Photoshop Anlatımları [The cakan's]

The cakan's

New member
Reaction score
0
Filtreler;

1- Photoshop Artistic filtreleri;
Buradan

2- Photoshop Bulur filtreleri;
Buradan

3- Photoshop Brush Strokes filtreleri;
Buradan

4- Photoshop Distort filtreleri;
Buradan

5- Photoshop Noise filtreleri;
Buradan

6- Photoshop Pixelate filtreleri;
Buradan

7- Photoshop Render filtreleri;
Buradan

8- Photoshop Sketch filtreleri;
Buradan

9- Photoshop Stylize filtreleri;
Buradan

10- Photoshop Texture filtreleri;
Buradan

11- Photoshop Other filtreleri;
Buradan

Ders 1 Yazı Çalışmaları

Ders 1
Evet arkadaslar Artik buraya yani alt alta ekleyecem hep :eek:

Zümrüt yapimi

1-Yeni bir dosya açın. Zümrüt şeklini Eliptical Marquee kullanarak oluşturun.
emerald-1.jpg

2-Beyaz renkle Paintbrush tool u Opacity değeri 50% olarak ayarlayın. Orta büyüklükte kenarları pürüzsüz bir fırça kullanarak resimdeki gibi zümrütün üzerini boyayın.
emerald-2.jpg

3-Airbrush tool u seçin, siyah renkle Opacity değerini 8'e ayarlayın. Resimdeki gibi koyu bölgeleri boyayın. tekrar Airbrush Tool u alın fakat bu sefer Opacity değeri 8 ve Mode u Color Dodge a ayarlanmış olsun. Kırmızı oklarla gösterilen yerleri beyaz renkle boyayın.
emerald-3.jpg

4- Airbrush Tool, siyah renkle Opacity değeri 5, Mode'u Color Burn. Resimdeki gibi gölgelendirin.
emerald-4.jpg

Lav dokusu...

D harfine basarak aktif renklerinizi siyah beyaza ayarlayın. Filter -> Render -> Clouds. ile bulut görünümünü elde edin. Bu layerı çoğaltın. Şimdi 2 tane bulut layerınız var. Üstte bulunan layerda iken Image -> Adjust -> Levels a ulaşarak değerleri 85 - 1.00 - 255 e ayarlayın. 2 yeni layer açın ve bunların Layer ayarlarını pop-down menüden color a ayarlayın.
Birini turuncu, diğerini ise kırmızı renge boyayın. Benim kullandığım renklerin ayarları :
r 231 g 101 b 26 (turuncu)
r 255 g 0 b 0 (kırmızı).

Turuncu layerı levels uyguladığımız layerın üstüne kırmızı olanı ise orjinal layerın üstüne getirin.
Şimdi renkleri kendi layerlarıyla birleştirin.
Yani , turuncuyu levels uygulanan ile kırmyzıyı ise orjinal layer ile birleştirin. Şimdi de turuncu layerın layer ayarını pop-down menüden overlay e getirin.
Filter -> Artistic -> Plastic wrap filtresini aşağydaki değerler ile uygulayın.

· Highlight 13
· Detail 15
· Smoothness 15
lava4.jpg

Filter -> Distort -> Polar Coordinates filresinde ise polar to rectangular seçeneğini işaretleyerek uygulayın.
Artık son adıma geldik. Son yapmanız gereken ise lavın biraz daha parlamasını ve SICAK görünmesini sağlamak olacak. Bunu
Image -> Adjust -> Hue / Saturation ( CTRL - U ) ile ulaşabileceğiniz Hue and Saturation menüsünü aşağıdaki değerlerle uygulayarak sağlayacağız. Hue +15 Saturation +100
Edit-> Transform -> Flip Vertical ile yukardan aşağı akıyormuş etkisi yaratabilirsiniz.

Oldukça kolay değil mi?

lava6.jpg
:D

Patlama

1-Çok kolayca harika bir patlama efekti yapımını bu ders notunda gerçekleştireceğiz. İlk olarak 600x600 bir dosya açın. Gradient toolun üstüne basıp radial gradient i seçin ve dosyanın ortasından sonun kadar çekip bırakın. Renkler siyah ve bayez olsun.
pat1.jpg

2-FYeni bir layer açın Filter /Render /Clouds sonra da Filter /Render /Difference Clouds bu filtre bir kez daha uygulanabilir.
pat2.jpg

3-Son olarak bulutların olduğu layerın blending option'ını "color dodge" a ayarlayın ve CTRL+U ile renklerini ateş rengine ulaşana kadar sürgülerle oynayın. Colorize seçeneğini seçmeyi unutmayın işte hepsi bu.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.
pat3.jpg

Hadin Kolay gelisn..​

Gözüme çarpan bütün anlatımların tek başlıkta toplandı... Çalışmalarının devamını diliyorum ve teşekkür ediyorum...

Çok güzel paylaşım dostum saol teşekkür butonuna bastım ;)

ShitDeath' Alıntı:
Gözüme çarpan bütün anlatımların tek başlıkta toplandı... Çalışmalarının devamını diliyorum ve teşekkür ediyorum...
BU şekilde topladiğin için teşekkurler ederim Sağol çok beyendim

photoshop gold _ chrome action

Aşağıdaki gibi yazılar yazmak için yazınızı yazın ve ekteki photoshop actionı çalıştırın... bu kadar kolay.. :D

AHA tikla bakim :D link ölü resimler tazelendi[magneta]

Otomatik Decupe

BAKALİM beyenecekmisinz

Gölge yapimi

Gölge yapimi ;)

çok sağol zümrütüde bi güzel yaptım .Arkadaşlar paylaşımları çoğaltalım..

Ellerine saglık kardeşim yahu bana cok guzel bole kalpli bir resim uzerine I Love Şi®rİne yazmalı bole kalp atıyormus gıbı falan yahu cakal yapa bılırmısın magneta cok yogun utandım ıstemeye...

AhenG' Alıntı:
Ellerine saglık kardeşim yahu bana cok guzel bole kalpli bir resim uzerine I Love Şi®rİne yazmalı bole kalp atıyormus gıbı falan yahu cakal yapa bılırmısın magneta cok yogun utandım ıstemeye...

istekleri istek başlığından yap bizde sevinelim..
diğer konuya yazdığğn kalp olayını açıkladım orada

Sevgili cakan's bu kadar uğraş veriyorsun ve bunu bizlerle paylaşıyorsun.. Çok teşekkürler valla başka ne diyeyim... Saol saol saol

The cakan's' Alıntı:
Aşağıdaki gibi yazılar yazmak için yazınızı yazın ve ekteki photoshop actionı çalıştırın... bu kadar kolay.. :D

AHA tikla bakim :D link ölü resimler tazelendi[magneta]

AĞam Bendemi SoruN var yokSa LinkTemi

Link öLü yazıSInı görMemMişİm

ActiOnu İndireN payLaŞmak isTeyen arkadaş Varsa bi Pm aTarSa SeviniriM ..

teşekkür ederim çok yararlı bi şey bi de bana burdan programları nasıl indireceğim yardımcı olursan minnettar kalırım free diyorum bazen geri sayım başlıyo çoğu zaman hiç bi şey olmuyo kib

Geri