ogrenmeden butur laflar soyluyor dini baska yone cekiyorlar... adam bir yasa yapmis ulkesinin guvenligi icin... ondan sonra kalmisiniz dini tartsiyorsunuz burda... adam yapmis yasayi daha onceden de yapmaya calismislardi... aciklamasinida yaptilar.. nerden bilicez o kisinin gercek sahis oldugunu icinde bomba olmadigini silah saklamadigini vs vs... konu bu... konu din deil...

Sana ne?

Müslümanlıkda var veya yok seni ne ilgilendiriyor arkadaşım?

Açık göbek modası var mı müslümanlıkta?

Mini etek var mı müslümanlıktı?

Bunu soruyor mu devlet de çarşaf müslümanlıkta varmı diye sorsun ve yasaklasın.

Saçma sapan yasaklara destek vermeyi bırakın.

Kim ne giyerse giysin sana ne bana ne?

srkngncy Nickli Üyeden Alıntı

:)

Bizim ülkemizde pkk diye bir terör örgütü var hainler var biliyorsunuz.

DHKPC vs. diye terör örgütleri var.

Ve bunlar onlarca bombalı eylem yaptılar.

Ve bunların hiç birisi çarşafın altına bomba saklayarak yapmadılar.

Normal giysili idiler.

Ama hiç birisini tespit edemedi güvenlik güçlerimiz.

Hadi normal giysileri de yasaklayın!

Hadi gömleği de yasaklayın, gömleğin altında bomba olabilir!!!

Hadi eteği de yasaklayın eteğin altında bomba olabilir!

Aaaa hatta bıçak üretimini de yasaklayın, bıçak fabrikalarını kapatın!

Bıçakla adam öldürüyorlar, adam bıçaklıyorlar!!!

çarşafı çıkarttığın zaman çıplak kalacaklar mantığı hemen göze çarpıyor :glare: :smile:
ya da böyle gösterilmek isteniyor

lütfen saygısızlık ya da hor görme olarak değerlendirmeyin
geçenlerde çarşıda bu şekilde iki kişi gördüm yalnız onların yüzlerini de örten siyah bir peçe vardı onların geçeceği yol insanlar tarafında açılmış durumdaydı ve birbirlerine çarparak ilerliyorlardı yolu görmek için peçenin alt kısmına arada kaldırıyorlardı

bu insanlara çarşıda gezme hürriyetini sağlayan demokrasi ve türevleri ya onlara bu zorluğu çektiren kim ?????

Geri