PERFORMANS ÖDEVİ =ŞİFREYİ KIR ( İİLÖĞRETİM 6. SINIF )(arkadaşlar ne olur yardım edin! yardım edenin allah bütün isteklerini yerine getirsin :melek)
Çalışmanın amacı : asal sayılar ve çarpanlara ayırma konularınde öğrenilenleri uygulama
Performans Ödevi :Bir Şifreleme Yönteminde iki asal sayının çarpımı ile elde edilen şifredeki kilit asal çarpanlar ise bu kilidi açan anahtarlardır.Bu çalışmada verilen şifreleri çözecek anahtar sayıları bulmanız ve çözülmesi kolay olmayacak şifreler oluşturmanız isteniyor.
Bu çalışmayı yaparken,
1-kilitleri 527,1817,2747,4399,10403(10403 ü bulamadım bunu bulana helal olsun ) olan şifrelerin her bir kilit sayı için 2'şer asal çarpanları olananahtar sayıları bularak şifreleri çözünüz.
2- şifreleri çözerken çarpanlara nasıl ayırdığınızı açıklayınız.
3-Çözülmesi oldukça zor olan benzer üç şifre oluşturunuz.
4-bu şekildeki şifreleri daha kısa zamanda çözmek için bir yöntem geliştiriniz.
Şu şekilde yapılcak:
* Hesap yapma
* çözüm yolunu araştırmak
*şifre oluşturma
*Yöntem geliştirme
*raporlaştırma.
Öneriler:
Şifre çözerken tahmin ve kontrol yöntemi kullanabilirsiniz ( arkadaşlar bu maddeyi bulana helal olsun
)
Hesap makinesi kullanabilirsiniz
Çalışmanın amacı : asal sayılar ve çarpanlara ayırma konularınde öğrenilenleri uygulama
Performans Ödevi :Bir Şifreleme Yönteminde iki asal sayının çarpımı ile elde edilen şifredeki kilit asal çarpanlar ise bu kilidi açan anahtarlardır.Bu çalışmada verilen şifreleri çözecek anahtar sayıları bulmanız ve çözülmesi kolay olmayacak şifreler oluşturmanız isteniyor.
Bu çalışmayı yaparken,
1-kilitleri 527,1817,2747,4399,10403(10403 ü bulamadım bunu bulana helal olsun ) olan şifrelerin her bir kilit sayı için 2'şer asal çarpanları olananahtar sayıları bularak şifreleri çözünüz.
2- şifreleri çözerken çarpanlara nasıl ayırdığınızı açıklayınız.
3-Çözülmesi oldukça zor olan benzer üç şifre oluşturunuz.
4-bu şekildeki şifreleri daha kısa zamanda çözmek için bir yöntem geliştiriniz.
Şu şekilde yapılcak:
* Hesap yapma
* çözüm yolunu araştırmak
*şifre oluşturma
*Yöntem geliştirme
*raporlaştırma.
Öneriler:
Şifre çözerken tahmin ve kontrol yöntemi kullanabilirsiniz ( arkadaşlar bu maddeyi bulana helal olsun
Hesap makinesi kullanabilirsiniz